Viem ze su tu podobne otazky polozene a aj boli, len som sa nedopatral k odpovedi. MEdzi cenovymi ponukami je len 500eur rozdiel a nevieme sa rozhodnut.
Dakujem za kazdu radu
My mame SALAMNADER BLUEEVO a zatial maximalna spokojnost.. Masivny profil, perfektne sedia. Mame teply ramcek a izolacne trojsklo. Sklo je od AGC TRENCIN. Neviem ako s ALUPLAST. Nepoznam ich. Mame ich od ceskej fy RI-OKNA CZ. Pozor na polske verzie... su lacnejsie, ale setri sa na materialoch. Znami, co mi ich montoval mi hovoril, ze videl rez profilom, tak namiesto jakloviny je tam len U profil. Cize usetrili na zeleze, ale tym padom aj na kvalite. Jednoznacnu odpoved ti tu asi nikto neda, pretoze kto ma na dome ona od dvoch firiem a este presne od tychto dvoch..... Jedine, co mna oslovilo je to, ze v tych ramoch je ocelova vystuz, nie nejake karbonovo-plastove vystuze, atd... ktore su zatial novinkou na trhu a nikto nema odskusane 10 rokov. Ta vystuz ma sice vyssiu tepelnu vodivost, ale ocel je ocel...
Mozes mat profil aj zo zlata, podstatne je ako je to okno spravene celkovo- sklo, tesnenie, vystuz, kvalita spracovania. Cize profil je len jedna cast celej skladacky
čaute, obnovujem tému. Riešim podobnú dilemu. Salamander MD82mm vs Aluplast Ideal 8000 (85mm). Je tu niekto kto má ten alupast už dlhšie než rok? Rozdiel v cene zanedbateľný (200e), oba typy sú vyrobené v PL.
vďaka,
Mam Salamander 82 MD , kovanie winkhaus predpokladam ze z polska brugmann , co sa mi paci je kovanie podlamna ist radsej do winkhaus ako maco to sa nda porovnat podla mna
@chrobak7 , @vader100, idem asi dotoho aluplastu, je hrubší a že má aj lepšie výstuhy. Mám veľké okná a salamander (brugmann) mi nedokáže vyrobiť potrebný rozmer tak aby bola nato aj záruka..ťažko keď každý predajca si chváli len to svoje.
zas salamander 10r záruka a aluplast 5r záruka... rozdiel je cca 200e v prospech aluplastu no pri salamandri o 5r viac záruka (to je tiež na zamyslenie)..
@stefanl pokruti? ako velmi? kazde plastove okno je prehnute,leto teplo sao hne v zime sa stiahne,mne co monotvala firma tiez cheli odomna aby mi to monovali oni ze zaruka 10 rokov, firma o pol roka uz nexiastovala :)
ale ten profil to je ais pravda, ta vystuz moze pomoctnajme u velkeho oknan a terasu
nakoniec som si vybral Aluplast Ideal 8000 s kovaním MACO + hlinikove dvere s klasickou GAVA výplňou. Montáž na penu + na int. a ext. pásky, dodanie v januári... môžu mínusové teploty spôsobiť nesprávne "prilepenie" pások a mať to následky v budúcnosti alebo nejako ublížiť pene? Či počkať s montážou keď bude plusová teplota..