Mokrá podlaha pri vchodových dverách. V čom je problém?

Mala by som otazku .Mame plastove vchodove dvere z vonka betonove schody este niesu vydlazdene vo vnutry mame podlôahove kurenie a na nom dlazbu az ku dveram.a zhruba raz za tyzden mame mokru podlahu tesne pri dverach.potom sa to vyschne samo.ked tam dam prsty ta vlhkost je naspodku dvery skor na rame dole normalne mokro a to asi steka na podlahu a mam tam tie mokre mapy.v com je chyba ?je to tym ze este nieje dokoncene schodisko tym by sa zvysil schodik a ram dveri by sa kvazi prekrilteda vyrovnal .neviem ci to pisem zrozumitelne.alebo nieco nam chyba na dverach a tade sa taha vlhkost ?
Odpovedať
Profilova fotka
Možné chyby. 1.)Tepelný most ,nemáte zateplený sokel prerušený tepelný most medzi soklom a schodami. 2.)Dvere netesnia podfukujú. 3.)Nekvalitné dvere s nízkym tepelným odporom (nepodarok) 4.)Neodborná odfláknutá montáž dverí . 5.)Podlahové kúrenie je zle namontované. 6.)Podlahovka nekúri v časti pri dverách 7.)Havo si tam urobil hajzlík.
Odpovedať
Profilova fotka
@tensy Mal som presne rovnaky problem minulu zimu,ked nebol spraveny poter a oblozene schodisko.Teraz je uz vonkajsie schodisko dokoncene a problem uplne vymizol.
Odpovedať
@antonmesaros VSETKO BY MOHLO BYT AZ NA TOHO HAVA ALE POBAVILA SOM SA
Odpovedať
Profilova fotka
@tensy 1.)Tepelný most ,nemáte zateplený sokel prerušený tepelný most medzi soklom a schodami. Betonove schody priamo pripojene o dom.. + roxory atd.. urobia akurat chlad okolo prahu.. Videl som take aj pri balkonovych dverach, uplne ze mlaka... Zle urobeny balkon... neodizolovany od domu.. medzi balkonom a domom ziadne prerusenie polystyrenom..
Odpovedať
no to nemame ja som si to neskoro zistovala robili nam zaklady a hned aj schody
Odpovedať
Nam to robilo minuly rok,tento rok uvidime,stare schodisko sme odstranili,bolo toho cca 60furikov betonu,nove postavili a prerusili styrodurom.Dvere su drevenne poplastovane,podla mna sa na nich vyzraza vlhkost z interieru,kedze v zime na chodbe zvyknem susit dennodenne pradlo.Ako pisal pan antonmesaros,beriem vsetky body,aj toho hava,co sa nam parkrat stalo :-(
Odpovedať
este ma napadlo ta vyzrazana vlhkost .mame pocit ze nam este nieco chyba na plastovych dverach dole na spodku z vonku mame kvazy medzeru podla mna by tam mala byt ako parapet na tej casti ako sa otvara.a to tam nieje
Odpovedať
@tensy fotkuuuuuuuu ;-)
Odpovedať
@tensy Dobrý den. Hodně záleží, jaká je tam těsnost. Pokud pod dveřmi někde protahuje, tak se teplý vzduch s vysokou relativní vlhkostí ochlazuje o spodní plochu dveří a to pod teplotu rosného bodu. A tak si tam ta voda klidně kondenzuje a kape na dlažbu. Kolik ji zkondenzuje, je závislé na rozdílu teplot uvnitř a venku ( s tím souvisí i rozdílná RV ) a na rychlosti toho proudění. Jestli tam táhne, to poznáte zapálenou cigaretou, nebo nějakou čoudící pochodní, nebo by stačila i vonná tyčinka z nějakého budhistického chrámu. :-D :-D :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať

Odpovedať
@tensy ta predposledna a posledna foto su odfotene dvere z vonku spodok tam ta fuga ale asi to nieje vidiet
Odpovedať
@tensy Na prvej fotke: zdá sa mi, alebo je sklo na dverách zarosené? Tuším trojsklo...? Položte na dlažbu teplomer a potom napíšte, na akú teplotu to tam kleslo. Jedine zvonku tepelne izolovať. Máte aj fotku z trochu väčšej diaľky, kde by bolo vidno celý spodok dverí, schodík?
Odpovedať
Článok sa načítava...
nie to nieje zarosene to je take mliecne ci ake sklo
Odpovedať
musim odfotit
Odpovedať
Profilova fotka
@mio23 To bude ono,lebo sme tam vtedy polystyren medzi to strcili a je sucho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?