Vlhky spodný obvodovy rad tehal

Dobrý večer, prosím Vás vedel by mi niekto vysvetliť, že co môže spôsobovať vlhnutie obvodového múra zvonku i z vnútra? ZD zvonka hydroizolacia zvisla, xps 14cm,nopa (z vrchu ale neprekryva xps úplne... mohlo by to spôsobovať práve toto?) Pod 1.radom hydroizolacia 2x nater. Prikladám foto domu je to vpravo, ďakujem.
Odpovedať
@dena244 a kde je teda ta hydroizolacia? Myslim vodorovna. Na tej tretej foto, ja teda ziadnu ipu ani inu izolaciu spod stien trcat nevidim. Na danej foto v pravej casti, vidim na podlahe cisty beton ale ziadnu ipu napriklad. Potery ste este nerobili. Dufam ze vidim zle 🙂 Pisete ze je tam nater. Aky nater? Tekuta lepenka? Kde su presahy?
Odpovedať
Profilova fotka
Foto 1 a 2 su zbytocne a foto 3 vyzera ze bez vovorovnej hydroizolacie. Daj foto obvodovych stien zvnutra pri spodku kde je syk mur a podlaha.
Odpovedať
Profilova fotka
@dena244 je to surová stavba a spodné tehly sú navlhnuté. A súčasne sa najmenej prehrievajú na vysušenie., To, čo sa v interiéri odparí, súčasne kondenzuje v spodnom rade,. Za dva roky a pozapojení kúrenia sa to vyrovná.
Odpovedať
@dena244 mas tam nejaky fatrafol zaliaty v doske? daj viac foto z interieru spoje beton tehla
Odpovedať
@sonau áno je tam vodorovná hydroizolacia 2x nater
Odpovedať
@robo91 presahy nie sú, je tam 2x nater, foto v komunikácii nižšie. Teraz sa len el. robí, poter ešte nie. A tu hydroizolaciu napojim na existujúcu zvislu pod xpskom a potiahnem až na 2 rad tehly. Z vnútra to vyzerá ako zostatková vlhkosť od betónu svetle akoby suché a 5cm nad tým mokre...
Odpovedať
@dena244 to je takto v projekte alebo doporucil stavbyveduci? keby miesto zbytocnej nopovky bola normalna ipa pod murom
Odpovedať
@dena244 to je nejaka dietna hydroizolacia
Odpovedať
Fuha, to bude nejaky denbit disper DN alebo daco z polska - nejaky gumoasfalt... To sa pouziva na strechy ked niekde je nejaka potreba opravy asfaltovych pasov - toto nieje spravne pouzitie. Mozme teda prehlasit ze tam nemas hydroizolaciu pod tymi murmi takze su v zasade 2 moznosti 1) podrezat ako stary dom a pridat hydroizolaciu alebo 2) zvalit a znovu 🙂 Injektaze a podobne sprostosti su neucinne.
Odpovedať
@sonau Sika Igolflex 101 odporučil stavby veduci
Odpovedať
Ďakujem všetkým za reakciu a rady. Pekný deň Vám všetkým.
Odpovedať
@marekjahoda ty si riadny blb 🙂)) napíšeš pani že podrezat novú novostavbu alebo zbúrať. Určite si ju potešil
Odpovedať
Článok sa načítava...
nechapem ako je mozne ze tam nieje ipa, ale aj ten nater urcite posluzi ... ale nieje to zrovna idealne na takychto miestach setrit ... treba pockat a pokracovat, to vyschne, v novostavbe je kopa vlhkosti z betonu atd ...
Odpovedať
Náter väčšinou používajú tam kde prechádza železo, aby nebola ipa prešpikovaná roxormi. Tu to teda nie je moc bežné. Ale ten prvý rad vyzerá len na vlhko z dažďa. Ak nie sú okná dlho osadené, tak to možno ešte napršalo do muriva/domu a tehla nasiakla. Ešte nie je poter, tak je ľahšie vidieť ak by niekde bol únik vody. Dôležité je potom prepojiť túto izoláciu pod múrmi s izoláciou na stenách a tú dať do výšky 30cm nad budúci terén.
Odpovedať
@dena244 skus kontaktovat sika ci je to vhodne na taketo pouzitie lebo myslim ze nie aj ked teraz uz je to jedno.
Odpovedať
@martinak15 tak teraz neviem ci si to myslel sarkasticky, ci naozaj. V zasade si postavila novostavbu sposobom, akym sa stavali stare domy, ktore vlhnu a podrezavaju sa aby sa pridala horizontalna hydroizolacia. Novostavba je preto novostavba, lebo sa tam pouzivaju nove technologie - cize asfaltovy modifikovany pas, dvojita sendvicova doska (s HI v strede), rozne typy folii (PE apod.). Tu bola pouzita nevhodna technologia na jednom z najdozlezitejsich miest na celej stavbe - neviem najst dolezitejsiu vec ako je hydroizolacia - od toho sa odvijaju rozne dalsie poruchy. Na tuto HI by sa teraz mala napojit IPA pod poterom a z vonkajsej strany - ja sa pytam, ako sa pripoji (mala by sa natavit) na tento pasik? Ano, moze sa nalepit za studena - ale naco? Mal tam ist prevereny modifikovany pas, namiesto toho tam siel X krat predrazeny Igolflex. Ale aby som nebol len negativny - v technickom liste sa pise: Vhodný na izolovanie proti odstrekujúcej vode na sokloch ako aj kapilárnej vode v stenách a pod stenami (klasifikácia podľa DIN 18533). Cize teoreticky ano, ale dalej mame: Nepoužívať na konštrukčné prvky, ktoré sú pochôdzne alebo zaťažené dopravou. Cize ked sa na to polozilo iks100 ton materialu (steny, strop), podla mna za to Sika neprebera zodpovednost. Uz prestavam celkom chapat ci sme na stavebnom fore alebo na nejakom mamickovskom, kde si budeme nunkat ze jak dobre ti to zrobili ked ti to vlhne. Je to spravene zle. Ako zle, to sa este ukaze.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?