Nadrozmerné okno/sklo.

Ahojte. Potrebovali by sme okno, fixné, ale vedel by som si poradiť aj (iba) s izolačným 3 sklom. Problém je však rozmer. Chceme okno o šírke 5000mm (minimálne však 3800mm) a výške 550mm. Čo som som sa dotazoval klasických výrobcov okien, tak také vyrobiť nevedia. Teda... Vedia, ale muselo by byť delené, čo teda moc nechceme. Jeden sklár mi povedal, že by to muselo byť zložené z nejakých hrubších skiel, napr. 10/6/10, lebo že sú nejaké tabuľky, limity na pomer šírka/výška. Ale ani on taký rozmer nedokáže urobiť. Samo, zas aby to nebola luxusná cena, preto píšem, že by stačilo aj samotné izolačné 3 sklo, alebo by sme sa zmierili s rozdelením na dve časti. To, že by bolo úmerne drahšie kôli jeho hrúbke mi je jasné... Zas tak veľká plocha to není, len ten rozmer... Vie niekto dať tip, kde skúsiť? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň Treba my napísať vašu požiadavku do mailu : havetta@fenestra-zm.sk Pozriem sa vám na to akú maximálnu dĺžku fixného zasklenia je možné vyrobiť . Havetta
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekhavetta:

Dobrý deň Treba my napísať vašu požiadavku do ma…
@frantisekhavetta Treba "MY" napísať. Pán podnikateľ, že sa nehanbíte.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@frantisekhavetta Treba "MY" napísať. Pán podnika…
@chinatech a Vám je veľké V... Ale Zlaté Moravce, takže chápeme...
Odpovedať

Dobrý deň Treba my napísať vašu požiadavku do ma…
@frantisekhavetta Dobrý deň. Svoje požiadavky, predstavu, rozmery som tu uviedol. Potrebujeme (ideálne) výplň do otvoru 5000x550 mm, poprípade alternatíva v rozmere 3800 až 5000 x 550 mm, bez toho, aby to bolo delené na časti.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@frantisekhavetta Treba "MY" napísať. Pán podnika…
@chinatech Milí gramatickí strážcovia, ďakujem vám za vašu bdelosť a za to, že ste si všimli moje nočné prešľapy v slove 'my' a 'vám'. Je pravda, že aj v tme neskorých hodín by mala gramatika svietiť ako maják pravopisu. Vaša pozornosť k detailom je obdivuhodná a jasne ukazuje, že naše slovenské slová majú svojich hrdých ochrancov, nech je hodina akákoľvek. Mojím hlavným cieľom bolo prispieť k diskusii a pomôcť, nehrať sa tu na Štúra, ale ako hovorí staré príslovie: 'Aj cez tmu gramatiky nájde sa cesta ku komunikácii.' Dúfam, že moja malá nočná chyba vás aspoň trochu pobavila a rozpútala diskusiu. Charakter sa ukázal , uražky a nekonštruktývne riešenia , len hejty Môžeme sa vrátiť k podstate témy pokial Vás môžem poprosiť ďakujem Havetta Teším sa na ďalšiu plodnú diskusiu bez gramatických prekážok !
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@chinatech a Vám je veľké V... Ale Zlaté Moravce,…
@megdesign Milí gramatickí strážcovia, ďakujem vám za vašu bdelosť a za to, že ste si všimli moje nočné prešľapy v slove 'my' a 'vám'. Je pravda, že aj v tme neskorých hodín by mala gramatika svietiť ako maják pravopisu. Vaša pozornosť k detailom je obdivuhodná a jasne ukazuje, že naše slovenské slová majú svojich hrdých ochrancov, nech je hodina akákoľvek. Mojím hlavným cieľom bolo prispieť k diskusii a pomôcť, nehrať sa tu na Štúra, ale ako hovorí staré príslovie: 'Aj cez tmu gramatiky nájde sa cesta ku komunikácii.' Dúfam, že moja malá nočná chyba vás aspoň trochu pobavila a rozpútala diskusiu. Charakter sa ukázal , uražky a nekonštruktývne riešenia , len hejty Môžeme sa vrátiť k podstate témy pokial Vás môžem poprosiť ďakujem Havetta Teším sa na ďalšiu plodnú diskusiu bez gramatických prekážok !
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekca mna by skor zaujimalo, co za strielnu to chces zasklievat. Ak zoberiem, ze okenny profil ma nejaku vysku a stavebny otvor je vysoky 550mm, tak ti z kazdej strany ubudne minimalne 80mm. Tzn. realna vyska presklenia 39cm. Druha vec je vaha takehoto custom profilu, obmedzenia pri preprave a fyzikalne vlastnosti (dilatacia, pnutie). Posledna vec je cena. Za mna by som isiel beznym postupom, 2 okna 2.5m siroke spojene okennym profilom na to urcenym. Ak to pozaduje zena, ukaz ucet presahujuci 1000e a rychlo sa spamata...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@frantisekca mna by skor zaujimalo, co za strieln…
@mgx Reálne presklenie bude stále +/-550mm, lebo otvor môžem prispôsobiť. Aj keby bol 500mm neva. Je to fix, ako píšem, asi by som mal aj spôsob, ako osadiť samostatné izolačné 3 sklo (osadenie do Purenitu a expanzná páska, tak, aby bol dilatačný rámik schovaný a zároveň zachovaná možnosť dilatácie). Je to do kuchyne, medzi pracovnú dosku a vrchné skrinky. Ak nebude iná možnosť, bude to delené na polovicu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Ahojte. Potrebovali by sme okno, fixné, ale vedel…
@frantisekca Dobrý deň Dá sa to vyrobiť Zloženie skla : 10 -16 - 8 -16 - 10 Samovana hrany samozrejmosť . Doporučujeme ale kaliť Je tam riziko termálneho šoku skla
Odpovedať

@frantisekca Dobrý deň Dá sa to vyrobiť Zložen…
@frantisekhavetta Ďakujem. Až to bude aktuálne, tak sa ozvem.
Odpovedať
Príšerná predstava
Odpovedať
Tipujem, že autor to chce nad kuchynskú linku. Už som to tak niekde videl a vyzeralo to celkom dobre.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od raphael42:

Tipujem, že autor to chce nad kuchynskú linku. Už…
@raphael42 Áno, niečo na takýto spôsob. https://images.adsttc.com/media/image... https://i.pinimg.com/564x/ac/fd/e7/ac... https://images.adsttc.com/media/image...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@raphael42 Áno, niečo na takýto spôsob. https:/…
@frantisekca ja som myslel nad hornými skrinkami, ale aj toto vyzerá dobre. Držím palce, nech sa Vám to podarí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?