Poistenie nehnutelnosti koli uveru

Dobrý deň. Potrebujem uzatvoriť poistku na nehnuteľnosť. Stavba ešte nie je dokončená. Chýbajú vnútri už len nábytku +kuchyňa, podlaha , sanita, spotrebiče, svetla a dvere. Uteplujeme teraz. Zaujímalo by ma ako poistiť stavbu. Hodnota v zaleckom bola 210 000e. Teraz už má 260 000e. Neviem na akú sumu poistiť. Potrebujem to doložiť k úveru. V SLSP mi dali ponuku na 201 000e 132e ročne. Bez spotrebičov len čisto stavba. Mne to príde mala hodnota. Neviem ci robiť už poistku priamo aj so spotrebičmi. Ci to potom stačí dopoistiť keď sa tam nastahujeme? Dakujem za odpoveď
Odpovedať
Profilova fotka
@aduska344 poisťuje sa dom, nie spotrebiče. Poistiť treba dom na takú hodnotu, aká bola naposledy ohodnotená.
Odpovedať
Respektive na minimalne taku. Ak to das teraz na 210, nasledne navysenie bude zmena za ktoru si slsp vyziada poplatok.
Odpovedať
@aduska344 Čím na vyššiu hodnotu poisťuješ dom, tým vyššie poistné platíš. Riziko, že dôjde k totálnej škode je veľmi malé, je zbytočné poisťovať dom na úplne plnú hodnotu. Aj tak nikdy nedostaneš celú poistnú sumu. Treba zvoliť rozumný kompromis - tak, aby aj úver bol poistnou sumou pokrytý a v prípade nejakej škody si bola dostatočne odškodnená (napr. ak ti víchrica odnesie strechu). Ak SLSP stačí pre schválenie úveru poistiť dom na 201 tisíc, tak to ber. Ja mám dom poistený na sumu 260 tisíc za 160 € ročne. V tom je aj poistenie domácnosti na sumu 15 tisíc (to sú tie spotrebiče, nábytok, zodpovednosť a pod.)
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 minimálne sa poisťuje na hodnotu úveru
Odpovedať
Profilova fotka
My tiež čo máme poistenie tak nemáme ho na presne tú hodnotu ako máme dom, je to menej, vychádza ma to nejakých 155€ eur ročne. Plus zisti si ako je to s poistením domácnosti tam, že či to zvlášť si budeš dávať a čo to bude stáť, lebo to je tiež dobrá vec, mať to. Nevieš čo sa môže stať.
Odpovedať
@aduska344 Tú stavbu máte už skolaudovanú alebo je to ešte rozostavaný dom? Lebo mne pred polrokom nevedeli rozostavanú stavbu v Slsp poistiť, ale ČSOB to majú super vymyslené. Pani mi to vysvetlila.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?