Poprosím majstrov o radu.Kúpelňa má tri steny z porobetonu a jednu z tehly.Všetky steny chcem obložit .Neni mi jasne ako mám postupovať.Penetrák,lepidlo,sieťka?Mohol by mi niekto napísať presny postup čo najprv a až po dlažbu?Najlepšie aj s konkretnou značkou výrobku.Ďakujem.
@jaro313 to ti predsa naplánujú majstri, čo ti to budú robiť.
Presne tento typ otázok neznášam. Týpek vôbec nemá šajnu ani o základoch toho, čo sa chystá robiť. Ako keby som si ja zavolal do servisu a pýtal sa ich na postup, ako si mám vymeniť motor. Aj s kompletným zoznamom súčiastok a náradia. A že či mi ho nepožičajú :-|
Nedávno si dal u mňa niekto naceniť montáž. Samozrejme mu to odo mňa nevyhovovalo. Materiál kúpil, ale potom volal aspoň 15x, že ako to má namontovať. Koľko štrku, cementu potebuje, a všetky možné detaily. Nikdy predtým to nerobil. Niektorí ľudia skutočne postrádajú úsudok. Telefonáty o siedmej večer alebo v sobotu sú výsadou niektorých jedincov. Dúfam, že týpek si to tu neprečíta, lebo budem mať ďalší problém 8-)
@worker_falcon aha, tak sa teraz trošku rozpíšem. Nemám šajnu ani o základoch čo idem robiť? Len pre informáciu celý opakujem celý dom si rekonštruujem tvrdou svojpomocou. Polovica domu nové základy, nové múry, nová strecha-a žiadny majstri, len s rodinou. Omietky si robím sám - nahasím vápno, piesok trochu cementu a idem. Lenže kúpeľňa je trošku iné prostredie tak tam chcem použiť modernejšie materiály a hlavne tam idú obkladačky tak aby mi to neopadalo. Tak preto sa pýtam čo pod ne. Takže žiadny majstri mi to určite nebudú plánovať. A áno snažím sa aj vygoogliť nejaké info o tom ale informácií je kopec a každý to robí inak.Tak isto ako pri omietkach, jeden dáva sieťku iný nie, jeden dáva lepidlo iný nie. Takže otázka je jednoduchá-čo dať teda ako prvú vrstvu, druhú atď. A vieš prečo hlavne tá otázka? Lebo aj keď si niekedy zavoláš majstrov všetko robia a lepia Duocontactom a potom len tak náhodou natrafiš na diskusiu kde píšu ze Baumit Duocontact nie je vhodný na XPS, a keď si prečítam na vreci tak ozaj to tam je. Tak o čom to teda je. To je to tvoje "majstri ti to na plánujú" Poprosím teda tých čo sa tomu venujú keby mi mohli napísať aký je teda postup. Ďakujem.
@lucia1849 dobre, pobavil som sa. Neviem či si čítala pozorne čo som už na dome porobil sám a aj omietky vo všetkých izbách, tak si mám podľa teba zavolať niekoho kto sa vyzná? Na jednu kúpeľňu? Asi si nepochopila otázku - ja potrebujem poradiť s postupom a výberom materiálu a nie s robotou. Nič v zlom, ale možno by pre teba boli vhodnejšie stránky modrykonik, moja svadba a pod. Než takéto príspevky.
@sysell@originalx ďakujem chlapi. Aspoň niečo k veci. Takže bude to v pohode aj keď nedám lepidlo a sieťku ako ma presviedčal známy? Lebo tiež nechápem načo by tam malo ísť dvakrát lepidlo. Raz na sieťku a potom zas pod obklady.
@jaro313 Tak, ono to ma zmysel ked robis aj hydroizolaciu. Priamo na Ytong sa blbo natiera, ked su tam medzery. Okolo vane a v sprchovom kute by som ju byt tebou urcite dal. O podlahe a paskach okolo stien ani nehovorim.
@jaro313 my sme dávali sieťku lepidlo a potom lepidlo obklad. Sieťka a lepidlo čisto len kvôli fugam v ytongu a vyspravovani dier po zásuvkách a vyvodoch.
Steny budem mať z porobetónu, je potrebné dať do celej kúpelne omietky a potom lepiť obklad? Ide o to, že napr. ak nechcem mať obklad až po strop tak ako to spraviť v časti nad obkladom? V tomto prípade bude asi lepšie dať omietky do celej kúpelne či?
Ďakujem,