Ako pripevniť TV na stenu s obkladom?

Ahojte, prosím Vás viete mi poradiť aký držiak na televízor je vhodný na sadrový obklad na stenu? Obkladáme obývaciu stenu takýmto obkladom a chceme tam pripevniť TV s veľkosťou uhlopriečky 107, cca 20kg. Držiak chceme pevný, nie otáčací a neviem aký je najvhodnejšie kúpiť aby sa dal pripevniť na tento obklad a pritom ho nepoškodil, resp. je vhodnejšie pripevniť držiak priamo na stenu a obklad dať okolo držiaka? aké máte skúsenosti? ďakujem :-)
Odpovedať
@mt22 Však prevŕtaj obklad až do muriva a dlhými skrutkami a hmoždinkami ten držiak pripevni o tehly alebo to, z čoho je tá stena.
Odpovedať
Profilova fotka
@mt22 akoby si si to predstavovala? najbezpecnejsie riesenie je prevrtat do az do muriva. Tak ti bude drzat ten stojan naj.. Len ked pises ze aby pritom obklad neposkodil tak som z toho celkom mimo
Odpovedať
Dakujem za rady,ten obklad je sadrovy preto neviem koľko znesie vŕtania.či sa nerozsype pri vrtani.a má štýl výzor kammena takže povrch je nerovný a preto som si nebola istá či sa dá pripevniť držiak aj na takýto nerovný povrch :-N vdaka
Odpovedať
@mt22 sak ked sa poskodi - praskne apod neuvidis bude za telkou. Drziak je nepodstatny, ide skor o jeho upevnenie. Mozes ho dacim podlozit podla fantazie, alebo dat do steny zavitve tyce a na ne dat matky aby vytvorili tovinu a az potom drziak.....
Odpovedať
Profilova fotka
@mt22 no tak pri sadrovom obklade je naozaj na porozmyslanie ci cezen vrtat. Obklad uz mate ci este nie?
Odpovedať
@mt22 normalne prevrtaj ten obklad bez priklepu pomaly a nic neposkodis. ;-)
Odpovedať
@mt22 Všetko sa dá prevŕtať bez poškodenia. Treba len zvoliť správne náradie a vŕtať opatrne. AK sa dá prevŕtať sklo, dá sa aj sadrový obklad (hoci neviem, ako to vyzerá).
Odpovedať
@mt22 ked to budete prevrtavat s citom, nie rychlo rychlo len nech to je tak bude drzat. Nemusis mat strach :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Bez problemov to prevrtas. Nevidim jediny dovod preco by sa nejako mal obklad narusit ked pomaly jemne budes vrtat. Pokial nebudes prilis tlacit tak by to malo ist uplne po masle
Odpovedať
@mt22
Odpovedať
@mt22 skus pozriet aj na toto.. celkom dobre to vyzera. Otazka je ci uz je obklad hotovy alebo nie. Ak ano tak uz tam si moc nepomozes a budem musiet cezen vrtat co by podla mna nemal byt problem. Ale ak este nie je mozno by nebolo zle to riesit takto..
Odpovedať
@mt22 vrtacka do ruky a ides :-) tam nemas nad cim premyslat tomu obkladu sa nic nestane ak sa to bude robit pomalsie :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
obklad ešte nie je nalepený len kúpený, takže vyskúšam vaše rady....jemne pomaly prevŕtame :-) .... VEĽKÉ ĎAKUJEM všetkým :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mt22 nemôžeš mi poslať do správy aký obklad máte? ako vyzerá? :)
Odpovedať
@mt22 hlavne vrtaj bez príklepu ;-)
Odpovedať
@mt22 veru, len hlavne opatrne vrtaj! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mt22 neboj sa - nebude to ziadny problem. Kamaratka asi dva mesiace dozadu vrtala stojan na telku do takehoto obkladu. Dokonca sa na to sama dala a ani chlapa k tomu pustit nechcela a podarilo sa jej to ukazkovo. Nemusis mat obavy.
Odpovedať
dakujem vam vsetkym, podarilo sa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?