Nedostupné preklady

Ahojte, ako ste prosím v dnešnej dobe nedostatku materiálu vyriešili preklady? Podarilo sa ich Vám zohnať, ako dlho ste čakali alebo ako ste to vyriešili? Nevieme sa stále dostať k porfix prekladom....
Odpovedať
Profilova fotka
@monka258 doska , 2-3 prúty 10 mm, podložiť, položiť tvárnice. do rozp 150 stačí
Odpovedať
@jan45 stará dobrá technológia a skoro zadarmo
Odpovedať
alebo použiť hocijaké iné, veď to je úplne jedno od akého výrobcu sú, pripadne si zašalovať.
Odpovedať
Preklad je asi najmensi problem. Salung, vystuz, beton a hotovo.
Odpovedať
2 , 3 prúty 10 mm stačí. Prečo som mal teda v projekte 5x r12 dole a 3x r12 hore a strmene 8mm po 150 sedlova strecha stolica . Okna 1750mm
Odpovedať
@vlado1992 tazko povedat mam pocit ze statici dnes po zlych skusenostiach radsej mierne naddimenzovavaju. Napr. U mna a u rodicov mame podobny rozpon podobnu strechu (ja 6 na 6 obe strany nasi 6 a 11) a ja som musel davat 2 vrcholove vaznice a este po trase aj jednu stojku pod nich, u rodicov strechu drzia iba kliestiny aj to o polovicu tensie ako moje. Akurat ich dom bol projektovany 1991 a ja mam strechu projektovanu o 30 rokov neskor. Ich strecha drzi bez problemov uz 30 rokov z toho 20 zvladla uniest azbestovu vlnku.
Odpovedať
My sme si preklady robili sami- podstojkovaná foršna, z každej strany doska s presahmi na múr cca 20cm pribitá na koncoch do múra, oproti sebe stiahnuté šalovacími sponami /do V ohnutý roxor/ a do tohto šalungu sme popri doskách vložili 5cm tvárnice cez ktoré sme najprv prebili dlhé klince smerom dovnútra-do betónu aby ich po odšalovaní držali, do toho výstuž z rox.prútov a priestor sa zalial betónom.... Z bokov to vypadalo ako originál preklad,akurát zospodu bol betón medzi 5cm tvárnicami.
Odpovedať
Super, že ste mokrí zo samodomo betónových prekladov, ktoré sa vôbec nedajú porovnať z tepelnoizolačného hľadiska so systémovými prekladmi.
Odpovedať
Profilova fotka
Nam bolo povedane ze preklady nemusime ani ocakavat tak sme zasalovali a betonovali. Sice dlhsie trvalo a bolo s tym viac práce ale lepsie ako stale cakat a nikam sa nepohnut.
Odpovedať
@kejsix a co maju robit, stavba bude pol roka stat lebo niet prekladov? Ja by som sice pridal xps ale tiez by som to tak riesil na ich mieste.
Odpovedať
@kejsix mas kotvene EPS na dome ? Ved ten preklad nemusi byt 30cm siroky, moze byt napr 20cm beton, opravte ma ak sa mylim, a potom tam moze dat 10cm PIR a bude to mat lepsie, ako nejaky samosatovyrobi preklad z porobetonu.. Aspon do toho lepsie ukotvi garnizu, nez do tych pieskovych panelov potiahnutych cementom..
Odpovedať
@sousedekovci89 @dusantt Reagujem na to, ze sa tu rozdavaju vseobecne rady bez dostatocnych informacii resp. bez znalosti konkretnej situacie. Samozrejme, ze aj samodomo preklad sa da uvarit na jednotku, ked si je zhotovitel vedomy dalsich parametrov stavby (hrubka izolacie? izoluje sa vobec?) a prisposobi tak konstrukciu pozadovanym vlastnostiam. Nejdem to dalej pitvat, nedavno som pomahal kamaratovi s rozoberanim stablonu a doteplovanim, kedze povodny zhotovitel ho odbavil tak, ze celu zimu mu v dome v rohoch lial kondenz.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kejsix nestraš, dá sa to v pohode urobiť aj dobre, aj zateplené, aj v lepšej kvalite ako zašmodrchaný porfix, len je to trošku pracnejšie. Snáď sa nebude čakať so stavbou než sa niekomu uráči to vyrobiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix ale no...
Odpovedať
@foox Ja nepíšem, že sa to nedá.
Odpovedať
@kejsix Ak sa niekto pyta na preklad, mal by vediet aj veci okolo toho, to nepochybne pises dobre*.. Lebo ak by tam dal 10cm EPS lebo ved to mu tam dal projektant a ved verime odbornikom a autoritam a vlade, tak by s tym prekladom dopadol zle, to ano... No dnes v 2022 by som predpokladal, ze 10cm EPS nie je mozne legalne dat na stavbu, ale mozno sa mylim.. Ale zas mozu mat projekt z 2015 kde by 10cm preslo a bol by problem na svete. *ale tiez si to nemusel podat tak, ze samodomo preklad je nanic v porovnani s original prekladom, pretoze aj original preklad bude na nic, ak tam da 5cm eps.. a v tom pripade cely porobeton a cely dom bude na nic ak tam da 5cm eps.. cize sice si mal technicky/fakticky pravdu, a povedal si to "A" ale zamlcal si to "B" 🙂 @monka258 ale napadlo mi, ze ak nemaju porfix preklad, mozu dat ytong preklad, alebo mozno aj heluz a ine preklady..
Odpovedať
@dusantt Čítaj s porozumením.Podla mna do šalungu na predok dať 10cm xps a 20cm beton s armovaním. Na to predpokladam pojde este fasadny EPS ....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?