Farba Dulux

Profilova fotka
Prosim poradte ohladne hotovej namiesanej farby DULUX. Vaham medzi dvoma odtienmi, ale neviem sa rozhodnut, ktoru si zvolit. Povodne som chcela zelenu stenu v obyvacke, ale ked som uvidela to kvantum odtienov zelenej, som sa zlakla. Pozerala som hotovu farbu DULUX - odtien cerstve avokado a alpska luka. Chcem vsak nieco zive, ale nie kriklave, aby sme sa v obyvacke citili dobre a nie neprijemne. Ak by ste niekto mali niekotru z tychto naterov aplikovnau na stenu, velmi by som sa potesila fotke ako to vyzera na velkom povrchu. Kedze na vzorkovnici v obchode mi pripada to avokado blede a alpska luka do zlta, na internete je to zasa ovela zivsie a teraz vobec neviem ako ta farba vyzera v skutocnosti. Viete niekto poradit??? Buduci tyzden potrebujem kupit farbu, tak by som bola rada, ak by som videla aspon par fotiek. Dakujem :-)
Odpovedať
mam z duluxu zelenu Tarragon Glory3, ale to je ta miesana, nie hotova. Ani som nikde nevidela vzorkovnik tych hotovych. Ak vies, tak ho sem daj. Ta moja je z tych sytych a takych do olivovozelena. Tiez som najprv vybrala vzorkovnik takych tych skor do zlta, ale ked som prilozila na stenu, tak sa mi to nepacilo. Vezmi si tie vzorkovniky domov a skusaj, ono sa to aj tak akoby same ukaze, co ti tam pasuje. Mne sa v obchode pacili uplne ine, ako potom doma. Btw. - v obchode pod neonkami vyzerali uuuplne inak..
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem a vedela by si mi poslat fotku prosim? Ten vzorkovnik hotovych farieb je len na takaom velkom paneli, nie ako tie male otvaracie vzorkovniky, lebo tam nie je tolko farieb. Preto su aj lacnejsie, ale fakt neviem, zasa davat si nieco na stenu co ma potom bude mrziet.Budeme tam mat aj tapetu, tak musim vyberat aj podla toho. Prikladam foto, tuto kvetinkovu tapetu budem mat na jednej stene a k nej potrebujem zelenu, ale nie taku fadnu, ach, tazky vyber.
Odpovedať
asi ta zmatiem,ale ja by so k tej tapete /mmch je krasna/ dala svetlosivu farbu, nie zelenu a uz vobec nie vyraznu.Nechaj vyniknut tapetu ostatne steny nech su len doplnkove. A mas este aj nejaku podlahu s kresbou /napr.drevo/ budes to mat "preplacane" Ja mam k podobnym zelenym farbam len biele steny, je to take ciste. Kedysi sa davali vsetko farebne steny,ale dnes sa vracia trend minimalizmu.
Odpovedať
Ahoj ja mam namiešanú farbu dulux v obyvačke.. farba sa dobre natiera a je aj umývatelná. Mám fotky v albume ale pri sebe nemam teraz nazov farby...
Odpovedať
@kornelia foto nemam, ale urobim... Btw., suhlasim s atlaskou, k tej tapete nieco bud veeelmi jemne zelene, alebo nieco neutralne, take, ako mas pri nej tie tri pasiky, tak mne sa paci ten prvy a taku by som dala aj farbu. Aj ked teda, ja tiez budem mat aj tapetu, ale asi len casom.. A bude vlastne akoby prepajat tu sytu zelenu s uplne neutralnou, takmer bielou, ktoru mam na zvysku steny. Uz len vybrat tapetu.. :-D To bude tiez iny oriesok, aby som to nepreplacla.. na tvojom mieste by som si pobrala vsetky mozne vzorkovniky a prikladala k tej tapete. Ale priamo na mieste, kde bude tapeta, nie niekde v obchode. Vzorkovniky ti daju kolko len chces, aspon teda mne dali bez problemov..
Odpovedať
Profilova fotka
Noo dakujem dievcata, mate asi vsetky pravdu. Takze sivu nebudem davat urcite pripadalo by mi to chladne, za to nemozem. Urcite zostanem pri zelenej, ale nebudem uz hladat sytu, ale taku inu a tusim to cerstve avokado je presne take.Prave som sa vratila z obchodu a pozrela som si tie farby este raz a vyberiem s to avokado. Pravdu mate v tom, ze doraz musi byt na tapete, ked uz som sa konecne dopracovala k vyberu tej spravnej, tak nech ju kazdy vidi aka je pekna. Konecna verzia bude, ze jednastena za telkou bude tapeta, tri steny budu zelene a na protilahlej stene oproti tej otapetovanej budu dva pasy tapety na zelenej. Dufam, ze to bude pekne. Ved to ptom pofotim. Uf ;-)
Odpovedať
s Duluxom je jediny problem - vybrat si z toho mnozstva ponukanych odtienov! ja som si davala farbu namiesat, lebo z hotovych mi ziadna uplne nevyhovovala (robili mi to v predajni farby-laky, no ponukaju tuto sluzbu uz aj v Baumaxoch tusim. vyberala som dlho, ale nakoniec som sa trafila a vysledok je presne taky ako som si predstavovala. zobrala som si so vzorkovnikov tie pruzky (vyberala som fialovu a bolo ich celkom asi 8, na kazdom asi 6 odtienov roznej sytosti) a prikladala som to na stenu v izbe - aj za denneho svetla aj pri umelom osvetleni. s farbou sa pracovalo vyborne, kryje perfektne a vysledok presne zodpoveda tomu vzorkovemu pruzku. pri vybere preto odporucam riadit sa tymto. u fotiek a internetu mozu byt farby skreslene, nie realisticke - zavisi to od farebneho nastavenia fotaku ci monitora. tapeta je velmi pekna, skus si k tomu vybrat zodpovedajucu farbu podla vozrkovnikov miesanych farieb. ja by som vybrala asi odtien najpodobnejsi tej jemnejsej zelenej, nech vynikne tapeta, presne ako tu uz bolo pisane. a doporucujem este zvazit moznost nechat jednu stenu bielu - tu na ktorej mas okno, prip. balkon, obzvlast ak mas plastove biele. tak stastny vyber prajem.
Odpovedať
Profilova fotka
@adela1 Dakujem ti za odpoved, napisala si to pekne a presne si sa trafila, lebo presne tu stenu, kde bude okno, by som chcela nechat na bielo a na zelenu stenu nalepit este dva pruzky tapety, tiez by to bolo pekne. Prave vcera malovala susedka dolu a bola som pozriet. Vybrali si farbu Platinum hotove namiesane a vyzera to na stene fantasticky. Ona si dala cyklamenovu, ale je krasna, takze pojdem pozriet aj tie a porovnam s Duluxom. Vravela ze sa im s tou farbou malovalo velmi dobre a ze je velmi vydatna a naozaj krasne kryje. No zasa mozem rozmyslat. Dakujem za rady, urcite sa tym budem riadit. Tiez si myslim,ze rozhodnut sa na zaklade 3*3cm velkeho stvorceka farby je tazke, treba to vidiet v interieri kde bude farba pouzita. :-)
Odpovedať
zdravim, ja osobne by som moc do vyraznych odtienov nesla. ako sama vravite, chcete sa tam citit prijemne, v obyvacke je prepodklad travenia velkeho mnozstva casu a podla mna vyrazne odtiene dost odvadzaju pozornost a casom sa mozu zunovat... my mame dulux, no narychlo neviem odtien,ale je perfektne zladitelna so vsetkym v byte...aj s roznymi tapetami, ved pozrite fota. my ju mame vsade. je to taky zemity odtien... mozem vam zistit kod ak by sa vam pacil...vsetko dobre!
Odpovedať
Profilova fotka
@kampeska Dakujem pekne, naozaj pekna farba, ja potrebujem pre zivot farby okolo seba, preto musim mat v byte steny farebne - proste fungujem tak, ale tiez je pravda ze sa bojim moc sytych farieb, lebo viem, ze sa zunuju po case, takze zvolim stred. A takuto farbu ako mate na fotke budem davat do spalne k fialovej na stlmenie a rozsvetlenie. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?