Ahojte,
Prosim vas, ako premalovat cierny stolik do obyvacky na bielo? Je z drevotriesky.
Fotku mi neda nacitat.
Bud lesk alebo mat...
Dakujem za rady.
Ak chceš aby bol výsledok trvaci a pekný, tak zdrsnit povrch laminátu, natierať akrylovou farbou a každú vrstvu po vytvrdnuti prebrusit 250 smirglom aby sa odstránili chyby a nerovnomernosti. Zvyčajne postačia 3 vrstvy náteru. Keď nie si zdatný v práci so štetcom natierať veľké plochy valčekom.
@dafu ja brusim, aj pred, aj v medzikrokoch a používam iba a len balakryl, ten mam odskúšaný. A ešte pred tým povrch odmastit, najprv saponatom vo vode, potom najobycajnejsiou modrou okenou.
@dafu ak zdrsnis povrch, zvýši priľnavosť nateru. To netreba drat nejak do hĺbky, len zdrsnit. Balakryl je aj matný a v Domoch farieb a myslím, že aj v OBI ti balakryl namiešajú na požadovaný odtieň. Ja som si dala miešať tmavomodrá podla donesenej vzorky a trafili sa viac ako dobre
@dafu tým červeným myslíš označenie na plechovici. Teraz mi doplo. Áno, dá sa aj lesk, ale potom si musíš naozaj sústrediť na to aby si prvé nátery vybrusil do hladka, hlavne stekance a ryhy po stetci. Lesk neodpustí žiadnu chybičku. Pred brúsením nechaj náter zatvrdnut aspoň 12 hodín a smirgel aspoň 250, ale čím vyššie cio, tým lepšie. A smirglovat nie z ruky, ale bud decentne bruskou alebo namotať smirgel na spalik.
@dafu my sme tapetovali uz davnejsie starsie skrine a police a to sme normalne v merkury len kupili tapetu, akoze ziadna specialna. Len tiez to treba odmastnit a vyutierat pred naliepanim. A naliepat postupne, nie ze celu tapetu naraz odlepis a potom naliepas. Lepsie sa to robi vo dvojici, ked jeden lepi a druhy postupne odliepa tapetu z toho papiera.
@jaro_67 len tapetu dávať to musí už človek mať v rukách. Aspoň teda byť v tom trošku zručný. Premaľovanie je podľa mňa jednoduchšie. Na toto sú dobré kriedové farby, v tom sa začala žena vyžívať, dávať druhú šancu rôznemu nábytku.
@mimi373 mozem sa spytat, cim ste natierala?
Kupila som balakryl biely lesk na ten cierny stolik, natierala som valcekom ale nepaci sa mi to. Je to trochu komplikovany stolik, nema klasicke nohy. Su specialne stetce na to?
@zita19 presne tak a to plati ako aj ked sa farba nanasa stetcom, ze je fajn povrch nasledne prebrusovat, no pri valcekovani je to este asi dolezitejsie sa s tym potom este pohrat