Plastové okná na zníženie hluku v byte

Dobrý deň, riešil niekto "hlukový problém" :) a vedel by mi poradiť konkrétne okná od konkrétneho výrobcu + v prípade lokality Košice kľudne aj predajcu? Veľmi rada pomôžem biznisu niekomu, kto robí dobrú robotu. Potrebujem dať vymeniť 3 plastové okná v byte. Aktuálne okná sú z roku 2011, dvojsklo, 62 profil, teda staré. Chcem čo najlepšie odizolovať zvuk z vonku, a to konkrétne z dopravy v meste (električka, autá, mhd autobus). Kontaktovala som ohľadom cenovej ponuky zatiaľ Slovaktual a ponúkli okno s takýmito parametrami: Systém: 6th/16Ar/4/16Ar/44.2th [Ug=0.6] Rw=40dB [GS/EKO] (51mm) Teplý rámik: SWISSPACER ULTIMATE svetlo šedý ( 7035) Systém: Aluplast Ideal 8000 Príde mi, že potrebujem viac ako 40 dB. Chcem postupovať štýlom, mať cenovú ponuku na NAJLEPŠIE okno na môj problém. Ak to bude ok na môj rozpočet, vezmem ho. Ak bude prilíš drahé na môj rozpočet, tak vezmem druhé najlepšie okno, atď. Na ďalšiu cenovú ponuku od výrobcov Salamander/DECEUNINCK čakám. Veľmi ocením reálnu skúsenosť niekoho. Možno sa niektorý predajca na tento "hlukový problém" špecializuje, resp. vie lepšie pochopiť a odborne poradiť a uspokojiť môj dopyt.
Odpovedať
Máme 3oj sklo od Rakystavu, prechod z 50 roč. starych okien bol neskutočny, to ticho. Ake maju Rw neviem. Slovaktual je v prilohe.
Odpovedať
Ako pise rudy1973 velmi zalezi od skla. Predajca zvycajne ma katalog skiel. My sme brali od Fenestry a tych skiel mali na vyber desiatky roznych typov. Vyrobca skla bol tusim "saint gobain".
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od komenskeho:

Dobrý deň, riešil niekto "hlukový problém" :) a v…
@komenskeho Dobre na to idete. 6 mm sklo z exteriéru je potrebné. Ďalej pomáha rôzna šírka plynovej dutiny. A ešte jedna dôležitá vec: OSADENIE okná. Pripojovacia špára musí byť prekrytá tepelným aj zvukovým izolantom. PUR pena nestačí.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od komenskeho:

Dobrý deň, riešil niekto "hlukový problém" :) a v…
@komenskeho Skús si dať ponuku aj na RI okná, český výrobca. "Pri výrobe používame výhradne prvotriedne sklá popredných európskych výrobcov. Vybrať si môžete z dvojskiel a trojskiel štandardných, protihlukových, bezpečnostných, alebo so solárnym útlmom." V Košiciach by mal byť predajcom DANABI s.r.o., Holubyho 10. danabi.danabi@gmail.com, 0907 423 663.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?