Ahojte, rada by som sa poradila, ci mozem takyto biokrb umiestnit hned pod telku alebo je to zly napad? Velmi sa mi tieo krby pacia, citala som pre aj proti a som si vedoma ze ho zapneme asi tak 2-3x do roka ale nerada by som pri nom hostila aj hasicov 🙈
Alebo v akej vzdialenosti od TV bude vsetko v bezpeci?
@adushka_dr ja som cca pred rokom tiež nad tým uvažovala. Tak isto som mala predstavu pod telku ale nakoniec po prečítaní mnohých web stránok a diskusií som si to rozmyslela.
Nekupuj je to hlupost. Cez telku si vies pustit horenie v krbe vo full HD kvalite. Ja som to robil takto cez Vianoce v byte.
https://m.youtube.com/watch?v=6VB4bgi...
@morciak hmm idem este postudovat. Nemam to kam inam dat, aby teda bol na ociach a nie strceny niekde v rohu. Este rozmyslam ze sa zatial mozno uspokojim s takym malym co sa da dat na stol...
@pier ano toto si aj my pustame cez vianoce. Ale pravda je ze sa mi ten krb paci aj ako dekorativny prvok. Tak som to chcela nejak zakomponovat v obyvacke
@adushka_dr veď rozmýšľaj... Čo dáva oheň keď horí? Žeby svetlo a teplo? Kam stúpa teplo? Žeby hore? A čo robí teplo elektronike, plastom? Žeby neprospievalo?
Keď človek vychodil základnú, nemôže sa pýtať takéto otázky...
@megdesign toto vsetko je mi uplne jasne len nemam skusenost s tymito liehovymi. Na fotkach ich bezne vidim zabudovane pod TV a tiez mi to celkom hlava neberie, preto sa pytam. A tiez netusim ake mnozstvo tepla to produkuje a v akej vzdialenosti bude ta telka vporiadku. Len som chcela pocut nazory ludi co to maju realne doma, kedze obrazky na pintereste toho znesu vela...
@adushka_dr máme to tak. Ešte to nie je úplne dorobene. Zas z toho nejdú neviem aké plamene a tie horáky sa dajú regulovať. Uvidím cez zimu, keď to sem tam zahori.
@adushka_dr keď je to zabudované v stene, treba tomu komín... Vtedy samozrejme teplo ide komínom... Krb na bioetanol je rozdiel, či je zavesený na stene, alebo je zabudovaný v stene...
@lucyy1312 uf... Chudák telka, pokiaľ tam nebude krycie sklo a vzadu nieje komín...
Môžete po dvoch rokoch meniť...
Nejde o plamene. Bioetanol má veľkú vyhrevnost. Mali sme taký malý na stôl na byte a veru kúrilo to dosť... A nezabudnúť na stále otvorené okno. Biokrb celkom rýchlo spotrebováva kyslík a vytvára CO...
@megdesign ja ti ďakujem za tvoje rady. Určite, keď som sa rozhodol pre tento spôsob, som si o tom nič neprečítal, ani nikde som sa na to nebol pozrieť a dokonca som to nevidel takto od tv a neskúšal koľko, že to pri tej telke hreje.
A vieš, že vytvára aj vodnú paru? A zrovna tu ja cez zimu potrebujem🙂