Odpoveď na príspevok od natalia1976000:
Dobrý deň chcem sa spýtať o rady....Na stenách v … @natalia1976000 riešilo sa to tu x-krát. Je nutné vyriešiť príčinu vzníku, nie následok. T.j, vysoká vzdušná vlhkosť, nízka teplota steny a zlé vetranie.. Riešenie musí byť koncepčné. Väčšinou ľudí prekvapí pleseň po výmene okien za plastové. Tie lepšie tesnia, t.j nie je v okolí okien prúdenie vzduchu a studená stena okolo okien je ideálna na vyzrážanie vlhkosti. Ideálne riešenie je zatepliť fasádu domu. Čiastočné riešenie je viac kúriť, viac vetrať a odvlhčovačom znížiť vlhkosť vzduchu. Nič iné asi nepomôže.Odpoveď na príspevok od natalia1976000:
Dobrý deň chcem sa spýtať o rady....Na stenách v … @natalia1976000 zavolaj si radsej odbornika.., nech ti poradi aby si si zapla radiator, lebo ho mas nastaveny proti zamrznutiu.. a potom si vymaluj.., taku or..... stenu som uz davno nevidela...Odpoveď na príspevok od zicher:
@natalia1976000 riešilo sa to tu x-krát. Je nutn… @zicher Plastové okná mám 15rokov,panelák je zateplený ,kúrila som celú zimu plus nárazové vetranie ....v kuchyni kde sa kúrilo minimum aj varilo sa to neobjavilo.Odpoveď na príspevok od natalia1976000:
@zicher Plastové okná mám 15rokov,panelák je zate… @natalia1976000 ja som napísal, kedy pleseň vzniká.. Studená stena, slabé vetranie, slabé kúrenie, vysoká vzdušná vlhkosť. Odstráň jendu z príčin a vlhkosť nebude vznikať. Odporúčal by som len otočiť termoregulačný ventil tak, aby bol radiátor teplý. Zohreje vzduch, začne prúdiť, zohreje stenu. Máš ho vypnutý a preto máš pleseň.Odpoveď na príspevok od zicher:
@natalia1976000 ja som napísal, kedy pleseň vznik… @zicher už tu bol odborník plesen to nastastie neni bude sa maĺovat plus sa okolo okien dá izolačný náter a budem skusat viac vetrat