Hlučné cvakanie kľučky na oknách

Profilova fotka
Zdravím, má niekto skúsenosti s hlučným cvakaním - praskaním pri otváraní/zatváraní okna. Kľučka pri otáčaní prechádza akoby do niekoľkých polôch, čo vydáva výrazné pukanie. Deje sa to na všetkých oknách. Je možné to nastaviť, zjemniť pnutie? Ďakujem za rady Okná Rehau Synego, Kovanie Siegenia (SI AUBI)?
Odpovedať
To nie je chyba, ale vlastnost AUBI kovani.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od viktorvar:

Zdravím, má niekto skúsenosti s hlučným cvakaním …
@viktorvar robí to aj naprázdno?,testuj otvorené okno, ak nie je problém s nastavením kovania, cvaká každé anie nie hlučne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@viktorvar robí to aj naprázdno?,testuj otvorené …
@duzu niektore kovania maju poistku, kedy musi byt kridlo v ráme, inak nejde tocit kluckou....samozrejme da sa zatlacit aj rukou, ale zrazu sa mozes ocitnut na zemi aj s celym kridlom...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@viktorvar robí to aj naprázdno?,testuj otvorené …
@duzu aubi cvaka dost, pamatam si ako to predajca vychvaloval, ze aky paradny zvuk to kovanie ma. Sranda skoncila potom, ked som potreboval otvorit/zatvorit okno a v miestnosti mi spalo male dieta :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ako pise @gashtaan bude to "vyborna" vlastnost AUBI. Dve male deti, a clovek v noci potrebuje otvorit , zavriet okno tak sa budia :\ -Pri kupovani, vybere okien mi ani nenapadlo, ze mam ist skusat do showroomu polohy kluciek (A spravanie kovania)..
Odpovedať
no dobre ze ste to tu napisali, lebo sestra zvazovala tieto okna a pri malych detoch neviem ako by jej to preslo taketo cvakanie. neda sa to nejako eliminovat nejakym namazanim alebo cim?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?