Stavebne puzdro - oplati sa? Ake su vase skusenosti?

Ahojte, v detskych izbach mame navrhnute satniky ako samostatne miestnosti. Kvoli mensim rozmerom izieb uvazujem nad stavebnymi puzdrami. Zatial mam vybrane toto puzdro: https://www.unitrex.eu/p/433/stavebne... Manzelka ma odhovara, ze aj tak dvere do satnikov budu vacsinou otvorene a ze je to drahe. Chcem sa vas spytat - oplati sa investovat do stavebnych puzdier do izieb? Ake su vase skusenosti? Resp. ako inak by ste riesili uzatvorenie vstupov do satnikov? vdaka za vase odpovede
Odpovedať
ja by som dala posuvne dvere na stenu a usetrila by som aj miesto aj kopec penazi
Odpovedať
Mam jedno puzdro, ale Eclisse. Hodilo sa tam a dal by som ho znovu. Toto Unitrex puzdro je drahe? Myslis, ze lepsia oblozkova zarubna je zadarmo? Pozri si ceny...ja som za jednu oblozku platil +- 200€. Kazdopadne mne pride blbost robit tam samostatne kumbaly - satniky a zmensovat miestnosti. Dal by som vstavane skrine zarovno so vstupnymi dverami, alebo nejaku kombinaciu vstavaneho nabytku do toho vyklenku. Kazdopadne vstavana skrina ta vyjde asi najdrahsie, ak ide o cenu. 😄
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Vidim v tom plytvanie priestorom. Nemozu mat posuvne dvere na vstavanej skrini po celej dlzke? Ako vyzeraju izby? Postel bude naozaj tam kde je, precnievat do okna?
Odpovedať
@zita19 posuvne dvere na stenu sme vylucili prave kvoli posteliam, rozhodujeme sa len medzi puzdrami, dverami resp. nic do otvoru. @zefe je to manzelkine rozhodnutie a podla hesla happy wife happy life 😉 respektujem to, uz sa snazim len v ramci jej predstav pohybovat. kazdopadne beriem, ze satnik poskytne moznost dat police z oboch stran vo vnutri satnika, na rozdiel od vstavanej skrine. BTW vstavanu skrinu mame teraz v byte, bolo to jedine riesenie, avsak nie sme z toho nadseni - dvere nefunguju 100%, skrinu som musel kvoli plesniam presunut z vonkajsej na vnutornu stenu bytu atd. Takze vstavane skrine nie. len tu je cena tych 200E len za puzdro, dvere budu este navyse @lenkito10 prave kvoli posteliam sa nepriklanam ku vonkajsim posuvnym dveram / vstavanej skrini. Satnik volime kvoli moznosti v nom mat vacsiu dlzku polic a oddelenie ulozneho priestoru od izieb samotnych. Osvedcilo sa vam to puzdro? Nekazi sa vam, nejde do toho prach/spina?
Odpovedať
@itgospa Osvedcilo. Mam 2x Eclisse, z toho jedno v spajzi a jedno v priechodnom satniku medzi spalnou a kupelnou. Funguju, ako maju. Je to primitivna zalezitost, ktora sa vlastne nema ako pokazit. A ci sa v nich zbiera prach? Netusim. Na to, aby si zistil, potrebujes zvesit dvere. A to neviem, preco by si mal robit.
Odpovedať
@milanpl vdaka za Vasu odpoved. Co vsetko obnasalo to tak spravit? Kedze nemam s tym skusenost, skusim, ako tu konstrukciu si ja predstavujem: stavebne puzdro + obojstranne oblozenie "zarubna" + dverove kridla zavesene na tom puzdre. uvazujem spravne? kolko vas to takto +/- do jedneho otvoru vyslo?
Odpovedať
@itgospa Uvazujete uplne spravne. Pozrite foto, mozno Vam povie viac, ako keby som to opisoval. Cena na jeden otvor: puzdro 220 €, zarubna + dvere na mieru u stolara (latovka s 2 mm dubovou dyhou, tvrdy voskovy olej) 330 €.
Odpovedať
@itgospa a čo chce manželka? Keď dáš iné ako chce ona, spokojnosť zrejme nebude. Mám v dome posuvné dvere do puzdra a je to super.
Odpovedať
Profilova fotka
"oplati sa investovat do stavebnych puzdier do izieb?" tym myslis ci to funguje, nezadrhava sa? Ked su spravne namontovane, ano. Inak sa moze stat ze ti dvere budu suchat o jednu stranu, alebo ine. "Ake su vase skusenosti?" Dobre, mame jedny dvere do puzdra, do kupelne, (iba rok). Stena je sadrokarton. "Resp. ako inak by ste riesili uzatvorenie vstupov do satnikov?" Mozes tam dat vonkajsie zasuvacie dvere, popri stene vnutri satnika. Pises ze izby su male ale odkusavas im miesto... "nic do otvoru" predpokladam ze policky uz budu otvorene a vidiet na poskladane veci asi nechcete. "manzelkine rozhodnutie" nech este popremysla. " happy wife happy life" poviem manzelovi "satnik poskytne moznost dat police z oboch stran vo vnutri satnika" ale nie tvoj. Kde sa tam chces pohybovat? Zohnut sa ku spodnej polici? Sirka satnika 105, police 40, prechod 60. To je minimum. Tolko oblecenia jedno dieta nepotrebuje, za normalnych okolnosti 🧐 takze tam budu i hracky a knihy. Dostupnost v rohu nie je najpraktickejsia, dieta zase nema tolko veci aby sa do rohu davali veci, ktore prave nenosi. "Vstavanu skrinu mame teraz v byte, avsak nie sme z toho nadseni - dvere nefunguju" Mas zlu skusenost, ale to neznamena ze vsetky nefunguju. "skrinu som musel kvoli plesniam presunut z vonkajsej na vnutornu stenu bytu" to je ina zalezitost a tu ich mas na vnutornej priecke. "Takze vstavane skrine nie" neviem ci hovorime o tom istom: ked mas moznost od mura po mur (velka nika), ako tu v izbach, tak tam len police bez dna pri mure a skrinove dvere na kolajnicach upevnenych na plafone a na zemi. "prave kvoli posteliam sa nepriklanam ku vonkajsim posuvnym dveram" mozes nechat priestor medzi postelou a skrinou. Postel nemusi byt na stene. Mozno v tych izbach by sa to dalo zariadit celkom inak. "Satnik volime kvoli moznosti v nom mat vacsiu dlzku polic" ?? aky rozdiel dlzky v porovnani so skrinou? Tych par cm naviac na vesanie, ktore je aj tak v rohu? "oddelenie ulozneho priestoru od izieb samotnych" ked to tak chcete, nebudem presviedcat. Teraz ti manzelka povie ze posuvne dvere su drahe, ale aby si potom nehovorila, ze mali ste ich tam dat. Ked uz.
Odpovedať
Profilova fotka
.
Odpovedať
@milanpl super, velka vdaka za vysvetlenie i prilozene foto @lenkito10 hmm, skusim manzelke este i tie zhrnovacie dvere predostriet

" happy wife happy life" poviem manzelovi - zdielajte potom jeho reakcie 😉, ale vo vseobecnosti v manzelstve je najdolezitejsia spravna komunikacia podla mna a vediet nacuvat (treba rozlisovat medzi pocuvanim a nacuvanim)


Odpovedať
@itgospa Ked to chces mat ako si predostrel, tak je puzdro idealne. BTW. existuje aj bezzarubnove. Harmonikove dvere nekupuj, to je strasna ujovina. Neviem, ci zrovna 200€ za puzdro hra na celej stavbe rolu. Alebo tie vonkajsie posuvne dvere, ale vnutri satnika, ako je naznacene v projekte, nie von. Netreba ti ani zarubnu. V takom mini satniku aj tak nedas police na obe strany, ako uz bolo spominane.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lenkito10 plný súhlas @itgospa ešte doplním, ak budú v šatníku otvorené police, budú zaprášené aj police, aj oblečenie. Teda viac ako v roldore. Ak police uzavrieš, tak máš vstavanú skriňu v šatníku, čo je drahšie riešenie. Treba m² navyše, priečku, elektrinu, dvere, vývod rekuperácie.... Nie je tam okno, pokiaľ nebude v dome rekuperácia, ako bude poriešené vetranie? Keď sa bojíš plesní.
Odpovedať
@zefe preco harmonikove dvere neodporucas? BTW je mozne na to puzdro namontovat provizorne len napr. nejaku drevotrieskovu dosku namiesto dveri ako low cost riesenie? s tym posuvom mimo puzdra neuvazujem @zltalienka mala by tam byt rekuperacia. a nadejam sa, ze plesne tam nebudu, kedze pojde o omnoho lepsie zateplenie (tehla 30cm + 20cm EPS) ako teraz v byte ( beton + 5cm EPS)
Odpovedať
@itgospa Mal som harmoniku velmi davno v prenajme. Asi nejaky lacak, ale bolo to uplne zle. Od manipulacie, cez dizajn a po to, ze zabrala velmi velku cast otvoru po otvoreni a vracala sa trochu spat, takze min. tretina otvoru prec. Provizorne do puzra sa teoreticky da dat DTD doska, zalezi na tvojej zrucnosti. Este co sa tyka znacky puzdra, ak mas predstavu od koho chces brat dvere a oblozky, tak si zisti, ci robia aj na danu znacku puzdra, ak planujes roznaky dizajn dveri. Napr. Sapeli robi hlavne JAP puzdra, vraj vedia aj do Eclisse spravit dvere, Unitrex netusim.
Odpovedať
@itgospa keď chceš úplne low cost riešenie, tak tam daj záves 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?