Natiahnutie sietky a lepidla - Prešov

Zdravím, prosím Vás, nie je medzi vami niekto, kto by vedel natiahnuť lepidlo na steny? Potrebovali by sme skrátka nejakého šikovného majstra, ktorý by nám pomohol. Prerábame svojpomocne, ale nestíhame všetko naraz, tak by bolo super, ak by nám niekto vedel domopôcť. Alebo ak by ste vedeli niekoho doporuciť. Ďakujem
Odpovedať
do interieru sa lepidlo nedava, sietka sa davo do omietky. Ked lepidlo, tak specialne na to urcene. To len tak, ze majster "dame kleber, dame sietku" o veci moc nevie
Odpovedať
@zita19 vdaka sa info ale nie je to odpoved na moju otázku.
Odpovedať
@zita19 preco sa to nedava? je to vyslovene zle alebo nepotrebne? Ja som to kedysi davno dal pod stukovu omietku a drzi to tam doteraz. nebolo to spravene bohvieako ale nikde nepukla. na stare nehomogenne steny mi ta sietka prisla ako dobry podklad, dobre riesenie. akoze fakt sa pytam ci je to zle alebo iba nepotrebne. je pravda, ze sme v tom interieri mali problemy s vlhkostou a plesnami ale to bolo najma zapricinene zlou izolaciou fasady - tepelne mosty atd. ci to mohlo byt aj tym lepidlom?
Odpovedať
@igor256 sietka sa nedava do lepidla, sietka sa dava do omietky. Ak sa pouzije lepidlo, tak sa ma pouzit take, ktore je na to urcene. Ale jasne, 99% ludi dalo aj do interieru nejake cementove lepidlo, lebo zrejme sa s nim lepsie robi. A ti co davaju lepidla, maju jeden oblubeny druh, co tresnu vsade, na fasadu aj pod omietku, vsade kde sa im hodi... @nikuss_d jasne, ze otazka bola na majstrov. Ja len aby si takých "dame kleber, dame sietku" nebral, lebo nerobia spravne.
Odpovedať
@zita19 neprotirecim ale mas aj dovod preco je to nespravne? A inak si myslim, ze v interieri na tom type lepidla fakt nezide. Ved tam nie su naroky na nic... na mraz ani moc na tah... ked davam novu omietku na stenu kde je niekde vyspravene hrubou omietkou, niekde este omietka niekde "nieco" tak si stale myslim ,ze lepidlo je fajn na zjednotenie povrchu a ze to nan lepsie 'chyti". Videl som zle urobeny strop kde sa omietka tahala iba na stary podklad a popukalo to - mozno zla penetracia, mozno neviem co, ale na lepidlo by to chytilo podla mna dobre.
Odpovedať
@igor256 aby omietka s vystuzou plnila spravne svoju funkciu a eliminovala trhliny na svojom podklade, musi mat dostatocnu hrubku a vystuz musi byt umiestnena na spravnom mieste, idealne v 2/3 hrubky omietky. Ty mas na podklade 2mm lepidla so sietkou - nie ze by to bolo nespravne, ale je to uplne nanic, vyhodeny material a zbytocna robota. Takto pouzite lepidlo ma zmysel len na podklade, kde do hry vstupuje aj pruznost podkladu, napr. na EPS ci vlne na fasade.
Odpovedať
ja by som to asi riesil takto: dal by som do googlu natiahnutie sietky a lepidla a zavolal firme ale chapem, ze niekto radsej vybera na azklade recenzii
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?