Ako spravne tmelit / silikonovat okno?

Ahojte, po rokoch sa na silikone dreveneho okna vytvoril cierny povlak (plesen?). Minuly rok som originalny silikon odstranil a dal som tam obycajny sanitarny silikon. Zial, sanitarny silikon sa zmrstil a je to omnoho horsie ako predtym. Prosim poradte, ako spravne vyspravit / vytmelit to okno? Ako silikon aj povodny aj sanitarny odstranit, aky novy tmel a ako ho aplikovat atd.? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
V prvom rade sa obrn trpezlivostou. Dalej si nachystaj zalamovacie noziky skrabky a pustu sa do nikdynekonciaceho pribehu. Ked toto odtrpis skontroluj cistotu priprav si stierku na silikon jarovu vodu vo flaske s postrekovacom kus handry. Spicku silikonu zrez rozmerovo co nablizsie k sirke drazky. Zacni vyplnat drazku silikonom ale ozaj dokladne nech je plna ... zrucnost sa dostavi po 15tich cm. Urob cely obvod. Nasledne postriekaj vodou okno listu stierku ruku a zacni stierat ...postupne stierku otrieraj do handry znovu ju namoc a pokracuj. Takto to krasne zvladnes.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

V prvom rade sa obrn trpezlivostou. Dalej si nach…
@wolodymyr velka vdaka za spatnu vazbu a pekny opis postupu prace. Je moja nepodarena praca vysledkom zleho postupu alebo zlej volby materialu (pouzity sanitarny bezfarebny silikon)? Aky silikon / tmel najlepsie pouzit?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od itgospa:

@wolodymyr velka vdaka za spatnu vazbu a pekny op…
@itgospa neviem aka mooda je dnes ale my sme pouzivali kysly transparentny silikon.
Odpovedať
Vycistit jedine mechanicky... skrabky, noziky, nervy. Co sa tyka tmelenia, ZAKLADNA CHYBA je prst a saponat... Je mimo moje chapanie, ze dokonca v navodoch na tubach silikonov sa tento postup nachadza. Uplne zle! Prst so saponatom vyhladia silikon len na oko, v skutocnosti povrch neostava hladky ale su tam drobne drazky, kde sa usadza prach a samozrejme aj vlhkost (okna, rosny bod) a nasledne to tam plesnie, nevycistitelne. https://www.youtube.com/watch?v=_DI4h... V tomto videu je podla mna uplne vsetko, treba pouzivat stierky (kupis na aliku cele sady za par korun, tu byva slaby vyber v stavebninach). Dat primerane silikonu - nie malo, nie vela. Pouzivat TENKE (jemne) krycie pasky.... Najskor stiahnut silikon skrabkou s krycimi paskami, tak odstranis 90% silikonu a neroztiahne sa ti po ploche skrabkou do sirky, lebo to chyti paska. Potom pasky dole a znovu stiahnut zvysny silikon. Chce to prax, stale po ruke papierove utierky a da sa to. Ale saponat nepouzivat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?