Odpoveď na príspevok od atis1:
Ja s montážnikmi tiež nemám dobrú skúsenosť! Keď … @atis1 Robím okna 22 rokou ale v poslednej dobe cca 2 roky nepočujem na nich nič dobre .Odpoveď na príspevok od atis1:
Ja s montážnikmi tiež nemám dobrú skúsenosť! Keď … @atis1 udivuje ma, že ak si s nimi nebol spokojný, tak prečo si od nich bral ďalšie 3 okná.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@atis1 udivuje ma, že ak si s nimi nebol spokojný… @fero1821 Ale @atis1 píše "Vraj veľká firma patriaca v minulosti Slovaktualu" ... Takže sa nejedná priamo o Slovaktual, ale o nejakú firmu, ktorá "zneužíva" obchodné meno Slovaktual? Jedna vec je vyrobiť dobré okno a druhá, rovnako podstatná vec, je to okno dobre osadiť. Neviem ako sú postavené zmluvy ohľadom osadenia, či je to "na tričko" výrobcu, alebo je to samostatná kapitola zmluvy, kde záruka, garancia je predmetom montážnej firmy a je to zmluvne mimo výrobcu.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@fero1821 Ale @atis1 píše "Vraj veľká firma patr… @frantisekca V drvivej väčšine máš montážne firmy okien, ktoré spolupracujú s dodávateľom okien (napr. INCON). Ten im dodá okná a oni idú na montáž avšak montážna firma tie okná už faktúruje ako svoje, čiže akoby dodávateľom okien boli piramo oni. Čiže na jednej faktúre máš materiál (okná) plus mantáž. Následne záruka sa vzťahuje samozrejme na okná ale aj montáž, všetko by malo byyť v zmluve, prípadne ak taká neexistuje, tak občianský zákonník plus zákon o ochrane spotrebiteľa. Osadenie tým pádom ide naisto na triko montážnej firmy, ale aj chybne dodaný kus okna, ktorý musí následne na svoje triko riešiť dané okno s výrobcom. Kvázi montázna firma si uplatní v záruke závadu u výrobcu. Pokiaľ ide o osadenie tak samozrejme ak je chybne osadené, tak je to zle. Rodičom ani neviem aká firma osadila vchodové dvere zle a stále padajú, čiže je to otras.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@atis1 udivuje ma, že ak si s nimi nebol spokojný… @fero1821 Tak preto lebo sme sa dohodli s nimi, že mi dajú zľavu a okna si môžem namontovať sám sebe. hmm? ale ešte k týmto rom oknám nemám stále všetko. resp teraz v lete po požiadaní o odstúpenie od tejto zmluvy mi dodali k dvom oknám klučky k tretej eešte nie ani k dverám som nedostal klučky. Lebo keď ku nim prídem , tak sa vyhovárajú buď na to že majú v druhom sklade alebo montážnici ich majú sebou! Tak asi taktok , cikánska firmaOdpoveď na príspevok od fero1821:
@frantisekca V drvivej väčšine máš montážne firmy… @fero1821 Icon je úplne že iná firma. So slovaktualom má spoločné len to že sa zaoberá oknami! Mne Honor Košice namontovali dvere v marci 2023 a výrobca Slovaktual poslal technikov po troch mesiacoch s tým že by nemali so mnou komunikovať ale že tak a tak idú na východ tak sa zastavia. Vtedy uznali svoju chybu a nechali vyrobiť nové krídlo, čo bolo celkom rýchle vyrobené , len že Honor si chcel cez leto zarábať montážou tak sa neobťažoval prísť ku mne až na jeseň a doniesol poškodené krivé krídlo dverí! Samozrejme som to hneď som to reklamoval ale potom sa honor naťahoval so slovaktual že kto ich poškodil. Nakoniec doniesli namontovať nové V poradí už tretie krídlo dverí a tiež nesedeli , tak ďalšia reklamácia dverí a prišli znova z výroby slovaktualu niečo po nastavili ale stále nebolo funkčné tak museli prísť z honor a museli odtrhnúť prebytočné tesnenie aby sa dvere nevymršťovali pri zatváraní a neskrivili takto rám dverí po každom otvorení (vraj vlastná iniciatíva výrobcu). Ale tým poškodili všade krídlo dverí až po podklad. A teraz pri dažďoch sa ukázalo že netesnia lebo presakujú do vnútra mi natiekla voda a to len za 5 min intenzívnejšieho lejaku s vetrom. Dvere totiž hore aj dole sa nelícujú s pevným krídlom dverí, asi prečo? Asi toľko o firme Honor Košice. Doteraz sa s nimi naťahujem kvôli tým dverám 17 mesiacov . Keď za nimi prídem tak všetko v poriadku urobí sa atď. ale na to zabudnú rýchlo a vyhovárajú sa brat na brata. Podal som ohľadom dverí 6 reklamácii ani na jednu som od nich neobdržal oficiálnu odpoveď od firmy HONOR Košice. Neodpovedajú na emaili ani sms len do tel aj to často nezdvihnú alebo zložia a dostanem od nich odpoveď , že nemali pre mňa žiadnu relevantnú info!. Dúfam že som niekomu pomohol vo výbere firmy resp. koho nemá vybrať