Murovanie a veniec pri súčasných teplotách

Zdravím, pred týždňom sme betónovali stropnú dosku, dopadlo to celkom dobre - cez deň 10 stupňov, v noci mráz do -2. Čo si myslíte o murovaní druhého poschodia a betónovaní venca? Je to ok pri aktuálnych teplotách?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pavolkascak:

Zdravím, pred týždňom sme betónovali stropnú dosk…
@pavolkascak pohoda, najlepsie pocasie
Odpovedať
Profilova fotka

@pavolkascak Ako vieš že to dopadlo dobre keď betôn tvrdne 28 dní. Betónovať sa má do +5 stupňov alebo je potrebné robiť opatrenia. S murovaním to je podobné, ale pozri odporúčania od výrobcov murovacej hmoty.
Odpovedať
Pri teplotách okolo -2 °C v noci, ako si spomínal, je riziko, že betón začne zamŕzať pred tým, ako sa dostatočne vytvrdí. Zamrznutý betón môže stratiť svoju pevnosť a nebude dostatočne odolný. Takže neviem. Riziko tam je. 😅
Odpovedať

@pavolkascak Developer by sa tej otazke zasmial a valil dalej :-) Ak to nepocka a dlhodoba predpoved nevyzera inac, zalial by som, ak to pocka, tak nespravis chybu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomasjur:

Pri teplotách okolo -2 °C v noci, ako si spomínal…
@tomasjur Prečo by mal betón pri -2°C zamŕzať? A keď už, sú aj nemrznúce prísady do betónu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@pavolkascak Developer by sa tej otazke zasmial a…
@rkorba Developer tam bývať ale nebude.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od martosko:

@pavolkascak Ako vieš že to dopadlo dobre keď bet…
@martosko základovú dosku sme betónovali v horúcom lete, a keď porovnám betonáž stropnej dosky ktorú sme robili minulý týždeň, laicky nevidím veľký rozdiel. Skúšal som robit ryhy do betónu s klincom a sám som videl abo betón každým dňom tvrdne. Na tenkovrtvej malte od výrobcu je predpis od 1 stupna vyššie.
Odpovedať
Do betonu ide zimna chemia. Beton sa zahrieva pri tvrdnuti. Minus 1- 2 neni problem Murovanie treba kupit zimnu penu ta je do minus 10-15 podla vyrobcu. Je aj zimna murovacia malta ta je do minus 5. Samozrejme cena je vyssia ako pri klasike
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?