Zdravím udržia kotviace plechy dvere alebo je nutne použiť turboskrutky?
väčšinu čo som sa dočítal odporúčajú montáž na turboskrutky pre väčšiu kotviacu silu nakoľko majú dvere väčšiu váhu ako okno. lenže pri objednávaní okien spolu s dverami sme sa bavili samozrejme už len o montáži na kotviace plechy, a pri montáži na turboskrutky čo som sa dočítal by mal byt rám predvŕtaný už z výroby, teraz mi prišli dverové rámy nepredvŕtane a teraz neviem ako ďalej 🙂 uchytiť dvere len na kotviace plechy alebo navŕtať dodatočne diery na turboskrutky.
Ďakujem za akú kolvek radu.
....je tu niekto kto ma dvere len na kotviacich plechoch ?
však práve ja viem mal som česť pozorovať jednu firmu pri práci ale tak keď si človek robí na vlastnom dome tak chce mať všetko tip top. ja chcem len vedieť či sa niekto stretol stým že ma dvere prichytene len na kotviacich plechoch namiesto turboskrutkama.
všetky okna mam na kotviacich plechoch len pri dverách som sa akosi zasekol 🙂
všetky články/videa/rady hovoria len o montáži vchodových dverí za pomoci turboskrutiek.
@filip02 celú hmotnosť nakoniec aj tak prenesie montážna pena a ostenie. Tie dvere budeš mať aj tak podložené klinkami do váhy a nakoniec ich v strede podpeníš a dotrieš betonom, alebo klebrom. Tie plechy, ani turboskrutky nebudú niesť hmotnosť, tie tam slúžia iba kvôli presnému zafixovaniu po osadení, kým to neuzavrieš ostením a
vnútorným poterom. Čo dáš, to poslúži. Ja by som do rámu nevrtal, plechy podržia dostatočne.
@petersd Aj aj a ešte aj aj aj nech je dobre!!!! Kukám na to čo som napísal a zdá sa mi málo, tak by som pridal ešte vác NAJ NAJ!!! Ozaj takých čo majú dvere na pracne /to sú tie plechy/ má väčšina ľudí a nepočul som o tom žeby niekomu vypadli...