Zatekanie nových okien

Profilova fotka
Zdravím. Tento týždeň nám montovali okná následne pár dni pršalo a takto nám to zateká. Prosím vás kde je ti chyba? Ako sa dá opraviť , ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@pauliganka teraz to problem nie je. Bude sa robit este fasada, vonkajsie parapety, atd... potom to zatekat nebude..
Odpovedať
@pauliganka odfot to zvonku ako je to zaizolovane.. Kludne sa mohlo stat ze ked slahal dazd z boku na stenu- po stene postekalo a to vysiesi izolacia a omietka..
Odpovedať
Keď bude pršať vysleduj kadial to ide a daj tam penu/tekutu lepenku/silikon/izolepu, nám zatekalo do kuchyne a to tak,že voda kapala z okna na 2mm vysunutú tehlu a cez nu dole na platnu k stene 😄 Urobil som menší okap z izolepy na pár mesiacov ,už máme fasádu a všetky problémy so zatekaním/prefukovaním zmizli.
Odpovedať
Profilova fotka
@majonez Posielam fotku 🙂
Odpovedať
@pauliganka chybaju pasky, nechapem preco sa dnes este montuju okna bez nich... Tych par eur pri cene okien nikoho nezabije (material je tak euro na bezny meter)... Vid https://www.stavajsnami.sk/radime-o-z... pre info o com hovorim Pena sa sice mala zatlacit kym zaschla, teraz sa bude musiet orezat, ale to je najmensi problem. Ina tema, podstatnejsia - zvisla hydroizolacia je kde? Mate k tomu stavebny dozor? Lebo z par fotiek co si dala by som povedal ze ten by vam vedel usetrit v konecnom dosledku dost penazi pri dodatocnej oprave tych chyb.
Odpovedať
@foobar Čože zvislá, tá sa môže dorobiť aj neskôr, ale vodorovnú tak krásne a pedantne zrezali zarovno s murivom, že napojenie na zvislú bude celkom slušným izolatérskym orieškom. A áno, pridávam sa, chýbajú pásky.
Odpovedať
@foobar pasky sa daju este dolepit, tam nevidim velky problem, ale ta orezana hydroizolacia je cisty fail
Odpovedať
Ak sa tam robi nejaka mlacka pri tej pate muru, tak to pojde kazdou medzerou, zakladacou maltou alebo rovno tehlou az na druhu stranu. Tieto materialy nasiakaju vodu ako spongia.
Odpovedať
Profilova fotka
@foobar tak nie každý musí chcieť pásky a hlavne mat na to financie. Susedia si dali pásky a čo z toho, keď dali neviem koľko € navyše a nakoniec aj tak došiel dozor a povedal že to je zle spravené
Odpovedať
@pauliganka To ale neznižuje podstatu a benefity pások, ale len ukazuje na "profesionalitu" osôb, ktoré nalepenie realizovali. Staviate dom, rozpočet isto nad 200k. Je suma za pásky naozaj taká vysoká, že sa Vám do rozpočtu nevôjde?
Odpovedať
Pasky ok to je vzduchotesnost ale dážď odradí až zateplenie a kvalitné urobene expandovane pasky pod polystyren ktoré sa dávajú na styk rámu a polystyrenu a nie apu listy ktoré všetci dávajú samotná apu lista nestačí
Odpovedať
@rapidek Kde vidíš orezanú hydroizoláciu? Ja mám dojem že je tam pás izolácie...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@vlado1992 exteriérové pásky sa dávajú na okno z jediného dôvodu: aby zabránili vnikaniu vody - hnanému dažďu -do inštalačnej škáry. @pauliganka máte pravdu....nie každý musí chcieť pásky, preložené do ľudskej reči, nie každý chce mať okno namontované správne podľa STN.... sú ľudia čo chcú ušetriť a potom sa prídu opýtať: "Prosím vás kde je tu chyba? Ako sa dá opraviť ?" Výsledok je že nič neušetrili, lebo musia volať montérov druhý raz aby to čo mali spraviť na začiatku spravili dodatočne....Bude to síce drahšie ale zato trochu horšie.... 🙂 . Darmo, každá skúsenosť niečo stojí....múdri sa učia na cudzích chybách, tí druhí 🙂 na vlastných.
Odpovedať
@dodok Pás tam je, ale nemá presah, ktorý by sa zahol a napojila sa naň zvislá hydroizolácia. Viem, že pri domoch, ktoré majú tento spoj nad úrovňou terénu, je to možno detail, ale keď už, tak radšej poriadne ako polovičato. Okrem toho, nevieme, v akej výške terén nakoniec bude.
Odpovedať
Profilova fotka
Čo myslite tou hydroizoláciou? Nerozumiem
Odpovedať
@pauliganka ta cierna vec co je na podlahe.
Odpovedať
Profilova fotka
Ok tak tým pádom izoláciou - ipu- mame všade kde sú mury a aj kde sú okna (pod) Hranica styroduru tvorí našu 0 terénu.
Odpovedať
tak potom je to spravene na hovno.
Odpovedať
Profilova fotka
Ok ďakujem za názor tak aká je Vaša rada ako postupovať ďalej s opravou, lebo na to som tu aby mi niekto múdrejší a skúsenejší poradil Ďakujem
Odpovedať
@pauliganka Asi tak, ako píše @palo18. "IPA" mala prečnievať nielen do interiéru, ale aj do exteriéru. Tento prečnievajúci kus sa zohne a nataví sa naň zvislý pás. Tento úkon Vás, dúfam, ešte len čaká. Akurát, že spojenie horizontálneho a zvislého pásu, ktorý sa vytiahne cca 20 cm nad terén, bude u vás problém, keďže nemáte žiadny presah.
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa na to teoreticky použiť aj nopova fólia ?
Odpovedať
nerieš.. je to úplne normálne. všetko vyrieši fasáda, ostenie a parapet. žiadna panika. osadenie je úplne v poriadku.
Odpovedať
@pauliganka Ani teoreticky. Tou môžeš pre dobrý pocit "ochrániť" styrodur. Riešenie je tekutá hydroizolácia (s tkaninou na spojoch horizontálenej a vertikálnej roviny), vytiahnutá cca 20 cm nad budúci terén. Prepojiť IPU a tekutú hydroizoláciu aspoň ako-tak bude ale vo vašom prípade celkom babračka. @zicher Nie, nie je to normálne. Teda áno, dnes je možné všetko, ale správne to rozhodne nie je. Ak bude terén po vrch styroduru, je to celkom seriózne koledovanie si o problémy.
Odpovedať
Neda, nopova folia nie je hydroizolacia. Oprava coho? Okno nepotrebuje ziadnu opravu. A vy ste sa pytali na okno. Zatekanie cez vypenene okno na hrubej stavbe je bezne.
Odpovedať
voda podtiekla pod rám, kde nebola montážna pena.. lebo sa tam zrejme nedostal s trubičkou pištole. ale všetko vyrieši skladba fasády s omietkou a vonkajší parapet. nerobte zbytočnú paniku.
Odpovedať
@zicher Vzdávam sa. Bude to tak, ako si stavitelia spravia, resp. nechajú spraviť. So všetkými možnými následkami.
Odpovedať
@zicher ale toto okno je skoro na úrovni terénu. Keby je to bežné okno meter nad zemou, tak ok, pásky nebudú a fasáda to vyrieši. Ale tu napadne sneh a voda pôjde cez okno rovnako dovnútra ako teraz, len to bude pod fasádou skryté. Tu treba doriešiť hydroizoláciu. Na rám okna sa dáva väčšinou samolepiaca EPDM fólia. @pauliganka A teda treba celkovo riešiť hydroizoláciu, nie len pri okne. Hlavne keď terén je zarovno alebo vyššie vodorovnej hydroizolácie, treba poriadne urobiť napojenie. Noppova fólia iba mechanicky chráni hydroizoláciu alebo XPS pred poškodením, ale zatečie za ňu. Hydroizolácia (HI) má byť cca 30cm nad budúcim terénom. Väčšinou je chodník vyššie ako betónová platňa na ktorej sú múry a vodorovná hydroizolácia, preto by mala vytvárať akoby vaňu - tá rovná časť HI sa spojí vonku na múroch so zvislou HI. Najčastejšie sa lepí asfaltový pás, tak ako sa dával aj pod múry. Ale dá sa použiť HI na rôznych bázach (Sika, Schomburg,..).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?