Ahojte majstri. Chcem sa spýtať, je až taký veľký rozdiel v tepelnoizolačných vlastnostiach medzi Ytong lambdou a Ytong P2-400 ? Nie som zástanca zateplovania,takže neplánujem zateplovať.Taktiež ma zaujíma pevnosť v tlaku spomenutých produktov od Ytongu. Podľa ,, Péčka" sú rovnaké,ale čo ten rozdiel 350 a 400? Dom bude dvojpodlažný(obytné podkrovie). Prosím skúste mi poradiť ktorý z týchto dvoch produktov sa vyplatí. Ďakujem.
@quako2 ... kurime na 23 stupnov, mojej pani je stale zima :-). Ano kurime aj v krbe. Rocne spalime paletu brikiet 900 - 1000kg? Neviem, proste paletu.
@branis ja by som určite bola za 400-ku. ak to zateplíš (aspoň tých 15cm, kľudne viac), bude rozdiel medzi lambdou a klasikou zanedbateľný. čo sa týka toho heluzu, resp. tehla verzus pórobetón, je to na tebe. záleží napr. aj od toho, či chceš stavať sám alebo bude firma/majstri. pre laika je určite lepší pórobetón. je omnoho viac blbuvzdorný :-D a ono sa to niekedy zíde aj keď človek nestavia sám, lebo však všelijakí umelci robia murárov a oveľa skôr ti dokafrú tehlovú stavbu ako tú z pórobetónu...
@snezienocka100 z lambdy. proti klasickemu ytongu nemam nic.mame z neho nosnu stenu aj priecky a bol v pohode.volili by sme tensie obvodove murivo a hrubsie zateplenie :-)