Vonkajšie rolety deň a noc na zatienenie terasy

ahojte, pri dome /do L/ máme terasu, zhora je zakrytá, na bokoch cca do výšky 90 cm máme drevené ohradenie kvôli psovi. Z južnej strany potrebujeme nejako terasu zatieniť, nakoľko sú tam zasadené javory, ktoré rastú do nesmiernej výšky každý rok a už to nestíhame strihať, je s tým robota a je to popravde už dosť nebezpečné. Potrebujeme ju teda zatieniť, videli sme na jednej z teras niekde v okolí látkové rolety deň a noc. Dali by sa nejako upevniť aj vonku na drevené hrady? Máte s tým niekto skúsenosti prosím? V oblasti kde bývame je nesmierne veterno, aj včerajšia búrka nám lomcovala stromami, takže nie je možné tam len tak našiť nejaké látkové závesy, to by účinné nebolo. Ďakujem srdečne za vaše skúsenosti a rady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od viera321:

ahojte, pri dome /do L/ máme terasu, zhora je za…
@viera321 Rolety noc a deň sú už nejakú dobu moderné, tiež ich v byte máme (interiérové), ale už by som do toho znovu nešiel. V pozícii deň ich nemáme nikdy, to ich radšej vytiahnem úplne a v pozícii noc zase netienia dostatočne, aby som sa po nočnej dobre vyspal. A ešte k tomu tie interiérové nevydržia ani interiér, na jednom okne už nie sú, lebo sa postupne začali olamovať plastové časti, tak sme jednu zrušili a používame ju na náhradné diely. Je to šunt a to neboli úplne lacné. Na terasu by som dal screenové rolety, tie sú aj vetru odolné.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

@viera321 Rolety noc a deň sú už nejakú dobu mode…
@roman_ Ďakujem veľmi pekne za informáciu. Tie rolety čo spomínate sú neskutočne drahé, ale niečo tam dať musíme. Vďaka ešte raz za Vašu radu.🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?