Ahojte,
chystám sa rekonštruovať starý domček povodne letná kuchyňa cca 150 ročná nepálená tehla. Budova je suchá. Omietky pôjdu dole na tehlu. Moja predstava :
- penetrak - rabicove pletivo - cementový štuk - omietka
neviem či je tento postup ok ide mi o to aby som ten povrch dostatočne spevnil. V budove sa chystám urobiť niečo ako wellnes-sauna.
začal som rozoberať vnútornú nie nosnú a malta sa drobila.
vopred ďakujem za radu
@ferdonno sauna/vhlkost tu budovu zabije, podobne cementova omietka. Ak omietka tak vapenna a ak sauna/welness, tak projekt s komplexnym riesenim vhlkosti...
súčasný stav je stabilizovaný, vyhriať taký objekt na saunu bude problematické, nerobil by som zásahy do muriva a omietky, ale vnútorný drevený obklad.
@ferdonno pripadne dnuka zabudovat drevenu saunu/welness. Nieco na sposob stredovekych hradov, kde zimna miestnost bol dreveny box in box v kamennych priestoroch. Aj zemepan pochopil, ze cely hrad sa vykurit neda, ale par miestnosti ktore boli oddizolovane ano. Sposob prevedenia najdes v hist.literature.
@jan45 nie objekt budem vyhrievať. vo vnútri bude drevená sauna asi som to zle napísal. len steny chcem komplet riešiť a neviem aký postup je najvhodnejší.