Dobry den chcem sa spytat aku hrubku bybmala mat strojova striekana omietka cementova a aku sadrova ?
Nema niekto skusenosti s majstrami na striekane omietky z Noveho Mesta dakumem?
ak mám hrubé omietky vápenno - cementové a rovné, koľko mm bude stačiť sádrových omietok na vrch?
dať do sádrovej vrchnej aj sieťku ak sú v hrubej početné praskliny šírky cca 1mm od zasychania?
@antonmesaros
myslel som na to, aby sa tie výsušné praskliny z hrubej neprepísali na vrch sadrovky
a sadrová sa dáva nielen kvôli hladkému vzhľadu, ale zdravotnému hladisku regulovania vlhkosti
je aj pravda, že hrubá je naozaj dosť "hrubá" a aj pri 1mm sa do nej vojde na zahladenie dosť
@antonmesaros
Ak môžeš zhodnotiť postup, pre istotu :-)
Zo stien zhodená stará omietka, steny zbavené zvyškov omietky drôtenou metlou a wapkou. Špáry medzi tehlami vyškrabané na cca 1cm.
Stena našpricovaná mliekom vápená drť (0-4) + cement.
Na hrubú omietku bola použitá vápenná drť 0-4 (niekde 0-8 podľa hrúbky), vyhasené vápno a cement (cca 6:2:1). Ťahalo sa do drevených líšt. Pri hrúbke vrstvy nad 3cm na dva krát.
Pri vysychaní vznikli trhliny už na druhý deň a niektoré až po pár dňoch. Omietku som skúšal aj vlhčiť pre pomalšie vysychanie, no nepomohlo. Pri poklepaní okolo prasklín neznie duto.
@jmomietky
tam sú najširšie 1-2mm, inak sú do 1mm
skôr to praskalo všade a tá sieťka sa mohla dať, to zamrzí
Ešte ma čakajú hrubé na všetky vonkajšie steny kde pôjdu okná, tak tú sieťku skúsime.