@filipkosaska no hlavne ak idete murovat svojpomocne, tak by bolo dobre si ich potazkat ;-) Ak nie, tak je to jedno. Ale osobne by som siel do lacneho muriva, napr. termalica, tensia hrubka muriva a poradne to zateplit. Vzdy to bude lacnejsie ako tie IQ vymysli! :-D
@luciana1977 no my tiež by sme nechceli už dávať nič len stierku preto sa pýtam na názory a tak ako sa teraz dáva obložiť niekde kameň - môžem sa spýtať kde vy staviate
@filipkosaska 300 ytong, 200 sedeho eps
Zial ten yrong nech murujes ako chces spary tam budu a nakoniec neizoluje to tak ako uvadza tabulka.
Tiez sme zvazovali lambdu 300 a dat multipor na to ale nakoniec vyhral eps.
@filipkosaska Som rad ze si nacala tuto otazku ktora trapi urcite vela ludi a marne hladaju na fore odpoved, jedine lambdu ale po dlzke cize 60cm, to je to prave..
@sysell :-D
@filipkosaska No, hlavne si uvedom, ze pri standardnom dome (cca. 130m2) si murivom hrubym 450mm doslova zamurujes peknych par m2 (okolo 8-11m2) oproti 300mm murivu a este za to zaplatis viac ako za 300+200EPS a dokonca to tak nebude ani tepelne dobre izolovat ako uzsie murivo plus eps. Ale smelo do toho, ved niekto toho vyrobcu Ytongu zivit musi :-).
PS: My sme isli do Ytong 300+200EPS.
@filipkosaska dal by som asi aj aj, 375 + 450 nech to ten barak pekne drzi a ma to super izolacne vlastnosti a zaroven to vela nestoji :-)
inac dobra tema, konecne to tu niekto otvoril
@filipkosaska Ja som videl včera energetický certifikát nonostavby a na 300 mm Ytong kľudne stačí aj 160 mm šedého polystyrénu lambda na polystyrén bola rátaná 0,031 a vyšlo by to asi aj z klasickým polystyrénom
@filipkosaska prepac vy mate zakladovu dosku hotovu a ty riesis sirku murivo? to je vtip nie? Projekt ste spalili, alebo ste ho zahodili, alebo ste si s nim nieco utreli? Ci kupim projekt a potom staviam ako ma napadne? A keby nadobudla pravoplatnost stavebneho povolenia? ved sa moze stat, ze to neskolaudujete. Oslovte projektanta, alebo stavebny dozor
@sysell ok...das inu vysku podlahy, mozno upravis otvor na dvere, okna...ale nosme murivo? naco si potom ludia davaju robit individualne projekty? A dokonca aj katalogove by mali predsa sediet...ci som prilis predpisovy? :-)