YTONG LAMBDA YQ 450 PDK

Zobraz úvodný príspevok
Zdravim Vas bol som rozhodnuty na 90% ze idem stavat z lamdy yq 450 pdk nechceli sme zateplovat ze dalsie naklady na zateplovanie a tak ... ale ako citam tak kazdy svoje chvali,tak teraz sme na pochybach ze z coho stavat kurnik pred YQ bol HELUZ ale to by bolo vela zbytkov/odrezkov bude to bungalov s dvojgarazou 200m² tak sa Vas pytam poradte nam co by bolo naj samozrejme cena rozhoduje a samozejme aj ucinnost ;-) vdaka opravedlnujem sa moderatorom ak uz je ta tema tak ju presunte dik
Odpovedať
Profilova fotka
@pumik mozno keby si neporovnaval hrusky z jablakmi, vyslo by ti to inak. Aky tepelny odpor ma YQ450, ja vidim 5,42 . Aky ma 300 +200 ? Ak dobre pocitam 8,5 :). Okrem toho na Ten Ytong pojde drahsia omietka ako na ten EPS :)
Odpovedať
@pumik tych 5050 je podla mna dost prehnana suma, tak preto sa ti to mozno zda skoro rovnake :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@pumik Ytong P4-500 hr. 250 + priecky a preklady, prvy rad Lambda hr.300 Cena spolu 4,842. Rozmer domu najdes v mojom fotoblogu - Cena 5050 je uletena...
Odpovedať
@14054 @viperko tak poradte kde si zohnat lepsiu cenu ked 5050e je vela vdaka
Odpovedať
v cene je aj Ytong malta lepiaca
Odpovedať
@pumik a co to riesit ako ja? termalica T500 24cm 13,90/m2 + eps neo 25cm 13,50/m2 R steny- 10,06 ca cenu 27,40m2 @majkoj to mas ako v tej rozpravke- a nedaji si rict a nedaji :-D
Odpovedať
zatial navyhodnejsia cenova,ci??
Odpovedať
IDEME STAVAT DOM z Ytong YQ 375 bez zateplenia,stierka ,plus farba ,staci mito,alebo potrebujem mat hrubku steny 45 cm?
Odpovedať
Profilova fotka
@roberto1983 ked budete mat kotol na drevo malo by stacit.
Odpovedať
@roberto1983 staci na co? na to, aby si skolaudoval? alebo aby si dosiahol NED, pasiv? alebo co? celkovo je to zla volba, riesit v dnesnej dobe porobeton bez zateplenia...
Odpovedať
@roberto1983 hmmm, stacit na co? Ja mam 38ku tehlu a idem zateplovat niekde 15 cm a niekde 20cm. Ide o to, na co to chces a co od toho ocakavas.
Odpovedať
Ano na skoladovaciu,kazdy hovori ze itong zateplis ci nie je jedno,v projekte mam uvedene ytong lamda 37'5,tak nechcem. Spekulovat zo zateplenim :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ako čítam tak čítam a zisťujem že tu je samí odborník :)
Odpovedať
Profilova fotka
@pumik ceny máš super 41 % to je dobrý výkon ja dávam max 41,5
Odpovedať
@originalx prečo by ho nezateploval kamoš? Ja práveže naopak zateplil by som viac :)
Odpovedať
@martix123 to je vec nazoru. Kamos ma nazor na zateplenie, ze to je nezdrave a nedycha dom. Ja budem zateplovat, dufam , ze s tym nevzniknu problemy. Dalsi dom ak budem stavat zvolim taky material aby som ho nemusel zateplovat, teda ak buda taky.
Odpovedať
@palo1234 tiez si myslim 8-) @roberto1983 a presne tak som to povodne chcel aj aj ze nezateplim ale si zober eRko cisla hovoria za vsetko tak preto som presiel na Y P4 300mm + zateplenie ale to je rozumi tu davat nikomu nebudem na to su ti iny :-D
Odpovedať
@originalx suhlasim !
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@originalx k tej zastavanej ploche....neviem kto tu nevie pocitat resp. nema predstavu o stavbe....ze si 50tkou zbytocne zastavias podlahovu polochu bolo myslene tak ze pri 50tke ti to zoberie 50cm z miestnosti po vonkajsom obvode....ale pri 30+20zatepleni, iba 30, kedze zateplenie sa lepi zvonku na obvodove mury a su mimo zakladovu platnu.....najprv sa treba zamysliet az potom niekomu nadavat ze nevie pocitat...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
porobeton nedostatocne akumuluje teplo bez zateplenia. takze porobeton odporucam vzdy zateplit.
Odpovedať
Profilova fotka
@skorecova co ma akumulacia spolocne so zateplenim ?
Odpovedať

Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?