Odpoveď na príspevok od powerfull:
Ahojte Máte niekto skúsenosti s použitím vodote… @powerfull Použí kvalitnejší, silnejší betón, vibrátor a je to !... alebo, zabehni do betonárky, tam Ti poradia.Odpoveď na príspevok od powerfull:
Ahojte Máte niekto skúsenosti s použitím vodote… @powerfull Je viacero možnosti... Už spomínané kvalitné prísady, možnosť dat si namiešať betón podľa vašich požiadaviek, alebo v domácich podmienkach a malé množstvo pridanie vodného skla.Odpoveď na príspevok od mgx:
@powerfull vsetko zavisi od typu betonu a v akom … @mgx ako som popísal,potrebujem beton ktorý čosi vydrží ak bude utopený vo vode a príde zima a mráz. C25/30 čo som si pozisťoval a ešte chcem tam dať prísadu. Pozerám sa po SIKA, Soundal a pozriem ešte od MAPEI. Pýtal som sa na to aj v betonárke,ale ani jedna ktorá je v okolí mi nie je schopná ( alebo nechce ) povedať čo tam za prímes dávajú ak je takáto požiadavka.Takže ich možem okašľať a kúpim si račej prísadu sám a budem vedieť,že je tam a hlavne aká tam je.Odpoveď na príspevok od powerfull:
@mgx ako som popísal,potrebujem beton ktorý čosi … @powerfull By si dal namiešať betonárke, tak ti urobia aj super odolný... Navyše, bez špekulovania máš istotu, že by bol taký, ako potrebuješ (XA3, XF4, možno XD3, XC4)... Teda, pokiaľ ti skutočne záleží na vlastnostiach.Odpoveď na príspevok od worker_falcon:
ak potrebuješ malé množstvo, tak si kúp vrecovaný… @worker_falcon nepotrebujem vedieť recepturu betónu ( základné parametre betonu sa dajú dobre dohľadať ) ,chcel som od nich vedieť čo za značku materiálu používajú a to určite nie je tajomstvo.Viem od obch. zástupcu Sika, že dodávajú do betonáriek svoje produkty.Mne ide o to,aby som vedel čo tam je a neplatil za niečo čo nie je pre môj učel vhodné kedže prísad je velké množstvo. Nejako mi nestačí vedieť že je to "vodohospodársky betón"Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@powerfull By si dal namiešať betonárke, tak ti … @frantisekca nerád by som zistil že po 10 rokoch sa mi beton začína rozpadávať ...preto račej raz a poriadne XF2 alebo XF3 ...ešte sa ale poradímOdpoveď na príspevok od powerfull:
@frantisekca nerád by som zistil že po 10 rokoch … @powerfull Sú diaľnice s betónovým povrchom, extrémne namáhané, ako záťažou, počasím, tak aj chemicky. A držia... Sú mosty, premostenia, sú rôzne nádrže z betónu... Z domácností spomeniem už len takú betónovú žumpu... Betonárky musia vo svojej príprave zohľadňovať aký cement miešajú, zámesovú vodu atď. a podľa toho používať a dávkovať tie prísady aby výsledný betón spĺňal normované požiadavky.Odpoveď na príspevok od powerfull:
@worker_falcon nepotrebujem vedieť recepturu betó… @powerfull nerozumiem, čo mi chceš povedať. len vidím, že si myslíš, že si rozumnejší a skúsenejší ako machri na betonárke. stačí, keď im povieš, na aký účel to potrebuješ, a vybavené. oni už vedia, ver tomu. prípadne im ešte povedz, že radšej nech dajú lepší ako horší. ale nie, ty budeš špekulovať nad prísadami, aby si im potom povedal na betonárke, čo majú robiť. radosť s takými spolupracovať. zaujímavé, že ani nám si tu neprezradil, na čo to vlastne potrebuješ... taký špeci tajný účel.Odpoveď na príspevok od worker_falcon:
@powerfull nerozumiem, čo mi chceš povedať. len v… @worker_falcon ja nerozumiem tebe čo tým myslíš. Pýtal som sa na prísadu do betonu a na skúsenosti s nimi. Aká je dobrá,akej sa vyhnúť,s čím má niekto skúsenosť. účel som napísal,ale píšem opať znovu, potrebujem beton odolný voči vode a mrazu ... ešte to zadefinujem presnejšie,jedná sa o sladkú vodu,bez agresívnejho prostredia...mylsím že viac netreba ... pevnostná trieda betonu je už iná vec ... na to sa nepýtam ,ale C25/30 mi uplne postačuje aj s veľkou rezervou. Nehrám sa na múdreho,ale chem byť informovaný a vedieť za čo si zaplatím. Ak mi betonárka nevie,nechce povedať čo používa ako prísadu na vode a mrazu odolný beton tak to je podľa mňa neseriozne a rád by som sa vyhol nejakým "sračkám" za ktoré zaplatím a budú mi nanič ...už stači aj to,že ceny betonu si ako keby cucali z prsta ... zahmlievajú ako sa len dá. Každopadne tam pôjdem osobne a uvidím či bude prístup iný ako cez telefon,lebo pýtať sa na ničo znie ako obťažovanie ak tam človek volá.Odpovedať na email nehrozí.Odpoveď na príspevok od powerfull:
@worker_falcon ja nerozumiem tebe čo tým myslíš. … @powerfull účel si nenapísal, napísal si akési jeho vlastnosti. ale mne to môže byť fuk. veľa šťastia na betonárke.Odpoveď na príspevok od mgx:
@powerfull este prezrad, kolko m3 toho HPC betonu… @mgx zatial tak na hrubo mi to robí 20m3... je to malý projekt,ale potrebujem mať kvalitný výsledok.Odpoveď na príspevok od powerfull:
@mgx zatial tak na hrubo mi to robí 20m3... je to… @powerfull pokud je to tak dulezite objednal bych specifikaci betonu dle projektu od nekoho s kulatym razitkem. Ale abych pridal trochu do mlyna tak Xypex a nechat si udelat 90dnovou smes. Jinak mimo XF/D atd bych se soustredil i na konzistenci aby jste to usaloval a nasledne i napojovani deska/stena/strop aby se voda nedostavala do spar jsou na to pripravky na utesneni ale opet toto by melo byt v projektu popsano.Odpoveď na príspevok od rv64:
1800kg riečne kamenivo, 400kg cementu, 3,5kg stek… @rv64 ďakujem za normálnu odpoveď ... nemám v pláne to miešať doma.Len chem vedieť z čoho ten beton má a bude namiešaný.Odpoveď na príspevok od rv64:
1800kg riečne kamenivo, 400kg cementu, 3,5kg stek… @rv64 a pak ruzne zuslechtujici prisady / plastifikatory napr. na zrychleni/spomaleni zrani betonu, upravu konzistence a jinak ovlivnujici vlastnosti betonu dle prani zakaznika/specifikaci betonu.