Family 50 2 in 1

Dobrý deň, hľadám informácie ohľadom tehly Heluz 50 family 2in1 hlavne informácie od tých čo s toho stavali a už bývajú, či boli nútený aj dodatočne zatepliť . A možno nejaké postrehy. Ďakujem za všetky informácie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matua1289:

Dobrý deň, hľadám informácie ohľadom tehly Heluz…
@matua1289 sused to aj tak zateplil, ma teraz 70cm hrubé mury
Odpovedať

@matua1289 co ta vedie k tomu to pouzit?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od slovakman22:

@matua1289 sused to aj tak zateplil, ma teraz 70c…
@slovakman22 zvláštne. Čo ho viedlo k tomu zatepľovaniu? Akože tiež si myslím, že je to blbosť, no poznám pár ľudí čo to má a funguje to v pohode. Bolo to zle urobene či čo?
Odpovedať
Aká ročná potreba tepla na vykurovanie vám s tým vychádza? Nízka. Dozateplenie je nenávratné. Ak by ste mali záujem, viem Vám to ukázať na číslach a eurách pre Váš dom.
Odpovedať

@matua1289 si si isty, ze 2v1 este zateploval? k comu to bolo dobre, ked uz obycajna 50 nepotrebuje zateplit. a nie este 2v1, ktora je zateplena uz sama o sebe?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od daxxor:

@matua1289 si si isty, ze 2v1 este zateploval? k …
@daxxor prechod medzi škáramy a aj črepom
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od slovakman22:

@daxxor prechod medzi škáramy a aj črepom
@slovakman22 aky prechod medzi skarami, ved tie tehly do seba pekne zapadaju a pomedzi to ide klasicky malta/pena. nema tam ako vzniknut nejaka fuga, ked mas tehly jednej znacky a aj hrubky.
Odpovedať

@slovakman22 aky prechod medzi skarami, ved tie t…
@daxxor ked aj, ale prechod črepom, tam je problém
Odpovedať
Profilova fotka

@slovakman22 aky prechod medzi skarami, ved tie t…
@daxxor na vertilálne spoje týchto tehál sa NENANÁŠA malta....sú tam fugy 0- 5mm 🤫
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od eagleowl:

@daxxor na vertilálne spoje týchto tehál sa NENAN…
@eagleowl ano, to viem. nemyslel som to tak, ze tam by sa mala nanasat malta. proste medzi rady tehal. asi som sa nie uplne spravne vyjadril 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@matua1289 co ta vedie k tomu to pouzit?
@sousedekovci89 ja hlavne zháňam informácie a skúsenosti ľudí čo majú postavené, máme v pláne stavať s týmto systémom a vlastne ma zaujíma či je to čo sa uvádza aj reálne lebo marketing je jedna vec a potom vidieť to v praxi druhá pretože práve to o čo mi ide je nezatelovat, tak preto sa pýtam
Odpovedať

@matua1289 si si isty, ze 2v1 este zateploval? k …
@daxxor ide čisto len o zvedavosť či niekto kto staval s týchto tehál ich aj zateplil a čo ho k tomu viedlo že či len neverí tomu čo udáva výrobca a chcel mať istotu alebo býva niekde na severe kde je zima ako v ruskom filme
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od blacksr:

Aká ročná potreba tepla na vykurovanie vám s tým …
@blacksr áno je mi to jasné ale o návratnosti sa terqz nechcem baviť mám v pláne stavať z tehly ktorá nieje úplne najlacnejšia takže počítam s dlhšou návratnosťou ak by som riešil návratnosť tak 30-38 tehla 20-25 krov pravdepodobne väzník vtedy to vychádza asi najlepšie čo som tak postrehol,
Odpovedať

@eagleowl ano, to viem. nemyslel som to tak, ze t…
@daxxor ale už som to písal aj susedkovcom89 snažím sa zohnať čo najviac informácií rozhodujem sa medzi Ytong a tehlou asi som viac prikloneny k tehle tak preto zháňam informácie a hlave je to že nechcem zatepľovať a pri ytongu má zarazila jedna veta kde sa uvádza že Ytong dýcha a potom sa uvádza že Ytong tým že má v sebe uzavreté bubliny je izolant sám o sebe neviem toto sa mi tam nejako bije
Odpovedať

@sousedekovci89 ja hlavne zháňam informácie a s…
@matua1289 preco mas tak zasadny problem so zateplovanim?
Odpovedať
Profilova fotka

@daxxor ale už som to písal aj susedkovcom89 snaž…
@matua1289 nízky difúzny odpor materiálu (schopnosť "dýchať) sa s prítomnosťou vzduchu v materiále nijako nevylučuje skôr naopak....nakoniec dnešná tzv. tehla má tiež dutiny To že sa výrobcovia obvodového muriva oháňajú paropriepustnosťou (schopnosťou "dýchať) je marketing, ktorý má jediný cieľ: nejako ospravedlniť vysokú cenu materiálu. Celkové množstvo pary, ktoré dokáže prestúpiť cez obvodové murivo je bezvýznamné (á 3% ) a nikdy nenahradí klasické vetranie ani nijako nezlepší kvalitu interiérového vzduchu. Ľudia vyhodia peniaze za materiál na "dýchajúci dom" a potom zaizolujú obytné podkrovie parozábranou, ktorej jediný účel je aby absolútne "nedýchala"🙃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od eagleowl:

@matua1289 nízky difúzny odpor materiálu (schopno…
@eagleowl ďakujem, takto nejako to chápem aj ja a to s tým dýchaním muriva beriem presne tak že je to marketing a preto zháňam informácie a pýtam sa aj veci ktoré sa môžu byť na prvý pohľad úplne hlúpe 😅
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@matua1289 preco mas tak zasadny problem so zatep…
@sousedekovci89 asi preto že som videl veľa fasád ktoré sú zle urobené, myslím že z dôvodu šetrenia peňazí dali tenkú vrstvu izolácie zlú omietku a problém je na svete no tomuto sa chcem vyhnúť. Ja ak by som išiel zatepľovať tak minerálna vlna ale je tam viac faktorov kvôli ktorým sa vlastne vypytujem robím si taký prehľad pre seba
Odpovedať

@sousedekovci89 asi preto že som videl veľa fas…
@matua1289 ono tie tehly 2v1 su este narocnejsie na kvalitu prevedenia nez klasicke zateplenie lebo kazfy spoj tehal je potencialny maly tepelny most. A inak zateplenie vam vypocita projektant tak aby bolo v pohode neni sa coho bat.
Odpovedať
Profilova fotka

@sousedekovci89 asi preto že som videl veľa fas…
@matua1289 tehla 2in1 je celá jeden veľký marketing ako predať priemernú kvalitu bez akých kolvek výhod za dvojnásobnu cenu....je to málo muziky za veľa peňazí....žiadna pridaná hodnota....skôr naopak ....zateplenie fasády vatou tiež nedáva žiaden ekonomický zmysel....jediný dôvod môže byť to že stavebník zvolil na obvodový múr materiál s malým zvukovým útlmom a potrebuje to nejako zachrániť.
Odpovedať
tak nie len pri 2v1 sa uvadza, ze to netreba zateplovat. aj takzvanu obycajnu klasicku tehlu netreba zateplovat, len treba zvolit vhodnu hrubku. ak je to teda podmienka, ze sa chces vyhnut zatepleniu. a mas s tym aj menej roboty tym padom a rychlejsie hotove.
Odpovedať

tak nie len pri 2v1 sa uvadza, ze to netreba zate…
@daxxor chcel by som vidiel ako vyhdu tepelnotechnicke parametre domu (bez toho aby som si ich nahanal kozubom ci inym nezmyselne bonifikovanym kurenim) na kategoriu A0 bez zateplenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?