..prosím..pomohol by niekto vypočítať aké vysoké dvere balkónové alebo terasové majú byť,,,,
otvor máme nechaný 250cm, 15 cm bude poter,,, napr. 250-10-2=238?????
neviem,,, pri klasických oknách treba z výšky asi odrátať -3cm lišta spodná a 1+1cm aby sa dobre vsadili,,, napr. 150-3-2=145cm
ale na tie balkonovky tie 3 cm -lišta asi nie??? pretože chceme aby bol spodok rámu zarovno s podlahou..
alea,jestli vám dveře bude dělat firma,tak stačí zadat rozměry otvoru a oni si s tím už poradí.Popřípadě to s nimi ještě probrat,aby nedošlo k nedorozumění.
alea23 tak som to mal aj ja. Na klasické okná (napr. 150x150) treba odpočítať 1 + 1 cm na osadenie ale ta 3 cm lišta už netreba. výrobca vyrobí okná ktorých vonkajší rozmer bude taký aký ty zadáš. Čiže keď máš otvor 150 x 150 tak okno by malo byť 149x149 spolu s tou spodnou lištou.ˇ
Keď máš otvor 250 a potrebuješ 15 cm poter a chceš mať okno zarovno podlahou tak tu lištu treba k rozmeru okna pripočítať, lebo tá sa ti do poteru "zaleje" t.j. výška okna = 250 - 15 + 3 cm (spodná lišta) = 238cm =>čo je to isté čo u teba.
Ale aj keď si budete osádzať okná sami, tak zmerať otvory by si mal prísť dodávateľ a ten ti to povie úplne presne.
Ahojte nejako zase špekulujem nad tou výškou asi to čo som písala mám zlé..
Po novom by to malo byť:
250 - 2cm (na osadenie )-15 poter( ale vtom je aj 3 lišta+12poter)
takže dvere balkonové budú 233cm?? dúfam..
ďakujem MAZUK* chceme mať spodok rámu za rovno podlahou, s tým že ten poter bude 15cm.. a otvor je 250cm.
Neviem, dúfam že uvažujem dobre?? mám v tom chaos..