Oprava navádzania vonkajšej rolety - ako na to?

Zdravím, vospolok. Na vonkajšej rolete mi vylomilo tú vec, čo navádza lamely rolety do bočnej lišty a teraz sa to celé zasekáva. Myslel som, že to v pohode vymením sám, ale vidím, že to nie je až tak jednoduché, ako sa mi to na prvý pohľad javilo. Tá vodiaca vec je zlomená, no stále drží dnu. Potrebujem ju vytiahnuť a vložiť tam novú, ktorú mám kúpenú. Keď sa pokúšam dať bočnú lištu preč, aby som mohol roletu vytiahnuť vyššie cez zarážku na poslednej lamele, tak mi celý ten mechanizmus vypadáva zo stropu, lebo bočná lišta to drží po kope. Myslel som, že to je uchytené do stropu, no nie je. Je to ťažké ako krava a sám to neviem zároveň držať a aj odmontovať. Viete mi prosím poradiť, ako na to? Predpokladám, že na to je nejaký jednoduchý spôsob, no nepoznám ho. A ak na to spôsob nie je a treba na to fakt dvoch ľudí, viete mi prosím poradiť niekoho v Bratislave, kto by s tým vedel pomôcť?
Odpovedať
Profilova fotka
A odmontovat listu z ramu stiahnut dole by neslo?? Ak by roleta neumoznila tolko vykrivit listu odmontuj obe.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

A odmontovat listu z ramu stiahnut dole by neslo?…
@wolodymyr tam je prave problem v tom, ze to vyzera tak, ze listy drzia celu tu konstrukciu na strope. Je to prilis velke a tazke na to, aby som to spravil sam. Neviem, ako to tam je upevnene, som len najomca. Tak nechcem nieco pokazit :P
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od paloffg:

@wolodymyr tam je prave problem v tom, ze to vyze…
@paloffg bubon je urcite tiez pripevneny.. Ja co som videl montaz tak dali prvy bubon a az potom listy ale bolo to davno. Ked si najomca tak majitel nech opravi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?