Posúdenie kvality montáže okien

Zdravím, dali sme si vymeniť staré plastové okná za nové, ale nie som si celkom istý postupom montážnej firmy. Medzi oknom a panelom sú medzery 5-7cm vyplnené len penou, niektoré kotvy sú uchytene cez pôvodnú omietku ostenia... Nie je to môj obor, preto by som chcel poprosiť o názor niekoho z branže, či to je korektný postup? Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od feri77:

Zdravím, dali sme si vymeniť staré plastové okná …
@feri77 Na dnešnú dobu je to zlé, neštandardné, mimo noriem a lajdácke. O správnej montáži je na YouTube hodne materiálu, zrozumiteľne aj pre laika. Ale na druhej strane to možno zodpovedá cene, dohode, zmluve.
Odpovedať
Ďakujem za názor. Len pre doplnenie, okná aj s montážou sme si objednali od renomovanej slovenskej firmy, ktorá na svojom webe uvádza, že montáž vykonáva podľa STN 73 3134. Pri objednávke s nami detaily montáže nikto neriešil. Mal som za to, že postupovať podľa normy je u takejto firmy samozrejmosťou.
Odpovedať

@feri77 mal si vratane montaze dohodnute i pripravu osteni okolo okien? Pokial nie, tak prisli a namontovali tak ako si si to pripravil, cize zle.
Odpovedať
okej, tam je 7cm ale co dole ? to je tak krive ze dole je 1cm ? ze sa nedali vacsie okna :D ale podla toho ze tam ukazujete 7cm peny a kus nizsie je vidno ze je vyrazne uzsie ... a cim to mali vyplnat ? normalne vyplnia penou, ak ste sa nedohodli na vyrovnani ... ale zas ked sa to meralo to muselo byt vidiet a mohli povedat ... :D nik nevie co ste dohodli to je jak ked niekto si precita "eps celoplosne zubom" a jemu zacnu ramik a buchty ... nieje to zle, nieje to mozno idealne, idealne bolo obuchat stare ostenia atd a dat okno ake bolo ... chceli ste "nove okna" tak su ... tu u nas sused kupil drahsie okna mensie ako keby objednal na mieru a prdol tam 20cm ytongu na domurovanie ... a zije stym
Odpovedať

@feri77 pokiaľ si nemal v rámci montáže aj vyspravenie špaliet, tak tvoja chyba. Ako si nachystal ostenie, tak to namontovali. Ak bola v montáži zahrnutá aj vysprávka ostenia, reklamovať.
Odpovedať
Mne odporučili pri vymene pripraviť ostenie s max. medzerou 2 cm, na každu stranu, a spodok čo najrovnešie... Pásky vnutorne su samozrejmosť...
Odpovedať
Tak ono zalezi, ako sa robilo zameranie. Myslim, ze uz tam nastala zasadna chyba ak si umyselne nechcel z nejakeho dovodu mensie okna.
Odpovedať
na webe si moze kto chce uviest co chce, sirit dezinfo, klamstva a chvalenkarit sa, ze vie lietat pomocou drevenej haluze... vacsinou to funguje na Loovensku tak, ze majitel webu si zbucha nejaky web a potom majitel firmy (webu) posiela antitalentov montaznikov na stavby.. malotora firma je tak zodpovedna, aby to robila dobre.. a dovod preco to takto na Loovensku funguje je ten, ze zakaznik nevie co si objedna (nepozna problematiku), ale aj ten, ze Loovaci sa casto snazia zarobit si na drahe auto za par tyzdnov, lebo su jednoducho nenasytni.. :) Ale na funkcnost okien to dramaticky vplyv nema. Otazne len je, ci to kotvenie je bezpecne (ci tam nie je velky pakovy efekt), napr pri nejakom tornade, hurikane, atd.. Pravdepodobne to takto ma ale kazdy druhy dom aj byt na Loovensku...
Odpovedať
Aspon ti tam dali dost peny, mne napr fenestra dala tak malo peny, ze len tu fukneme, tam fukneme, setrili.. a samozrejme to potom zapaskovali (zakamuflovali).. otras... otras nad otras...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?