Odpoveď na príspevok od michlikovaelen:
Dobry den, Mame moznost dat si do novostavby rodi… @michlikovaelen určite áno. Ja mám všade... Občas ošetriť olejom, aby nepresúšalu najmä tam, kde pečie slnko. Drevo je drevo...Odpoveď na príspevok od miro1974:
Ahoj aká je dobrá cena ?Ja chcel by som meniť u n… @miro1974 je to po rodine, takže preto je tá cena veľmi dobrá.Odpoveď na príspevok od vebi34:
@michlikovaelen určite áno. Ja mám všade... Občas… @vebi34 a máš ich ako dlho cca? Držia za tie roky tú farbu ?Odpoveď na príspevok od michlikovaelen:
@vebi34 a máš ich ako dlho cca? Držia za tie roky… @michlikovaelen v pohode. Doma máme 15 rokov. Dobre je, keď je olejová farba. Tú oživíš jednoduchým pretretím. Je najjednoduchšia na údržbu. Keby bo vidno, odfotím ti...Odpoveď na príspevok od vebi34:
@michlikovaelen v pohode. Doma máme 15 rokov. Dob… @vebi34 a to pretieranie je rychle alebo treba k tomu lesenie, olepovat okna a podobne? A ako casto to pretieras? :)Odpoveď na príspevok od michlikovaelen:
@vebi34 a to pretieranie je rychle alebo treba k … @michlikovaelen hrubovrstvá farba tam kde pečie slnko a prší, po čase začne praskať. Možno 10-15 rokov. Životnosť predĺži ochranná lišta a po umytí okien aplikovať ošetrujúcu látku. Majú ju bežne. Ak je olejová farba, tá má dlhšiu životnosť, nepraská. Raz do roka po umytí šuchnem handričkou alebo rúnom namočenou v špeciálnom ošetrujúcom oleji. Bežne majú v ponuke vo farbo-lakoch alebo na nete.Odpoveď na príspevok od michlikovaelen:
Dobry den, Mame moznost dat si do novostavby rodi… @michlikovaelen my jsme je davali drevena okna 3-4roky zpet a naopak jsme za ne priplaceli oproti plastu nemalou castku... sli jsme teda do meranti ale i bezny smrk kdyz se o nej bude starat vydrzi, navic se daji po desitkach letech klidne renovovat. Zatim to 1-2x rocne pretirame po umytim tomu urcenym "balzamem" a nikde zadny problem:-)