čo si myslíte o takomto niečom ? 😄 povodne som chcel komplet Vapenno cementové omietky no omietkar mi vnukol taku myšlienku ,že železo betonovy strop mi daju do sadrovej omietky + by to aj pre nich bolo lahšie. A zvyšok domu, steny stlpy a preklady do vapenno cementovej. Myslíte ,že z technického hladiska bude všetko ok ? Alebo by ma mohlo niečo prekvapiť. Mate to tak niekto ?
Dnes mi chlapi pekne napenetrovali žb neakym červenym penetrákom, a dokonca aj porobeton mam napenetrovany neakym žltým penetrakom.. to sa robi takto štandardne ,že pri strojovych omietkach sa penetruje aj porfix ?
vďaka
Každá omietka má inú štruktúru. Lepšie vyzerá všade rovnaká. Sadrová sa oveľa ľahšie opravuje, pri vápennocementovej všetky opravy vidieť. Na porfix je dobré dať do omietky sieťku.
@lukyhe nemáme to síce takto, ale máme SDK strop, čiže vzhľadovo je to ako sadrova omietka a na stenách vapenno cementovu. Vyzerá to úplne ok. Šla by som do toho tak, ako radia majstri.
@radovan_vrba ak to opravis tiež omietkou, tak nič nevidno. Hádam dnes už nikoho nenapadne opravovať sadrou vapenno cementovu omietku, ako kedysi v paneláku 🙈
@akvi ano malo by to vyzerať ako sadro karton.
Ešte taka teoreticka otázka , vela krat sa tu písalo ,že ak si da niekto železobetonovy strop a da si sadrokarton je to blbost lebo si zablokuje výhody toho žb stropu , tú akumulačnu schopnost.
Otázka znie, myslíte ,že sadrova omietka na strope by mohla neako viac limitovať akumulačnu schopnost oproti Cementovej? Myslite si ,že z toho hladiska by bola cementová lepšia alebo je to úplne jedno a tyka sa to čisto Sadro kartonového stropu ?
Ja chcem aby ten strop v zime držal teplotnu pohodu a v lete chladil priestor svojou akumulačnou schopnostou. prosto držal efektivne mikro klimu