Odpoveď na príspevok od somecheck:
@eagleowl Treba sa na to pozrieť tak, že reklama… @somecheck asi si myslel skor trzby tie preukazaju predajnost viac ako zisk.Odpoveď na príspevok od somecheck:
@eagleowl Treba sa na to pozrieť tak, že reklama… @somecheck patent na pravdu určite nemám.....no pravda je že dobré, kvalitné a časom overené veci nepotrebujú veľa reklamy....Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@somecheck asi si myslel skor trzby tie preukazaj… @sousedekovci89 To mas jedno, zase netreba chytat za slovicka, vsetci vieme, ako to bolo myslene.Odpoveď na príspevok od marex4:
@sousedekovci89 To mas jedno, zase netreba chytat… @marex4 no z logiky veci to ma sakramentsky vyznam. Pretoze zisk si dokazes optimalizovat nakladmi, investiciami atd co ti moze robit zasadny rozdiel vo vnimani firmy. Lebo ked ti poviem ze 2 firmy s trbami 10 milionov vykazali zisk jedna 1 milion druha pol miliona ale nepoviem ti ze ta polmilionova robila investicie za 1,5 miliona a ta milionova ziadne, budes si mysliet ze ta milionova je uspesnejsia co pritom vobec nie je pravda.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@marex4 no z logiky veci to ma sakramentsky vyzna… @sousedekovci89 Ja viem, aky je rozdiel medzi trbami a ziskom. Len mi to teraz neprislo nutne nejak blizsie rozvadzat, predpokladam, ze vsetci zucastneny rozumieme, co somecheck pisal a ako to myslel. Nemusis reagovat, dakujem 😀Odpoveď na príspevok od marex4:
@sousedekovci89 Ja viem, aky je rozdiel medzi trb… @marex4 topiaci sa slamky chyta 😃 to uz mi tu pride fakt ze ked uz nevie clovek co by mohol tak ta zacne dzubat pomaly za gramatiku len aby si mohol niecim pichnut 😄 @eagleowl ale ked sa o tych dobrych kvalitnych a overenych veciach rozprava tiez nie je na skodu 🙂Odpoveď na príspevok od maros_get:
@bigger225 maju maju, tento rok bolo toho hodne, … @maros_get no tak ja verim ze sa mi to podari uz tento rok konecne vsetko dosuladit a vychytam este nejaku tu akciu, lebo pred koncom roka toho bolo zrazu tak vela, len skoda ze u nas financii este malo. davam tomu tak este tristvrte roka 💪Odpoveď na príspevok od ivetik78:
@marex4 topiaci sa slamky chyta 😃 to uz mi tu pri… @ivetik78 A potom aby cloveka bavilo sem chodit a vyjadrovat sa k niecomu, ked sa tu najde par takych ludi, ktori ti to dokazu znechutit. Ale neriesim. @bigger225 A zatial si ako na tom, tu dosku ste spravili? V akej ste "faze"? Ci len zistujes, robis prieskumy a tak?Odpoveď na príspevok od marex4:
@ivetik78 A potom aby cloveka bavilo sem chodit a… @marex4 dosku si praveze chceme nechat teraz na jar ked sa aj pocasie umudri, lebo cez zimu sme sa toho bali skrz mrazy a v lete to zas chodit polievat a kropit no neviem neviem.Odpoveď na príspevok od ivetik78:
@marex4 topiaci sa slamky chyta 😃 to uz mi tu pri… @ivetik78 načo zovšeobecňovať ?....treba napísať čo presne si predstavuješ pod dobrým, kvalitným a overeným - a hlavne konkrétne (najlepšie v tabuľkových hodnotách) prečo je to dobré a kvalitné ....a s čím je to porovnávané.Odpoveď na príspevok od bigger225:
@marex4 dosku si praveze chceme nechat teraz na j… @bigger225 Vsak uvidis, ako sa vam to podari. Tak uz pomaly zahajujete aj pripravy, nie? Toto je podla mna take posledne chladne obdobie a potom sa zacne uz oteplovat a pride jar. Vsetci stavebnici a stavbari sa mozu zacat jasit zase po stavbach 😀Odpoveď na príspevok od zemie:
@bigger225 Vsak uvidis, ako sa vam to podari. Tak… @zemie no ved to zase budu rady a cakacky v stavebninach 😄 ja hlavne dufam ze budu mat vsetko na sklade, lebo vacsinou to tak byva ze akonahle vykukne prve jarne slniecko tak ludia beru material jak teple rozky 😁Odpoveď na príspevok od ivetik78:
@zemie no ved to zase budu rady a cakacky v stave… @ivetik78 vyrobcovia s tym rataju, to sa neboj. ci budu stavebniny stihat a ako budu stihat, tak to ti neviem povedat. ale vobec nerataj s tym, ze budu mat na sklade nejake enormne mnozstva. isto naskladnia, ale malokedy je dodanie takychto materialov z hodiny na hodinu.Odpoveď na príspevok od ivetik78:
@zemie no ved to zase budu rady a cakacky v stave… @ivetik78 a ste teda objednavali ci ako?Odpoveď na príspevok od davco3:
@ivetik78 vyrobcovia s tym rataju, to sa neboj. c… @davco3 takze sa to neda nejako objednat priamo od toho vyrobcu? @maros_get obvody mame uz objednane a potom asi postupne budeme brat priecky a ostatne veci, ved nemusi nam to tam zavadzat 😃 a aj po tej financnej stranke to tak menej zaboli 😁Odpoveď na príspevok od gadefox:
"..a zedníci nebudou mít co žrát." ,) https://www… @gadefox Pokiaľ viem, tak od takého zámeru, projektu upustili. Ako vyleteli úroky na hypo a energo "kríza", výstavba spomalila, boom opadol, tak aj niektoré zámery padli. Mám dojem, že práve u tehly, porobetónu sa žiadna inflácia nekoná a držia pomerne stabilné ceny už vyše 2 roky, zrovna tak materiál na zateplenie a podobne (SDK, dlažba, atď...).Odpoveď na príspevok od ivetik78:
@davco3 takze sa to neda nejako objednat priamo o… @ivetik78 Neviem, či je dobrý nápad to takto kúskovať. Nie, že by sa nedalo, len sa vám to predraží. Je iné, keď beriete všetok materiál na raz a iné keď na nejaké etapy. Aj samotná doprava. Takže vo finále to finančne zabolí viac.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@ivetik78 Neviem, či je dobrý nápad to takto kús… To suhlasim, cim vacsi odber na jeden raz, tak tym aj lepsia cena sa da dostat. Zbytocne to rozdelovat na viackrat, aj tak to bude vsetko treba kupit.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@ivetik78 Neviem, či je dobrý nápad to takto kús… @frantisekca vidis to mi nenapadlo ze v podstate aj ta doprava sa tam rata potom na viackrat..no lenze co ked objednam vsetko naraz tak akoze kde to mam mat aby sa to neposkodilo alebo nieco tomu nestalo? ved ono sa to nepostavi za dva dni cele.Odpoveď na príspevok od ivetik78:
@frantisekca vidis to mi nenapadlo ze v podstate … @ivetik78 no idealne aby to vylozili rovno na pozemku, kde sa bude stavat, nie? ako by si to potom odniekial dovazala. to by boli zase len naklady na prepravu. akoze dalo by sa dohodnut so stavebninami, aby ti to uskladnili na nejaky cas.Odpoveď na príspevok od davco3:
@ivetik78 no idealne aby to vylozili rovno na poz… @davco3 len aby mi to niekto z toho pozemku nerozkradol 😅 v dnesnej dobe je vsetko mozne si myslim. a mas skusenost s tymi stavebninami? myslim tak ze na ako dlho by mi to tam vedeli podrzat a zrejme zadarmo to nebude ci?Odpoveď na príspevok od ivetik78:
@davco3 len aby mi to niekto z toho pozemku neroz… @ivetik78 tak toto riziko treba znasat 😀 pletivovy plot a nechajte tam psa. alebo viem, ze to riesia ludia aj kamerovym systemom nejakym, pravidelne kontroly. ale myslim, ze susedia v okoli si vsimnu, ak bude niekto nosit tehlu za tehlou z pozemku 😀 to ti neviem povedat, sry. este ste asi neobjednavali, ked sa na taketo veci pytas, tak rovno ked si budete davat robit ponuku, tak sa popytaj aj na toto, ci vam to vedia uskladnit a ako dlho.Odpoveď na príspevok od davco3:
@ivetik78 tak toto riziko treba znasat 😀 pletivov… @davco3 no tak uz som pocula aj take ze vykradli rozostavany dom o tri ulice nizsie od nas alebo dvaja vliekli na peso miesacku ako keby nic 😃 a vy ste to ako riesili? mali ste tam toho psa alebo len plot a doveru susedov? 😁 super, vdaka za rady. no ako s objednavanim mam skusenost ale nie az takymto nadrozmenym 😁Odpoveď na príspevok od ivetik78:
@davco3 no tak uz som pocula aj take ze vykradli … @ivetik78 my sme to riskli. u nas sa stavalo viacej domov na ulici naraz. tak to bolo take, ze stale tam niekto bol, nieco sa tam dialo. tak ono ked vies, co ides objednavat, tak to nie je narocne. mate vypocitane, kolko coho potrebujete?Odpoveď na príspevok od davco3:
@ivetik78 my sme to riskli. u nas sa stavalo viac… @davco3 tak v tomto pripade to asi az taky risk nie je 😁 jasne davali sme si uz robit takyto vypocet do heluzu na cely dom, lebo projekt by bol z minuleho roka, tak teraz postupne chceme vybavit uz aj stavebne povolenie a pomalicky sa do toho pustit.Odpoveď na príspevok od ivetik78:
@davco3 tak v tomto pripade to asi az taky risk n… @ivetik78 to si davate celkom nacas, nie? vacsinou je kazdy hrr do toho, aby bolo cim skor hotovo. henten vypocet je v pohode, my sme to tiez davali robit a bol som prekvapeny, ako rychlo mi obratom prisiel cely zoznam.Odpoveď na príspevok od davco3:
@ivetik78 to si davate celkom nacas, nie? vacsino… @davco3 no tak akosi nestihame popri praci, deckach, jedno s druhym 🙈 ideme davat dom na komplet tehlovy tak takto uz aspon priblizne vieme ze co ocakavat a kolko priblizne do toho "vrazime".Odpoveď na príspevok od ivetik78:
@davco3 no tak uz som pocula aj take ze vykradli … @ivetik78 Ideálne máš, až si to necháš doviezť keď je hotová základová doska. Hydraulickou rukou... Ak si to necháš iba niekde zložiť, uskladniť, tak budeš platiť ďalšiu prekládku. Budeš zháňať buď tu hydraulickú ruku, čelný nakladač a podobne. A to budeš musieť všetko zaplatiť. A za 50€ ti to asi nik robiť nebude. Myslím, že za 1 paletu na nejaký presun môžeš počítať cca 15€ (bez dopravy).Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@ivetik78 Ideálne máš, až si to necháš doviezť k… @frantisekca Áno hydr. rukou na dosku a paleťákom porozmiestňovať tak aby sa dala merať uhlopriečka , šírka a dĺžka pri murovaní. Ak nie je možnosť hydr. ruky tak sa dá ešte skúsiť pozháňať báger ktorý má možnosť miesto prednej lopaty naložiť vidly a zložiť s ním potom mu samozrejme nájsť aj prácu nejaké výkopy nech sa to finančne oplatí.