Francuzske okna na poschodi

Dobry den, sme v stadiu projektu. Architekt nam vsade zakreslil francuzske okna na poschodi. Ake mate skusenosti? Neni problem so zariadenim detskych izieb 16-20m2? Ma to aj vyhody - presvetlenie, slnko v zime atd.
Odpovedať
Profilova fotka
Stretavam sa stym ze to robi problem pri zariadovani .... je vacinou tak ze sa nezmesti skrina na stenu alebo postel atd. Radsej dat normalne okno lebo nasledujuca otazka bude ako kotvit zabradlie bez tepelneho mostu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bilinxe:

Dobry den, sme v stadiu projektu. Architekt nam v…
@bilinxe Pokial uz vo faze projekte dispozicne riesite nabytok ako ja :), potom urcite nebude mat problem so zariadovanim. Ja mam detske izby 13,5m2, tiez som uvazoval nad francuzskymi oknami, nakoniec som sa rozhodol pre obycajne okna a deti maju priestor pod oknom + jednu bocnu stenu (cize omnoho viac presvetleneho priestoru). Navyse u mna sa jedna o bungal, takze by sa jednalo tiez o nedokonale izolovanie podlahy, vzhladom na roznasaci poter co sa dava nad XPS zo strany exterieru...atd. Okno som daval 1.8 x 1.65, vyska od podlahy 0.85m.
Odpovedať

@bilinxe vyjde vám pri takých veľkých oknách A0? , aj ked budú umiestnené na južnú stranu majú väčšiu stratu ako zateplená fasáda,okná majú byť len tak veľké aby presvetlili celý priestor, určuje sa pomer voči ploche miestnosti v závislosti na otočení na svetové strany, severné čo najmenšie alebo žiadne , južné o málo väčšie aby i ohriali ak je jasno ako teraz vtedy netieniť, západné okná musia mať v lete vonkajšie tienenie, ináč sa veľmi prehreje miestnosť
Odpovedať

@bilinxe čím vyššie okno, tým ďalej slnko dosvieti, čiže aj klasické okno vie presvetliť miestnosť, ak končí blízko stropu. Vyzerá to dobre a my sme dali tiež takéto okno po zem, ale iba v jednej miestnosti kvôli výhľadu. Inde sa tam plánuje stôl alebo nejaký nábytok, čiže by to bolo aj tak zapratané a nemalo by to okno zmysel. Sused dal francúzske, ale jedna časť je fixná a druhá otváravá. A ďalší dal kombináciu klasické okno+dvere po zem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@bilinxe čím vyššie okno, tým ďalej slnko dosviet…
@marsdm kvôli výhľadu až po podlahu?to by sa musel pozerať s hlavou pri zemi, to je viac pre parádu, úplne stačí 90cm od podlahy a hore pod preklad a k tomu i vonkajšie žalúzie aspoň na západné, tie môžu byť cenovo porovnateľné s oknom, to ako daleko slnko dosvieti záleží od sklonu a presahu strechy a umiestnenie okna viac von pri hrubšom zateplení a od kedy do kedy od šírky okna, pri južnom najdlhšie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@marsdm kvôli výhľadu až po podlahu?to by sa muse…
@duzu ani pri osvetlení sa berie do úvahy všetko, ale porovnávam okno klasické vs okno po zem, na rovnakom dome za rovnakých podmienok. A tam to slnko rovnako ďaleko dosvieti, len pri okne po zem bude teda slnko svietiť už aj na podlahu hneď. No akurát dnes ráno si hovorím, že sme mohli to okno dať ešte širšie, lebo mne sa ten pohľad na prírodu páči (momentálne telka vypnutá a ja pozerám z gauča von, čiže ten múrik by tam zavadzal).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@duzu ani pri osvetlení sa berie do úvahy všetko,…
@marsdm ved sa občas môžeš ísť poopaľovať i von, ja mám tiež krásne výhľady všade okolo, plno kopcov tu nezablúdim, mám problém s orientáciou na rovine ak nesvieti slnko ešte väčší, tam niekde vyššie kostoly alebo vodojem,všade rovnaké ulice rovnaké domy,žiadna rieka,či potok, taký kanál že nevieš kde je spád, ked idem k sesternici takmer vždy ma i navigácia pošle inam ak vypadne signál
Odpovedať

@bilinxe mame taktiez vsade francuzske okna, pri projekte manzel tak osadzal okna, aby sa to dalo prakticky zariadit a preto to vobec nie je obmedzujuce mat francuzske okna aj na poschodi Mozete si pozriet nasu stavbu a okna v albume
Odpovedať
@mellie111 mate drevohlinik? Co sa tyka zabradlia, nechceme ho chytat do fasady ale skor do okna priamo. Aktualne zvazujeme vyhody a nevyhody - je mozne, ze v detskych izbach dame normalne okno kvoli stolu pod oknom.
Odpovedať
Profilova fotka

@bilinxe tiez sa priklanam skor k moznosti obycajnych okien hlavne kvoli tomu zariadovaniu naslednemu. neviem ja by som potom nevedel ako umiestnit postel a skrinu aby to "nestrasilo" pri pohlade z vonka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?