Ako bojujete večer s komármi, molami a iným lietajúcim hmyzom?

Profilova fotka
Ahojte. Neviem si dať radi, ako doriešiť problém s lietajúcim hmyzom. Večer v interiéri mám rozsvietené a idem na terasu. Hneď za sebou zatvorím posuvné dvere a v priebehu 2 sekúnd mám v interiéri minimálne 5 komárov a iný lietajúci hmyz. Nechcem používať žiadne horiace fakle, nakoľko hrozí riziko pri malých deťoch. Počul som o elektrických odparovačov, tie by mali byť najvýhodnejšie, i keď neviem ako pôsobia na zdravie. Ako riešite tento problém vy? Aj negatívne skúsenosti ma môžu posunúť ďalej :-)
Odpovedať
https://www.alza.sk/lapace-hmyzu/1885...
Odpovedať
@hainburgtomas Som čítal článok a tam som sa dozvedel že si komáre vyberajú svojej obete. Proste na vine si ty lebo kde ideš ty tak aj komáre :-D My sme kúpili magnetickú sieťku v Kauflande a nacapili sme to z vonkajšej strany. Ešte sme kúpili na 220V taký lampáš na hmyz.
Odpovedať
@blackomt fúha, tak potom som asi aj ja ich obeť, keďže taktiež stále idú po mne. Máme asi sladkú krv @hainburgtomas :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@hainburgtomas manželka používa levanduľu https://byvaniehrou.sk/bezstarostne-l...
Odpovedať
@logo22 tak nase hmyzy tento clanok zarucene necitali. Mali u prdele aj citronove muskaty, aj levandulu a matu aj aksamietnice aj vsetko... A teraz kukam, ze u prdele maju aj bazalku co je kazdy rok na balkone a aj citronovu travu, co tam byvala pred par rokmi... Skusim vyrobit nastenku na balkon a vycapim im to tam. :-p
Odpovedať
@zita19 @habit @hainburgtomas Skúste toto: 1, Olej z citrónového eukalyptu 2, Domáca pasca na komáre. Všetko, čo na to potrebujete, je veľká plastová fľaša, tmavý cukor, droždie, voda a nožnice. Na obrázku je jednoduchý návod. Odstrihnete vrchnú časť fľaše asi v polovici. Nasypete do nej 60 ml tmavého cukru na 200 ml vody, pridáte 1 ml droždia a následne vložíte odstrihnutú vrchnú časť hrdlom dole do spodnej časti. Celý výrobok obalíte tmavou fóliou, lepiacou páskou alebo čímkoľvek, čo vám uľahčí pozeranie sa na mŕtve komáre. Funguje to, lebo takáto zmes produkuje oxid uhličitý, ktorý komáre zaručene otrávi. Komáre si vyberú obete podľa množstva vyprodukovaného CO2. Čím viac tým si lepšia návnada.
Odpovedať
Profilova fotka
@hainburgtomas Mole na šťastie doma nemám, na nejakú tú muchu, čo sem - tam vletí do chalupy mám mucholapku a pavúky a komára - teda takého, čo by na mňa sadol - som nevidel už niekoľko rokov. Ani keď som mal na záhrade jazierko a komáre tam mali raj, tak mne sa nejako vyhýbali. :-)
Odpovedať
@blackomt vďaka, vyskúšam to jednoznačne!!
Odpovedať
@blackomt no haha, ja sebe hnedy cukor nekupujem budem komarom :-D Tudle, dostanu obycajny biely, ide o to aby to kvasilo Inac na mole pouzivam feromonove lapace, lebo obcas sa nejake donesu v niecom z obchodu
Odpovedať
@zita19 ked vies ze v necom donasas mole napr muka tak daj premrznut do mrazaku a vyhnes sa chytaniu
Odpovedať
@lavieenrose no, lenze ja neviem v com donesiem a zas kazdy balik strkat do mrazaku? :-S Ked zacnu svine lietat, tak nasadim pasce, preverim zasoby, vyhodim vsetko podozrive. Ono nezaskodi raz za cas generalny ordung v skrini. A vlani k nam jednoznacne doliezali z vonku, lebo v priebehu mesiaca som dva krat spravila generalny ordung a nic som nenasla. Takto ich odchytim skor ako sa niekde upelesia.
Odpovedať
@zita19 Aká si skúpa :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 ja to nerobim ..robi to svagrina lebo ta ma na to stastie...ja si vsetko presypavam do sklednenych nadob nemaju sancu vylietavat aj keby sa zakotili ..raz mi tak v majoranke liezli chrobaky videla som ich cez sklo..a vymrznut som dala iba celozrnnu krupicu lebo na tu sa zeny stazovali na nete
Odpovedať
@lavieenrose vsak aj ja mam skoro vsetko v sklenenych dozach. Raz so si povadala, ze by som mala prestat pit, aj ked keby kazdy Slovak chlastal tolko co ja skrachuju liehovary, pivovary aj vinari :-) , lebo sa mi zdalo, ze kropica sa hybe. A hybala sa, bolo ich tam celkom dost. A uz som otvorila zalepenu krabicu zo sackovanym cajom a z nej vyletel cely krdel :-p
Odpovedať
@zita19 ano.. mne mravceky vyliezali z caju ale to si netreba take veci do zasoby kupovat potom sa to nevyplati..my ked sme mali mole po celej kuchyni zdroj sme nasli v piskotach (neboli nase,byvalo nas viac osob v byte) bohvie kolko lezali na policke...ja ked viem ze su otvorene a nezjedia sa hned idu do pudingu....davam si na taketo veci po skusenostiach pozor...raz som navarila aj taku polievku s larvickami zo susenej vnate...odvtedy nikdy viac uz len cerstvu pripadne cerstvu z mrazaku..so sesterkou sme sa o tom rozpravali ze ona mala zelenu kavu a po par mesiacoch v pohari bolo viac chrobakov ako kavy =-)
Odpovedať
@lavieenrose vsak to, ze niektore veci neovplyvnis. Kadeco sa do toho na ceste do tvojho kredenca dostane a potom u teba sa to vyroji. :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem všetkým za podnety. Podotýkam, že sa nejedná len o komáre. Sú to rôzne mušky a iný lietajúci hmyz, ktorý večer nabehne okamžite do rozsvieteného interiéru po otvorení okna. Čakal som už nejaký hotový produkt, ktorý nebude náročný na údržbu a budete s tým mať skúsenosti. Napríklad postrek fasády alebo terasy a podobne...No nič, vyskúšam tú domácu pascu na komáre.
Odpovedať
@hainburgtomas Ešte som videl na nete solárne lapače hmyzu ( keď tam vylezie tak ho zabije s tým modrým svetielkom). Ale skúsenosti s tým nemám.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
🦟☠️👉 https://bit.ly/ako-sa-zbavit-komarov Medzi najotravnejšie zvuky leta jednoznačne patrí bzučanie komárov. 😵‍💫‍ Štípance od komárov 🦟 sú častým dôvodom, prečo si nemôžeme vychutnať relax na terase. Tento rok to môže byť inak. 😎
Odpovedať
Mali sme veľa komárov, každý večer som zabil aj 10 kusov. Ale odkedy sa nám nasťahovali netopiere pod oplechovanie strechy odvtedy sa len občas nejaký nájde.
Odpovedať
Na háku pod štablónom mám zavesenú predlžovačku, na ktorú napájam čerpadlo k bazénovej filtrácii. Minule som po tme poslepiačky hmatkal aby som ju zvesil a zapojil to čerpadlo a neuveríš ale visel na tom háku spiaci netopier... Keď som oňho zavadil dlaňou tak sa zobudil a vzlietol mi rovno do ksichtu. Toto nevymyslíš. Ten šok... Skoro ma zrádnik ulapil. Zreval som ako horiaci dinosaurus. Trenky som ani nepral, šli rovno do spaľovne. Tú nálož by pračka nepobrala.
Odpovedať
@kajo873 @toky1 Fúúúha, chalani, vy máte teda pekných podnájomníkov. 😄
Odpovedať
Mne podvečer netopiere nalietavajú na bazén, tak klepnú počas letu papuľou o hladinu aby sa napili. Už sme si na nich s manželkou celkom zvykli, dávajú pozor aby to nenapálili kúpajúcej sa osobe do ksichtu. V ich vlastnom záujme.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?