Má tu niekto čierne plastové okná?

Dobrý deň, sme pred výberom okien a páčia sa nám cierne. Otázka je tu niekto ma čierne plastové okná už dlhší čas 3-4 roky? Nevybledla fólia, funkčnosť okien je stále ôk? Máme 1.8m široké pevné okno a mam obavu že ten rám sa okne pri tej teplote. Ďakujem za každý postreh
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od deiwo:

Dobrý deň, sme pred výberom okien a páčia sa nám …
@deiwo Tu na fóre je toho popísané tiež dosť ohľadom problému s oknami/dverami "do luku". A ako u plastu, tak aj hliníku. Fyzika nepustí. https://www.slovaktual.sk/spolocnost/... A aj tak si to ľudia dávajú. Niekto to prehliadne, iný to toleruje, ďalší sa sťažuje. Do ktorej skupiny sa zaradíš je na tebe.
Odpovedať
Nebudem tvrdit, ze prave tebe sa nic neohne, ale napr. na juhu mam aj fix 1,3x2m alebo aj dvojkridlove 3x1m, pripadne na vychod terasove 3x2m a balkony 2x2m (cca lebo tie vysky si nepamatam) a viditelne sa neohli za 4 roky, ale mam apu listy, mozno keby neboli, daco by prasklo, nvm... nevybledli... Ale teda musim povedat, ze som tu videl doskrabanu foliu na oknach, co bola ako samolepka zo zuvacky. Ja som svoje skrabal spachtlou ked mi frclo lepidlo. Takze si checkni tu foliu, ci sa da do nej spravit ryha... Moja je uplne tvrda a nema taku tu klasicku ciarkovu strukturu, ale taku plosnu zdrsnenu...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

Nebudem tvrdit, ze prave tebe sa nic neohne, ale …
@minoo diky za odved, tak by to mohlo byt okej na juh chcem dat vonkajšie rolety tak budú chránené v lete. Na fulio sa opýtam
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od deiwo:

Dobrý deň, sme pred výberom okien a páčia sa nám …
@deiwo Minulý týždeň som o desiatej ráno meral na slnku teplotu okna, nameral som 71 °C a to mám čadičovú šedú (svetlejšie ako antracit). Biela fasáda mala 35 °C. Myslíš, že to tým oknám bude robiť dobre? V horúcom lete na juhu na čiernej nebude výnimka ani cez 90 °C. A čo sa týka fólií všeobecne, čierne budú po 10 rokoch v takom stave, že budú okná na výmenu. Keď tak daj aspoň plast hliníkové okná.
Odpovedať
ja by som do ciernej nesiel. nie je tam riziko ze tym ze cierna viac pritahuje slnko a navyse je to plast ze sa ti skor poskodia?
Odpovedať
Bol som v kontakte s tromi technikmi a všetci svorne čiernu nikdy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od deiwo:

Dobrý deň, sme pred výberom okien a páčia sa nám …
@deiwo Mame antracitove a uz by som si ich nedala. Vidno na nich vsetko: prach, lepidlo po paskach po zateplovani, skrabance. Roztaznost bude asi casom tiez vysoka. Tak isto aj strecha antracitova a tiez by som to urobila inak. Je pod nou neskutocne horko. Nejaka bledosiva by bola asi rozumnejsia volba. U bratranca som videla ze Incn robi teraz nove profily ktore vyzeraju uplne jak drevo. Tym ze to nie je jednofarebne, predpokladam ze to dokaze maskovat vela problemov.
Odpovedať
Mam hnede a krutia sa ako parok na grile. Tym padom to prefukuje, doslova by cez tu dieru presla vizitka bez toho, aby sa dotkla tesnenia, par fotiek, ako vyzeraju pocas kruteho mraziveho dna ked je vonku -8C Ci je to problem farby, nemam tusenie, pretoze som isiel po "rEnOmoWaNom PROfilE ReHáÚ GéNéÓ 3+-" a toto z toho mam.. (s odbornou montazou samozrejme, od predajcu) (toto okno ktore je na fotke je vychod, nie priamy juh)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusantt:

Mam hnede a krutia sa ako parok na grile. Tym pad…
@dusantt Máš asi najnovšiu technológiu - termostatické profily (ohýbajú sa v závislosti na teplote) 🙂 . Síce smajlík, ale taký cez slzy. Mňa by porazilo, keby že som si za ťažké peniaze dal niečo, čo mi má robiť úsporu a ono takto... Ale čo narobíš ? Sú to západné profily, určené zrejme len na východné trhy... .
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň Už dlhšiu dobu tmavé okna nedoporučujem. Životnosť okna sa tým extrémne znižuje . Tie teploty už aj na SK idu do extrémov . Následne vzniká bimetalicky priehyb - efekt .
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dusantt:

Mam hnede a krutia sa ako parok na grile. Tym pad…
@dusantt dobrý deň Dusan . Som obchodonik vo Fenestre už 15 rokov ktorá tiež vyrába Rehau Geneo . Viete my prosím napísať číslo zákazky - ponuky . Reklamoval ste to ? Kto zákazku realizoval ? Napíšte my správu aby sme vedeli váš problém riešiť . Ďakujem havetta
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?