Kovana brána

Dobrý deň, Máme novú bránu a chcela by som sa spýtať, či je normálne tak vidieť na kovanej brane tie spoje vid foto plus ešte na jednej fotke sú akoby také malé preliaceniny/ dierky, je to v poriadku na novú bránu?. Ďakujem;)
Odpovedať
1
2
Podľa teba je to v poriadku? 😅 Vyzerá ako keby na tejto bráne učili niekoho zvárať
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanista:

Podľa teba je to v poriadku? 😅 Vyzerá ako keby na…
@milanista nezdá sa mi to úplne ok, ale nevyznám sa v tom, preto sa pýtam ;)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petrenka333:

Dobrý deň, Máme novú bránu a chcela by som sa spý…
@petrenka333 uuuha a toto ste si nechali namontovať :( ja som robil nerezovou bránu s brusených joklov a není vidieť žiadny spoj ani nič. Pravdepodobne ste dali veľa peňazí za malo muziky. Kontaktovať dodávateľa a žiadať okamžitú opravu alebo vrátenie peňazí.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanista:

Podľa teba je to v poriadku? 😅 Vyzerá ako keby na…
@milanista môžem sa ešte spýtať? Bol u nás akurát odtiaľ pán. Tvrdí, že od nich to odchadzalo úplne hladké, ale ako to šlo do toho zinkoveho kúpeľa,tak ten zinok vytiahne tie spoje. To oni nechcú veľmi brusit, aby sa nenarusila ta vrstva zinku a nezačalo nám to hrdzaviet.. robí sa to tak?
Odpovedať

@milanista môžem sa ešte spýtať? Bol u nás akurát…
@petrenka333 je to klamstvo!!! Keď je niečo hladké nema sa načo nachytať zinok. Robil som v galvanike 7 rokov tak viem ocom píšem. A tak isto som zvárač!!!
Odpovedať

@petrenka333 a po ďalšie tie otvory na jokloch tiež nemajú čo robiť!! Natečie tam voda a ak to zamrzne zdeformuje to jokel!
Odpovedať

@petrenka333 Našu kovanú bránu zváral môj otec laik (elektrikár) sám, a neni vidno žiadne spoje. Drží už 20 rokov a nič jej nie je. Takže niekde sa stala asi chyba, lebo takto to fakt nemá vyzerať.
Odpovedať

@petrenka333 ano je to pravda ze ten vybruseny zvar vytiahne zinok zase trocha von. Ale da sa to potom decentne prebrusit a zase to bude hladke. Len by sa nemalo zarypnut do ziveho. Inak, celkovo to vyzera strasne, bez urazky
Odpovedať

@petrenka333 no nebolo to pekne opracované po zváraní, je odfláknuté finálne brúsenie.. Ale ak bola galvanicky pokovená pred striekaním, tak už by som to neoopravoval. Skús vymôcť odškodné za odfláknutú prácu, nejakú zľavu. Ale už to neopravuj. Lebo pozinkovať sa to už nebude dať. Tam, kde to bude opravované, bude zbrúsené pokovenie a tam bude miesto náchylné ku korozii.
Odpovedať
... prepáčte, ale toto je veľmi zle odvedená práca. Tie zvary sú... no 4 trieda. Plus technologicky otvor naozaj nemá čo robiť z boku. Vám tá brána zhrdzavie zvnútra. Zinková vrstva opticky vytiahne zvar, no to nie je Váš prípad. Zle vybrúsené..
Odpovedať
Nech to zoberie naspäť: opieskovať, zavariť otvory, vybrúsiť, pozinkovať a povrchová. Pri tak odfláknutej robote by som sa ani nečudoval keby to nebolo na pozinku. Dúfam že ste ešte nevyplatili celú sumu.
Odpovedať

@petrenka333 si robíš srandu... ale keď ľudia nevedia, koľko má stáť dobrá "kovaná" brána, tak sa ulakomia na "dobrú ponuku"... hento by spravil krajšie učeň v zváračskej škole, keď by si dal záležať. zinkovanie môže vytiahnuť obrysy (ani to by nemalo, lebo brúsiť sa dá krásne dočista), ale nie 2-3 mm zvaru 😁
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ďakujem za všetky postrehy. Mne sa nepozdávala hned od začiatku ako som ju videla namontovanu, to bolo včera, ale ako som písala nevyznám sa v tom, tak som sa opýtala. Peniaze sme za ňu neplatili ešte žiadne. Myslím, že stojí dosť na takú kovanu bránu a pán nám bol odporúčaný, takže naozaj neviem kde nastala chyba, ale teda zblízka sa mi nepáči, preto som sa pýtala.
Odpovedať

Ďakujem za všetky postrehy. Mne sa nepozdávala hn…
@petrenka333 dobrý večer smiem poprosiť foto celej brány a cenu koľko vás stala teda ak vám nerobí problém zverejniť cenu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od martin25:

@petrenka333 dobrý večer smiem poprosiť foto cele…
Tú malú bránku nám zobrali na úpravu, tak neviem dať celú foto, ale je to ako na obrázku, podľa toho sa to robilo, len to vnútro sú také lístky. Malá branicka s veľkou má cca 3,5 metra a ešte je taký pevný diel z boku ten má 90 cm. Celé nás to vyšlo niečo menej než 2000 eur. Volala som aj do pár zinkovni, diery v jokloch musia byť, dôvody sa trosku líšili, ale v 4 zinkovniach mi povedali, že musia byť. Čo sa týka vytiahnutia tých spojov na to mali rozličný názor od toho, že sa to dá zbrusit cez to, že sa to nemá zbrusit, ale že to vidno iba keď človek hľadá až po to, že závisí aký zváračský drôt sa použije, že keď obsahuje tuším veľa kremíka ( neviem či to bol presne kremíka alebo niečo iné) že ten naviaze až 800-900mikronov zinku a inde sa naviaze 100, takže potom tie spoje vystúpia, že ich vidno.
Odpovedať
Dobrý deň, Rada by som sa ešte spýtala. Dnes nám doniesli tú malú bránku, ktorú nám zobrali na prebrusenie, taký najhorší spoj. Prikladám foto pred a po. Dal sa ten spoj vybrusit dohladka, či to chcem príliš? Teraz sú tam také priehlbiny..
Odpovedať

Dobrý deň, Rada by som sa ešte spýtala. Dnes nám …
@petrenka333 dobrý deň takto ma vyzerať prebrusený zvar.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od martin25:

@petrenka333 dobrý deň takto ma vyzerať prebrusen…
@martin25 vďaka, budem volať na SOI a uvidíme ako to dopadne..
Odpovedať

@martin25 vďaka, budem volať na SOI a uvidíme ako…
@petrenka333 ty budes tiez podareny zakaznik... co tak navrhnut im nech to daju na poriadok a dostat to do stadia ze vsetci budu spokojny? Hned tahat institucie do toho? Tym ti len chcem povedat ze firma povie ze toto je ich standart, nikto nepredpisuje ako by to malo vyzerat. To ze sa tebe nepaci, dalsim 100 sa moze pacit. A za dalsie, aby sa ti nevyplatenie diela neotocilo proti tebe.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matoztt:

@petrenka333 ty budes tiez podareny zakaznik... …
@matoztt snažili sme sa dohodnúť, obrusili ten jeden spoj, kde sú teraz preliaceniny. Aj to horko ťažko viac do toho nechceli zasahovať. Zľava mi až toľko nepomôže, keď sa budem na to pozerať ďalších 30 rokov..radšej by som si priplatila pár stoviek, nech to vyzerá poriadne. A neviem ako inak postupovať, pán o tomto probleme vie, sam hovoril, že ľudia sú niekedy potom nespokojní po tom zinkovani, ale zjavne oni svoje technológie nemenia. Aj som mu povedala, že keď sa takéto niečo deje, tak majú na to upozorniť zákazníkov, to mlčal. Takže naozaj neviem ako mám inak postupovať..
Odpovedať
Evidentne nevie brúsiť alebo ich tie dva profily nezlicoval poriadne. Brusí len špičkou a spravil jamu(brúsiť musí pekne na plocho) tam jedine ako sa to dá opraviť je buď navariť vedľa ďalšie húsenice alebo tmel pred farbou alebo odrezať a dať tam nové profily. Diery sa dvajú do profilou zospodu nie zboku/vrchu aby tam tiekla voda.Ja som daval iba dve na spodok ktoré som následne zaslepil a driery medzi profilmi v spojoch aby ic bolo čo najmenej. A tie na rohoch pre istotu ani nebrúsil aby to ešte viac nedoje... . To vyhováranie na zinkovňu je pekná somarina 1/5 výroby vo fabrike dávame zinkovať a za 20r som okrem fľakov/škvŕn po zinku takto že by to "vystúpil" nikdy nevidel. Takto vyzerá roh bránky ktorý som robil na chatku a nie to ešte ku domu a to sa tým neživím a je tiež zinkovaná. Aj Martin25 poslal peknú fotku ako to má vyzerať.
Odpovedať
Takto , kazdy je po boji general. Diery su na to aby zinok obalil aj vnutro profilu je v podstate jedno kde su urobene diery len nech moze voda vdzdy vytiect aby nezamrzla v profile(bude pozinkovany tak je jedno či sa tam voda dostane ) . Zla kvalita zvárania a zla kvalita brusenia ,nic viac nic menej ,niekto sa ponahľal . Nic sa nikde nenaviaže viac ked ,je zvar technologicky zvládnuty ,vsak pred samotnym nanasanim zinku predchadza kopa krokov .Niekomu priznane zvary nevadia napriklad mne ( ale musia byt pekne ) a niekto ocakava ,že zvar nebude viditelny vobec .
Odpovedať

Dobrý deň, Rada by som sa ešte spýtala. Dnes nám …
@petrenka333 aj spôsob toho dodatočného prebrúsenia svedčí o tom, že sú to totálni amatéri...
Odpovedať
Dobrý deň, vyzerá to tak, ze nakoniec nám ju demontuju a my za ňu nebudeme nič platiť. Nahodou nie ste niekto zo Žiliny a okolia alebo nepoznáte nejakého dobrého zvaraca, ktorý by to spravil dobre bez takých výrazných zvarov a v dohľadnej dobe?
Odpovedať

@petrenka333 podla mna to nie je dobre, taketo kusky robil brat, ked este len zacinal, ked niekto ma prax, skusenosti, tak to vyzera uplne inak.
Odpovedať

Dobrý deň, vyzerá to tak, ze nakoniec nám ju demo…
@petrenka333 Tak fajn, že aspoň takto ste obišli. Nájsť zvárača bude už to najmenej. Držím palce.
Odpovedať
Môžeš napísať, od koho máte takúto bránu? Alebo ak nechceš zverejňovať meno/firmu, tak aspoň jeho inicálky, obec kde to vyrába, lokalitu kde má prevádzku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kordo3:

@petrenka333 podla mna to nie je dobre, taketo ku…
@kordo3 tiež som toho názoru, len teraz, musím nájsť niekoho ďalšieho..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zhavl:

@petrenka333 Tak fajn, že aspoň takto ste obišli.…
@zhavl kiežby..dvoch predtým sme zrušili keď s nami pár mesiacov nekomunikovali a brána už mala dávno byť.. nejak nemáme šťastie..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

Môžeš napísať, od koho máte takúto bránu? Alebo a…
@ralf364 Stavomontaze Žilina
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?