Nenosne priecky v lufte

Ahojte. Prosim poradte. Po vymurovani nenosnych priecok sa priecka aj so zakladacou maltou odlepili od deky na jednej strane a ked sa do toho opriem tak spodok sa normalne kyve a je doslova v lufte.Deka neni prasknuta a v podstate ani prehnuta.na foto je vidiet ako od spodku je to doslova odtrhnute a v lufte
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od palson:

Ahojte. Prosim poradte. Po vymurovani nenosnych p…
@palson Si tie priečky lepil o nosné/obvodové murivo?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@palson Si tie priečky lepil o nosné/obvodové mu…
@frantisekca ano v podstate je to nalepene ale pouzity aj pruzny spoj. Ziadne zasekavanie alebo previazovanie. Dom je v podstate stvorec a priecka ide šregom kde su len otvory na dvere
Odpovedať

@frantisekca ano v podstate je to nalepene ale po…
@palson ako si vyhotovil ten "pružný" spoj medzi nenosnou a nosnou priečkou?
Odpovedať

@frantisekca ano v podstate je to nalepene ale po…
@palson 2m vodováha teda vie povedať, kde to vzniklo... Neviem čo znamená, že je to nalepené, ale aj pružný spoj.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@palson ako si vyhotovil ten "pružný" spoj medzi …
@megdesign Pred xy rokmi bolo aj tu odporúčané pri stavbe priečok ich zakladať/lepiť o nosné. Aj ja som mal tak a nebol problém. Teraz je postup iný, ale to je snáď lek kôli prenosu zvuku. Jemu sa tam niečo "zvrtlo"...
Odpovedať

@palson ako si vyhotovil ten "pružný" spoj medzi …
@megdesign myslel som tie pliesky
Odpovedať

@palson pliesok nieje pružný spoj, ak je to tam aj prilepené lepidlom...
Odpovedať

@palson pliesok nieje pružný spoj, ak je to tam a…
@megdesign napadlo ci nepracuju nejako tie nosne priecky alebo deka
Odpovedať
klasika, priehyb dosky a priecky kotvene do obvodoveho muriva
Odpovedať

@palson "Deka neni prasknuta a v podstate ani prehnuta" Začni u toho. Lebo to máš iba nejakú domnienku, alebo to máš zamerané? Ak sú priečky vo váhe, tak máš problém s dekou. Stavebný dozor sa k tomu vyjadril? Lebo to darmo ti radiť, keď nik nevie čo a ako máš pod tým, či tam nemáš už chybu z projektu. Lebo ak ti tu niekto napíše, že máš kašľať na to a tebe spadne deka kôli nejakej chybe, tak to budeš znova riešiť tu na fóre? Stavebný dozor si platíš, tak nech sa pozrie na to, keď ty nemôžeš nájsť príčinu.
Odpovedať

@palson "Deka neni prasknuta a v podstate ani pr…
@frantisekca Nebol som tam, ale stavim oblicku - na tri dni vyliatej deke (podstojkovana, mozno aj predpata) sa uz valia priecky a nosne mury... Potom sa deka odstojkuje, prejde cas, dotvaruje sa - cize sa aj prehne par mm a je to. Ja som na svojom dome tiez spravil tu chybu, vtedy sa este o nejakej fuge priecka/obvodovy mur ani nechyrovalo. Takze natvrdo kotvenie na obvodove murivo... niektora po par tyzdnoch v lufte, niektora prasknuta pri pate, niektora po vyske okolo muriva. Clovek sa uci cely zivot.
Odpovedať

Ahojte. Prosim poradte. Po vymurovani nenosnych p…
@palson Podrezal by som tie priecky chvostovkou s platkom na porobeton tam kde su v lufte, natlacil tam maltu a kludne spaval.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@frantisekca Nebol som tam, ale stavim oblicku - …
@kejsix prave si prisiel o oblicku. Zaliate to bolo v oktobri minuleho roku
Odpovedať

@kejsix prave si prisiel o oblicku. Zaliate to bo…
@palson A priecky sa robili predvcerom? :)
Odpovedať

@palson A priecky sa robili predvcerom? :)
@kejsix marec asi
Odpovedať
A prislo teple obdobie, obvodove murivo sa susi, teplom sa niektore konstrukcie natiahli a si tam. Na tri betony sa ti prehla deka, co je normalne. Tie priecky nevzlietli len tak same.
Odpovedať
@palson Ak by som si bol 100% istý, že tá deka je OK, že nehrozí jej ďalší priehyb, či iná katastrofa, tak by som kúpil uholníky a priečky prikotvil. Tu špáru asi vypenil nízkoexpanznou penou. Z tých 2 fotiek není moc jasné, že o akú veľkú časť sa jedná. Ale ja svoju obličku dávať sem nejdem 😀
Odpovedať

@palson Ak by som si bol 100% istý, že tá deka j…
@frantisekca su dve moznosti a to bud sa prehla deka alebo obvodove priecky si nejako sadli a tym padom to dvihlo. Ako by sa dalo zmerat ci sa ohla deka?
Odpovedať

@frantisekca su dve moznosti a to bud sa prehla d…
@palson laserový nivelak napríklad ...
Odpovedať

@palson Vzhľadom na tak malú špáru a nepresnosti pri konštrukcii deky asi nijako...
Odpovedať
Priecky vazia prd, nemaju si co sadat... oni si sadli, tak ich dvihlo? :-D Laserom na stred deky oproti obvodovym murom sa da zmerat, ale podla mna to je strata casu. Pretoze uz ani nevies, ako bolo postavene debnenie proti sucasnemu stavu... proste riesis hovadinu, treba podmaltovat to co je v lufte a ist dalej, to je cele.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom. @wilson1281 asi je to poschodie 😁 veď sa tu píše o podstojkovani...
Odpovedať
Profilova fotka

@palson prehla sa deka to je celé.....vyplniť expanznou maltou.
Odpovedať
Vyplniť maltou ako píšu ostatný a tenkej priečky sa neopierať je to veľká páka aby sa to nehýbalo tak by pomohol malý veniec hore. Ešte prečo pod murivom nie je hydroizolácia?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jumt:

Vyplniť maltou ako píšu ostatný a tenkej priečky …
@jumt Keď to vyplní obyč malou, tak bude tam, kde teraz. IPU nemá, lebo poschodie. Píše o deke.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jumt:

Vyplniť maltou ako píšu ostatný a tenkej priečky …
@jumt nemá tam hydro, lebo je to na poschodí a niekto mu povedal že to tam netreba :) ale keby tam bola, možno by to oddilatovla aby to takto neruplo :/
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stefanby:

@jumt nemá tam hydro, lebo je to na poschodí a ni…
@stefanby Čože? 😀
Odpovedať

@stefanby Čože? 😀
@kejsix Noooo, že by to bolo ako žuvačka 😂
Odpovedať
Myslim, ze to bolo takto: - betonova deka nebola napenetrovana - na deku isla zakladacia malta - do zakladacej malty sa osadili prieckovky z porobetonu - beton aj porobeton si potiahli vsetku vodu zo zakladacej malty a urychlili jej schnutie, tym padom sa nevytvoril ziadny spoj medzi dekou, maltou a prieckovkou a preto sa priecka kyve
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?