Zdravím vás. Po spustení podlahového kúrenia sa mi v izbách na strope ukázali takéto mokré fľaky. Môže to byť nazrazana vlhkosť? Je to v miestach kde sú betónové nosníky. Podlaha sa vylieva la ešte v july a omietky robili v auguste.
@chrobak7 porfix strop. Tie nosníky od porfix su betónové ale od spodu nosníka sú zaliate kusy porfixu asi v 2 cm hrúbke,neviem nepozeral som výrobu nosníkov. Ale tie mokré flaky boli len v miestach kde bol beton na nosníky zo spodu. Pridám fotku ako to vyzeralo pred omietkou. Do utorku sa vlastne ešte nekurilo v dome, vlhkosť neviem aká bola ale teplota zhruba cca15-16° C. Myslím ze tam ostala ešte nejaká vlhkosť od podlahy a celkovo vnútorná vlhkosť. Keď som po otváral okná tak sa to pomaličky strácalo.
@rkorba strop ešte nemám za izolovaný z vrchu. Na to sa chystám v zime keď nebudem môcť vonka do čoho pichnúť. Dúfam že to nebude robiť nejakú skazu v interiéri kým za teplým strop,okrem úniku tepla cez strop. Dom teraz zatepluju.
@miros15 Viac vetraj a kúr. Mne min. rok v auguste robili anhydrid, v septembri omietky a kúrenie v októbri alebo v novembri. Mám nezateplený betónový strop a betónovú konštrukciu terasy priamo naväzujúcu na murivo. Nič nevlhlo. Ja som vetral každý deň ráno a večer a kúril na 18-22°C.
V januári nám maľovali a tiež nič nevlhlo.
@miros15 Tak potom žiadnu paniku. Dom je plný vlhka a niekde, najmä na chladnejších miestach sa môže vyzrážať. Pár mesiacov po dokončení domu už takéto problémy nebudeš mať.
@chrobak7 Len on pise, ze strop nema zaizolovany zvrchu a chce ho izolovat az v zime. Ak pride vacsie ochladenie, tak na tych nosnikoch bude urcite vznikat rosny bod. Urcite ho treba tepelne zaizolovat cim skor.
@miros15 Osobne by som sa nesnažil rýchlo zatepľovať strop.Takto keď čiastočne zakúri bude sa voda odparovať do interiéru,ale aj do exteriéru pod strechu. Ak to hneď zateplí -nebodaj dá nejakú parozábranu tak zamedzí odparovanie do exteriéru.
ak to nezateplí teraz a prídu teploty pod 0, tak to čo je na obrázkoch je nič oproti tomu čo tam vznikne potom...samozrejme sa predpokladu, že sa bude stavba prekurovať
Nepredpokladám, že sa už túto zimu bude bývať. Nezatepľovať zvrchu zatiaľ a kúriť, ako sa hovorí “pánubohu do okien”, lebo uzavrieť tú vlhkosť vnútri, vyrobí sa len ďalší problém. Keď sa prestanú fľaky robiť, potom postupne začať izolovať. Vlastná skúsenosť...
@dedo758 zatiaľ kurim a cez deň dávam okna na vetracky. Myslím ze ta zostatková vlhkosť je skôr z podlahy. Myslím ze z anhydrit sa dlhšie odparuje voda ako z betónu. A co sa týka tých omietok, tak nie strojové omietky ale lepidlo sietka a finálna omietka. Ešte chcem dat odvlhcovat do domu. Možno pomôže urychlit stavbu zbaviť vlhkosti.
Horšie je to ze ani pocasie nepraje teraz.
@heliator@kamajabo Ano voda sa bude odparovať aj cez nezateplený betónový strop pod strechu.V zime je nízka vlhkosť vzduchu a vzlášť ,keď mrzne.Majiteľ má 2 možnosti.
1. Všetko utesní ,zateplí ,tlačí teplotu 18-22 °C a bojuje s vlhkostou ako divý .
2. Temperuje cca 13 °C a pozvolne sa mu to vysuší cez zimu bez zbytočného bláznenia.
Ja som zvolil 2 spôsob pred rokmi ,nakoľko nebývam tam ,kde som staval .Žiadne flaky som nepoznal.
Omietky som robil v októbri a to boli iné zimy vtedy a nie toto,čo je tu teraz.
@zmrzlina_sk neobhajujem ani nehaním žiadnych politikov na tomto fore už vôbec nie,ja na to nemám žalúdok, dnes si pohodlnejšie žije miliardár bez kydania na hlavu ak ich vie zarobiť bez okrádania všetkých, "Slniečkári " tak volajú Ľubietovcov chceli zavrieť slnko do kostola aby svietilo len im a len pre pobožných