Treba vnútorné parapety na kúpeľňové a špajzové okno?

su to okna s rozmermi 650x750mm v spajzi a 910x750mm v kupelke,taktiez ten isty problem v kuchyni,okno s rozmermi 1500x1500mm.Tam by som chcela drez,okno je v rovnakej vyske ako ostatne ,teraz neviem na kolkej ciare,ale asi bezne ako sa robi.. :-)
Odpovedať
My mame v kupelni oblozene okno s obkladom, takze parapet sa nedaval...ale v spajzi mam. A v kuchyni pokial mas vo vyske prac. dosky, tak netreba, nechaj dosku v celom jednom kuse az pod okno. Mne by to okno bez nejakeho parapetu prislo neukoncene.
Odpovedať
V špajzi mám, do kupelne uvažujem, kedže obklad nepojde až nad okno a v kuchyni ide pracovná doska, kedže linka bude robená na 91cm a presne mi to sadne aj ako parapet.
Odpovedať
Ja mam v sprche okno obložene a v kupelni mám parapet.Parapet sa mi páči viac.V špajzi okno nemam-len 2 vetračky:D
Odpovedať
Dobrý den. To je celkem zajímavá otázka. Mě by spíše zajímalo, na co ten parpet asi tak bude ? Že by se tím ukončila stěna pod oknem ? Nebo aby se to dalo použít jako odkládací plocha ? Nebo na vytvoření tepelného mostu ? Podle mě ale vždy záleží na celkovém řešení toho okna. Kupříkladu já mám obloženou koupelnu až po strop a tam se tedy nedovedu nějaký parapet představit. To by bylo, jako pěst na oko. Taktéž WC je obloženo do výšky dveří a parapet je vlastně součástí toho obkladu. Jinak parapety jsou předsazeny tím nosem před stěnu a to má zajistit, aby voda ( kondenzát z oken :-D ) netekla po stěně pod oknem. Neteče. Teče až kousek pod oknem. A to samé, když přelejete kvítka. :-D :-D . KUchyň je specifická záležitost. Tam je výška parapetu závislá na výšce kuchyňské linky. Jsou tací, kteří to umí naprojektovat a postavit, aby ta kuchyňská deska tvořila i parapet. Většinou to ale nevyjde, zejména u dodatečné rekonstrukci. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Parapety mame len v izbach a v kuchyni /okno je vyssie ako pracovna doska/ kupelna, pracovna, spajza, technicka miestnost sme dali len obkladacky. @majulcek
Odpovedať
no vyzera to asi tak ze v tej kupelni to bude bez a v spajzi s :-) i ked rozmyslala som predsa je to len spajza ci to neoblozit s "odpadom" z dlazby ale zrejme to bude len rozdiel par eur na CP tak asi predsa len parapeta :-p problem mam s tou kuchynou,dnes som pozerala ze to je na 4.ciare a teda ja meriam asi len cca 160cm a teda ta parapeta sa mi tam nechce pacit skor ta pracovna doska,len neviem ci to nebude pre mna potom vysoko :-p
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?