Má niekto skúsenosť s tehlou Tondach?

V maji by sme sa chceli pustit do stavania ale stale sme sa nerozhodli z akej tehly. Chceli by sme hrubsiu aspon 38 a bez zateplovania. Rozmyslame aj nad tehlou tondach ale nepozname nikoho kto ma snou skusenosti. Je tu niekto taky?
Odpovedať
@zuzu32 Čo Vás k tomu vedie? Myslím k takejto skladbe a práve k tejto značke?
Odpovedať
No nie je to definitivne rozhodnutie len o tom uvazujeme. Tehlu nam poradil znamy ktory pracuje pre tondach ale vraj je to novinka. Co sa tyka toho zateplovania - zateplili by sme iba severnu stranu. Znamy to tak urobili a su spokojni. Okrem toho na juznej strane bude velka obyvacka so sklennymi tabulami od hora dolu takze tam nema vyznam zateplovat.
Odpovedať
@blacksr asi nevedomosť ;-) Aj mne dobrý známy, kt. robí v stavebninách, odporúča tehlu, min. 38cm. Vraj všetci tak stavajú, tak prečo by som to mal robiť inak? Trčať zo stáda? Ale racionálny argument som zatiaľ nepočul :-D @zuzu32 zateplenie južnej a západnej strany má veľký význam v lete, keď izolácia plní funkciu ochrany pred teplom z okolia.
Odpovedať
25 cm tehla+15-20 cm zateplit,vychadza najlepsia uspora na energiach...nezateplene steny :-p :-) moj nazor :-)
Odpovedať
Vobec nejde o to preco by sme mali vytrcat z radu,nie som ten typ co by na to bral ohlad. Povodny zamer bola tehla 25+ 15 polystyren na zateplenie. No cim viac ludi do toho hovori tym su nazory roznejsie. Je pravda ze ked sme si to dali prepocitat najlepsia uspora na energiach bola pri tejto kombinacii. teraz sa este rozhodnut ktora tehla by bola najlepsia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?