Hliníkové dvere Gava HPL 913

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať na názor na vchodové dvere: https://gavaplast.sk/gava-hpl-913-bas... Taktiež, že či cena za tieto dvere (montáž, svetlík, obojstranná laminácia, veľké madlo) za cca 3700,-€ je prestrelená alebo je cena v pohode? A na záver ešte otázočka, odporúčate otvárenie vchodových dverí do extreriéru alebo do interiéru? Poprosím Vás ak máte akekoľvek postrehy ku vchodovým dverám tak sem s nimi 🙂
Odpovedať
@r7298 Už som to tu písal viac krát, ale vysvetlím to. GAVA nie sú značka dverí. GAVAplast vyrába výplne dverí. A je jedno, či sú to hliníkové či plastové dvere, teda ich rám. Rám dverí ti vyrobí ktorýkoľvek výrobca hliníkových či plastových dverí. A rovnako, ako výrobca rámu nie je výrobcom sklenej výplne (tú vyrába iná firma, zvyčajne Nitrasklo), nevyrába ani výplne dverí. Tie kupuje od Gavaplastu. Takže na výrobe okna sa podieľajú 2 výrobcovia - výrobca rámu a výrobca skla - len ty dostaneš hotový kompletný výrobok. A na výrobe dverí sa podieľajú tiež 2 výrobcovia - výrobca rámu a výrobca výplne (nemusí byť Gavaplast, napr. Hörmann má vlastné výplne). Takže spýtať sa, či je cena za gava vchodové dvere primeraná, je rovnaké, ako sa spýtať, či cena za SUV auto 38.000 € je primeraná. Nepíšeš vôbec, či ide o hliníkový rám, alebo plastový. Ak je to plastový, tak to je drahé. Táto cena je primeraná kvalitným hliníkovým dverám. Ale zase - na obrázku máš svetlíky. Budeš mať aj ty svetlíky? Potom to zvyšuje cenu. Takže my ti na základe dodaných informácií absolútne nevieme povedať, či je to primeraná cena, alebo prehnaná. Ak sú to jednoduché dvere, tak je to prehnaná cena. Ak sú to kvalitné hliníkové dvere s hliníkovou výplňou s izoláciou F (na stránke Gavaplastu si pozri, čo je to F izolácia), tak je to primeraná cena. Za dvere od Hörmann by to bola ešte lacná cena. Však kalkulovanú cenu máš. Ak sa ti nepozdáva, nechaj si urobiť kalkuláciu ešte od 2-3 firiem. K otázke otvárania - v podstate to je jedno, ale vchodové dvere sa z praktického hľadiska zvyčajne vyrábajú ako otváravé dnu - napr. pánty sú vtedy v interiéri, je menšie riziko zatečenia a pod. Ale ak potrebuješ otvárať von, dá sa to, len to treba povedať pri objednávaní. Postreh? Asi len to, že daj si dvere aspoň 1 m široké, nech sú pohodlné na prechod. Písal som o tom aj tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/okna...
Odpovedať
@chrobak7 Keďže nadpis príspevku je Hliníkové dvere Gava... tak asi bude rám hliníkový. Ibaže nie...
Odpovedať
Cena je fest až sa mi hlava krúti ale to bude tým že si nestíham na tie ceny zvyknúť... Treba osloviť viacerých dodávateľov a nechať si vypracovať ponuku s rovnakou výplňou. Rozmery už máte tak to nieje problém, nikam neposielajte aké už máte ponuky od iných, až ich budete mať viac skúste vyjednávať o cene.
Odpovedať
@dodok Pravda, to som si nevšimol. @r7298 Mňa v roku 2016 stáli AL vchodové dvere s výplňou GAVA 1800 €. Lepšie, značky Hörmann som mal v ponuke za 2500. A to som nemal svetlík. Takže so svetlíkom pri zohľadnení inflácie cena AL dverí môže byť kľudne 3,5 tisíca. To ale neznamená, že lacnejšie nezoženieš.
Odpovedať
10/2020, incon aluprof, gava hpl, bez svetlika, klucka hoppe, sklo bezpecnostne+cire+matne - bez mala 1800. Bola to jedna z drahsich vyplni a RAL farba na objednavku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?