Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Okna su vzdy na barak na mieru takze toho sa neob… @wolodymyr ano pravda s tymi oknami. Ja som tiez nad tym rozmyslal, ze bude menej svetla zase v izbe pokial by sa zmensili. Cize to by som asi nechal tak. Co sa tyka dveri, tak uprimne ani ja neviem presne co som meral 😀. Aaby som bol konkretny, tak je to celkom blbe odmerat. Zabudol som to odfotit pre lepsiu predstavu (vecer skusim vygooglit nejake obrazky). Ale aby som bol konkretny, tak hrubka steny je cca 40cm. Dvere sa otvaraju dovnutra a okolo je drevenny obklad a aj prah je v podstate vyvyseny (cca 3 cm). Neviem kolko priestoru je medzi tym drevennym obkladom a tehlou, ci tam je nejaka omietka, alebo to je priamo na tehle. Pred par rokmi sme menili dvere na letnej kuchynke a kupovali sme dvere aj so zarubnou s danymi rozmermi (198x88). Ked som meral tieto vchodove dvere, tak rozmerovo to priblizne rovnako vychadzalo, takze som usudil, ze to bolo stavane rovnakym sposobom a aj dvere by asi mali byt rovnakych rozmerov. Konkretne aky je otvor na dvere neviem presne na centimeter povedat kedze to by som musel vytrhat cely obklad aj s dvermi. Ale nejak takto to vychadza.Odpoveď na príspevok od fem2:
podarilo sa mi nieco vyhladat obrazok s podobnymi… @fem2 treba to dať dole, celú tú zárubňu drevenú aj s dverami a zmerať, koľko má samotný stavebný otvor.Odpoveď na príspevok od fem2:
podarilo sa mi nieco vyhladat obrazok s podobnymi… @fem2 tak tato zarubna pod sebou este jednu stavebnu zarubnu na ltoru sa tato okrasna montovala. Ideal pre teba je osekat omietku nad dverami ci mas preklad alebo klembu alebo nic aj to sa pri tomto type zamurovanej stavebnej zarubne dialo. Obdobne aj na bokoch a zistis max sirku. Ked zistis pomery tak bides mudrejsi ako dalej. Rob to na strane oblozky nie na strane pantov.Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
@fem2 tak tato zarubna pod sebou este jednu stav… @wolodymyr vdaka za informacie, teraz uz aspon viem viac. Co sa tyka prekladu, tak nad dverami urcite je. Pred cca 2 rokmi sme prerabali elektroinstalaciu a kable sme tahali aj nad dverami. Najskor sme chceli nejakych 5 cm nad, ale ked som tam bural, tak som natrafil na betonovy preklad, takze sme to museli obist este viac. Momentalne nie som u rodicov, takze neviem to vyburat a pozriet presne, ale som si isty, ze na sirku to urcite nebude viac ako 98 cm. Skor predpokladam nieco medzi 88 a 98 cm. Potom je uz tehla. No ked budem doma, tak to skusim odburat aspon z jednej strany. Len teraz ked od tohto abstrahujeme, tak aby som sa dostal k podstate otazky. Nieco si aj hladam na internete a citam a pride mi zvacsovanie otvoru na dvere ako znacny zasah do budovy. V pripade zvacsenia robit novy preklad, ostenie aj staticky posudok...neviem. V takomto pripade mi pride lepsia volba (ak nenajdem dvere, ktore budu pasovat) ist do na mieru robenych dveri. Hlavne ma zaujima ten rozdiel, pracnost, atd. ako som pisal vyssie. Viem, ze su to take nejasne odpovede len chcem mat aspon nejaky obraz. Zatial ale diky za tipy/odporucania 👍️.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@fem2 treba to dať dole, celú tú zárubňu drevenú … @megdesign no to je aj v plane vsetko to vyhadzat len ked to teraz vyhadzem, tak co tam bude kym sa neosadia dvere?😀 Ja si hlavne chcem ziskat aspon nejaky obraz o tom, ktorym smerom sa uberat a ake mam moznosti. Ci teda robit na mieru alebo radsej vysekat vacsi otvor na dvere. Co by sa viac oplatilo ako som pisal v prvom prispevku. Viem, ze je to take neurcite len chcem aspon poznat ten rozdiel medzi navrhovanymi dvomi alternativami.Odpoveď na príspevok od fem2:
@megdesign no to je aj v plane vsetko to vyhadzat… @fem2 Ak mas na to cas a nevadi ti ten bordel, tak vysekaj vacsi otvor, ale zase treba pocitat s tymi upravami, co bude treba vykonat. Ja by som sa na to vykaslal a dal to spravit na mieru.Odpoveď na príspevok od k3zz:
@fem2 Ak mas na to cas a nevadi ti ten bordel, ta… @k3zz hej hej ja tiez uz tak rozmyslam len predtym ako nieco podniknem chcem sa aspon trosku popytat. Este uvidim ked trochu odburam omietku okolo a pomeram, tak ci budu sediet nejake dvere alebo keby nie, tak na mieru no