Okná pre pasívny dom - Rehau Geneo vs. Aluplast IDEAL

Vyberám plastové okná pre pasívny dom a skončil som pri 2 finalistoch: - Rehau Geneo PHZ s celkovým Uw=0,72 od Fenestra SK cena s montážou 4635 EURO - Aluplast IDEAL 8000 HL s celkovým Uw=0,77 od Slovaktual Pasiv HL cena s montážou 3287 EURO Geneo PHZ mám na dome 4. rok, nie sú to zlé okná, mal som však niekoľko reklamácii, do dvoch balkónom vrámci záruky montovali dodatočné výztuhy z dôvodu netesnosti profilu. Fenestra ponúkala v minulosti 5 ročnú záruku, neviem, či to stále platí. Ako veľmi sa vyššie Uw pri Slovaktuale podpíše na tepelných stratách? Rozdiel v cene 1350 EURO nie je malý, otázka znie, či sa oplatí priplatiť.
Odpovedať
Cau Prešiel som. Si výberom tiež. Minulý týždeň som zaplatil 10200e za okná v Slovaktual. Montáž len na vnútorné pásky budem. Platiť neskôr. Uvažoval som Rehau, OknoPlast, slovaktual, schuco, eforte a ešte nejaké ďalšie ale neprídem na meno. Rozdiely boli od 10000 do 14500euro. Nakoniec som dal na skúsenosť min rok na byte kde som dával slovaktual, ďalší 2 známy tiež odporučili slovaktual no a samotný prístup slovaktual TN predajne bol najlepší. Celkovo sa bavíme o 0.10 číslach.... Silou mocou som chcel. Schuco ale nevydalo :)
Odpovedať
Salamander bluevolution 92
Odpovedať
@epdv18 Slovaktual ma v ponuke 4-18-4-18-4 Ug=0,5 , je to dodatocny priplatok. Ja som platil jar 2017- cca 400 eur navyse oproti Ug=0,6 za 10 okien ,neviem aky je teraz priplatok. Tym by si mohol byt na Uw ako Rehau Geneo PHZ alebo aj nizsie.
Odpovedať
@romanc Slovaktual pri pouziti skiel hrubky 48 mm ma horsie Uw ako Rehau Geneo PHZ, ktore pouziva rovnake skla
Odpovedať
@epdv18 Tiež mam ponuky na tieto okná a zrejme budem brať od Fenestri.
Odpovedať
@adam_janka 14 litrov za okná? to sú zo zlata?
Odpovedať
@epdv18 jj, mas pravdu : Slovaktual - Index prechodu tepla cez okno Uw 0,73 W/(m2K) pri použití trojskla s Ug = 0,5 W/(m2K) a dištančného rámika Swisspacer U/0,032. Pre Rehau Geneo PHZ je Súčiniteľ prechodu tepla Uw = 0,68 – 0,77 W/(m2.K) podľa typu trojskla a typu dištančného rámiku
Odpovedať
@romanc Otázne je, či pár desatín Uw má zmysel pri tom cenovom rozdiele. Geneo PHZ má problém s deformáciami profilu, aspoň z mojej osobnej skúsenosti. Ako dosiahnúť nožšie Ud pri dverách? So sklom Ug=0,5 to pri Geneu predstavuje Ud=0,85 resp Ud=0,93 pri Slovaktuale.
Odpovedať
@matus1989 salamander bluevolution 92 je stary a zly profil, kruti sa... salamander kvoli tomu vyvinul novsi profil bluevolution 82, ktory ma rovnake tepelnoizolacne vlastnosti, pricom je lacnejsi a nekruti sa tolko. To len par "slovenskych" vyrobcov presviedca zakaznika ze 92ka je original a neviem co este. vsetko su to bludy. treba si pozriet stranku vyrobcu https://www.sip-windows.com/
Odpovedať
@xkodiakx však na tej stránke píšu pri 92 že nová generácia. Len ani jeden nie je salamander
Odpovedať
@epdv18 Prave kvoli tomu ramu na Geneo som sa rozhodol pre Slovaktual . Tiez som vyberal medzi Rehau Geneo a slovaktual Pasiv HL + Salamander . Nakoniec som dal Slovaktual Pasiv HL s alu clipom , Slovaktual vchodove dvere - jadro dvery som pouzil Perito Entry 48mm , vypln je z XPS , ale dvere su Alu Smart . Na www stranke Perito , vypln Entry je iba pre plastove dvere , ale vedeli to vyrobit v kombinacii Alu Smart s Entry vyplnou .
Odpovedať
@epdv18 jadro dvery dole na obrazku :
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jumt tak ako pises je to...82 je poliak ....92 je origo salamander
Odpovedať
Nikdy v živote by som toľko nedal za plast s Aluclipom :D to už radšej hliník ako hrať sa tu o tie desatiny čo je fakt nezmysel. Ale aj tak najlepšie zas ovečky s 82 a s 92 :-D už to pochopte že nejde o žiadny fejk ani nič je to riadne priznaný profil od Salamandru len je to z rady Brugmant preboha 8-( a 92 je starší profil
Odpovedať
@stefanl no co ti poviem? Drevo hliník ponúka 21000e :) Mame 5m portál v cene. Len ten stoji 4800e tusim
Odpovedať
@adam_janka Nedaval si nacenovat aj hlinik? Ak ano, ako sa hybali ceny?
Odpovedať
@zefe ahoj Hlinnik bol o kúsok. Lacnejší ako drevo Hlinnik. Mal som iba jednu ponuku na cca 18000cosi
Odpovedať
@adam_janka Schuco, alebo ina znacka? Vdaka.
Odpovedať
@zefe cau Nepamätám si a celkovo som sumu nad 12500e za okná zahadzoval neskor
Odpovedať
@matus1989 Keby si aspoň netrepal sprostosti.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?