Mliecne sklo v spalni

Vie mi niekto povedat ci mliecne sklo sa da zrovnat s klasickym priehladnym co sa tyka prepustania svetla? Nie je v izbe trosku pritmie?
Odpovedať
Profilova fotka
Ako na okne? Ešte som tak nevidela, ale asi máš dôvod. Iste priepustnosť svetla je úplne iná.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som dával na celú severnú stranu od suseda všetky sklá mliečne a musím povedať že je v miestnostiach viac svetla ako pri obyčajnom priehľadnom 3skle. ten "mliečny film" krásne difúzne rovnomerne rozbije svetlo a miestnosť cez den doslova žiari
Odpovedať
@stavitelka1 a budes mat v spalni aj druhe okno ktore bude klasicky priehladne?
Odpovedať
Viac menej som neni nutena dat taje sklo ale pre pokoj susedskych vztahov asi ano. Bude tam len jedno okno 175 x 150. Ale neviem si to predstavit. @fotopatlev si bol limitovany metrami od hranice pozemku ci preco si to dal?
Odpovedať
Profilova fotka
@stavitelka1 kašli na riešenie čohokoľvek pre dobre susedské vzťahy. Ak sú susedia konfliktni, vždy si dôvod nájdu a ty budeš stále len ustupovať. Raz tak neurobíš a je po vzťahoch. Akékoľvek riešenia robiť len v súlade so zákonom. Neviem si predstaviť nemať ráno výhľad von.
Odpovedať
@stavitelka1 skus to vyriesit nano roletou ktoru vies posuvat zhora aj zdola a nastavit tak aby bolo sukromie ale moznost svetla. Potrebujes sa pozerat aj do dialky vonku, pri mliecnom ako by si do steny pozerala.
Odpovedať
My sme dali do kupelne na zapadnej strane a musim povedat, ze vnutri je azda viac svetla, ako cez bezne sklo. Rozptyl lucov je ozaj velky.
Odpovedať
@stavitelka1 susedia maju v obyvacke na troch stenach okna a tie co su k nam otocene tak maju tieto roletky
Odpovedať
Ako ti už aj viacerí napísali, niekedy to mliečne sklo pusti viac svetla. Takže sa nemáš čoho báť a kľudne si môžeš dať aj mliečne, teda asi musíš, keď to riešiť.
Odpovedať
JA by som sa nebála. Kamarátka to má a fakt som bola prekvapená, že žiadne svetlo v miestnosti nechýbalo. Tie roletky tiež nevyzerajú zle, no ako praktickejšie mi príde fakt to sklo
Odpovedať
@stavitelka1 z vyhlasky 259 (6) Konštrukcia osvetľovacích otvorov, druh a farba ich výplne, ako aj sklon roviny zasklenia musia byť riešené tak, aby nedochádzalo k znižovaniu zrakovej pohody. Pri dlhodobom pobyte ľudí sa požaduje zasklenie s činiteľom priestupu svetla v smere normály naj- menej 0,6. Pri náročných zrakových činnostiach sa po- užije zasklenie s indexom podania farieb najmenej 95 Pri tak velkom okne jednoznacne je znizena zrakova pohoda. Mliecne sklo si viem predstavit v chodbe, komore ale nie v obytnych miestnostiach v spalnach.
Odpovedať
@stavitelka1 Ak sa už pre to mliečne sklo rozhodneš, tak aj tak daj obyčajné a nalep na to mliečnu fóliu. Ak by si predsa len niekedy chcela mať číré sklo, stačí len odlepiť fóliu. Inak by si musela meniť celú tabuľu skla.
Odpovedať
Článok sa načítava...
uplne v pohode. v spalni sa spi, tam ma byt co najvacsia tma pre kvalitny spanok.
Odpovedať
Profilova fotka
@stavitelka1 prvé dve fotky su miestnosti vedľa seba na južnej strane a tretia je severná kde priamo slnko nesvieti. po dopadnutí svetelného lúča priamo na mliečne sklo je rozdiel ešte väčší
Odpovedať
@stavitelka1 v akej faze projektu si? Ja by som porozmyslala nad zmenou dispozicie. Kvoli susedom je to podla mna velke obmedzemie.
Odpovedať
@wivik prosim ta, nevies od koho su tie rolety? Vyzeraju super!
Odpovedať
@stavitelka1 To bude Nemocničná izba? Keď tak už dubový kôru, ale ako už bolo povedané. Čo ťa po susedovom názore. Keď sa mu niečo nepáči, nech si to rieši u seba.
Odpovedať
@metele hodila som len do googlu a prve som skopirovala https://www.kvalitnetienenie.sk/produ... Ja ked som teraz studovala vonkajsie zaluzie tak som si vsimla ze aj take ponukali firmy. Urcite to maju co ponukaju nejake tienenie alebo oknari.
Odpovedať
@stavitelka1 tak ako vyssie spominane urcite by som neisla do nociho trvaleho, max folia. Nevies ako sa situacia moze vyvinut a susedia mozu prist novi, ktori to uz riesit ani nebudu a ty budes zadebnena v spalni. Este aka velka bude spalna?
Odpovedať
Profilova fotka
@stavitelka1 priepustnost sa podla mna porovnavat neda, a aky dovod mas na to, ze si ides davat mliecne sklo? to by nemuselo byt zle, ani ma to nenapadlo po pravde
Odpovedať
@stavitelka1 spalni ti to moze byt uplne jedno. Horsie by bolo, keby sa jednalo o detsku izbu ale v spalni aj tak budes len spat, takze si tam kludne mozes dat aj mliecne sklo.
Odpovedať
@dasena82 tak ja si naopak myslim ze v zivote pride aj taka faza ze deti budu v pred po alebo akej pubertalnej faze usadeni non stop pred telkou s xboxom v ruke alebo manzel bude pozerat futbal a ja budem chciet mat chvilku pre seba tak si taku oazu pokoja viem vytvorit v spalni. Ja som napriklad davala doraz na dobre prirodzene svetlo v spalni lebo tam chcem mat toaletny stolik a namalovat sa tam pripadne mat tam citatelsky kutik. A preto si neviem predstavit ze by som sa nemohla pozriet von oknom. A v dobe kedy sa robia otvorene priestory prepojene kuchyne s obyvackou tak takyto priestor bude vzacny.
Odpovedať
Ak smiem poradit skor by som volila zatemnovacie rolety alebo zaluzie uz ked :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ako toto je podla mna tazko povedat, kazda volba je podla mna fajn, ide skor len o to, co kto viac preferuje. Textilne rolety tiez v poslednej dobe moc oblubene riesenie
Odpovedať
Akoze ta foia ma nenapadla vobec ale je to super riesenie. Mam v plane tam vysadit porast tak potom by sa mohla ta folia strhnut. Izba ma 14 m. Rano vstanem a vecer tam lahnem takze pre mna iba izba na spanie. Preto som si dala zalezat na obyvke s kuchynou. To budu moje miesta. Projekt je hotovy takze uz sa neda s tym nic robit. Odstupy su dodrzane. Vztahy so susedmi radsej nerozoberam ak sa nenahnevate.
Odpovedať
@stavitelka1 presne tak. Ked sa chces "oddelit" od sudedov tak nejakym stromom, pregolou ale nie fixnym oknom. Takze urcite by som volila tu foliu urcite aj lacnejsie riesenie.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?