Vonkajšie rolety, žalúzie alebo screenové clony?

Dobrý deň, Dokončujeme hrubú stavbu a začíname rozmýšlať s čím pokryjeme okná. Najviac sa mi páčia vonkajšie screenové clony, známi majú a nevedia si vynachváliť po dvoch rokoch užívania. Páčia sa mi najviac z estetického hladiska, ale rada si prečítam aj vaše názory z hľadiska údržby, životnosti, kvalita a cena. Zatiaľ sme otvorení možnostiam aj pre vonkajšie rolety a žalúzie. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od henulika:

Dobrý deň, Dokončujeme hrubú stavbu a začíname ro…
@henulika nech vyberietie cokolvek, ani jedno nie je zla volba. to si uz musite ale zvazit vy, ktore tie "nevyhody" pri jednotlivych typoch ste najviac ochotny akceptovat.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od henulika:

Dobrý deň, Dokončujeme hrubú stavbu a začíname ro…
@henulika cez tie screenove clony nie je vecer vidno, ked sa dnu svieti? kedysi davno som to pozerala a toto ma odradilo, ale mozno to uz za tie roky vylepsili my mame zaluzie, 2 nevyhody: 1, umyvanie, lamela po lamele je otrocina, ani na dvakrat to nebolo dokonale, preto umyvam uz len wapkou, tiez to nie je dokonale, ale aspon menej roboty. ak si extra citliva na dokonaly poriadok a cistotu, tak nie 2, pri silnejsom vetre to bucha, treba premysliet, odkial najcastejsie fuka, kolko okien mate v tom smere, zvlast spalne. u nas je vacsinou problem len 1 okno v pracovni
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marfushik:

@henulika cez tie screenove clony nie je vecer vi…
@marfushik nemali na tom čo vylepšiť, je to proste polopriepustná látka. Keď je viac svetla vonku, nie je vidno dnu. Keď je viac svetla vnútri, z vonku je vidieť všetko. Screenové rolety majú ešte jednu nepríjemnú a málo známu nevýhodu. Ľudí to zvádza mať ich stiahnuté do pol okna, aby nemali vnútri zas takú tmu a to je problém. Málokto má na oknách kalené sklá a obyčajné môžu teplotným namáhaním prasknúť. Rozdiel teplôt medzi zatienenou a nezatienenou časťou skla môže byť aj 50 °C a sklo môže samovoľne prasknúť. Čím väčšia plocha skla, tým väčšie riziko. A je to nevyreklamovateľná vec. Samozrejme to hrozí aj pri žalúziách, keď sú stiahnuté do polky, ale tam to tak neláka, proste sa zatiahnu až dole a naklopia, aby šlo do domu svetlo. Najhoršie sú v tomto na tom rolety. Tie sú skutočne len tma alebo svetlo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

@marfushik nemali na tom čo vylepšiť, je to prost…
@roman_ akoze zmysel to dava, ale ako casto sa objavuju taketo pripade? netreba to teraz zase prezentovat tak, ako by sa to dialo na kazdom druhom dome, ktory ma takto nastavene tienenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jaro_67:

@roman_ akoze zmysel to dava, ale ako casto sa ob…
@jaro_67 Nestáva sa to príliš často, ale už som sa s tým stretol. A bola to drahá výmena. Pravdepodobnosť sa ale postupne zvyšuje, čím ďalej tým viac ľudí má žalúzie, okná sú stále väčšie a väčšie, trojsklo je štandard, ktorý kedysi nebol. Najviac na to trpí to sklo uprostred, ktoré nie je ochladzované vzduchom a prekvapivo sa to skôr stáva v zime ako v lete.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od roman_:

@jaro_67 Nestáva sa to príliš často, ale už som s…
@roman_ potom na to doplatia jedine ti, ktori chcu usetrit na tych oknach, ze zvolia dvojsklo a nechcu vidiet ten rozdiel.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od henulika:

Dobrý deň, Dokončujeme hrubú stavbu a začíname ro…
@henulika ako sa tie screenove rolety čistia keď to je látka?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od heluska008:

@henulika ako sa tie screenove rolety čistia keď …
@heluska008 je to taká pogumovaná látka, normálne sa to dá opláchnuť vodou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?