Zdravim vsetkych co stavaju, alebo chcu stavat :-)
...citam vela na fore ohladom tehal a Ytongoch, ale zatial nevidim nic na temu betonovych tvarnic. Ja som pocul (aj videl z nich postavene veci), ze tie tvarnice su velmi dobrym materialom, ziadna tazka chemia, su silne, v lete udrzuju chlad a v zime teplo. Ma s nimi niekto skusenosti? Chcem pouzit tento material pri stavbe mojho domu (na obvodove mury), ale potrebujem poradit, ako sa vam s nimi stavalo. Tiez ak by niekto mohol naznacit s akou cenou mam ratat na stredne velky dom, bol by som vdacny.
obnovim tuto temu, kedze mam dotaz z tejto oblasti...
zaujimalo by ma, ci je daky velky rozdiel v pouzitych salovacich tvarovkach...
totiz dostali sme zaujimavu cenovu ponuku na salovacie tvarnice od vyrobcu Austria Beton Werk (abw). Vyzeraju mohutnejsie ako klasicke "H"-ckove a maju perodrazku.
Ked sme si obehli ceny klasickych "H" tak tieto "abw" vychadzaju zhruba rovnako. Ale tym, ze mame znamych v stavebninach, tak nam urobili cenu na tie abw zhruba o 0,50 eur na kus nizsiu.
resp. ma niekto konkretne skusenosti s tymito tvarnicami od firmy abw?
ak ten odkaz je pre mna, tak mne veru nepomoze...
my chceme pouzit po 1. uplne ine salovacky a po 2. vysostne na zaklady, urcite NIE na samotne steny domu...
Betónové tvarnice sú špeciálne na obvodové murivo pozri katalóg Premac a sú rôzní výrobcovia po celom Slovensku. Sú to tzv. bytbloky, len ich treba z vonku zatepliť, pretože vznikajú tepelné mosty. Ak nezateplite
v zime, keď budete kúriť, tak sa Vám bude para zrážať na stene a bude Vám stekať. Debniace tvárnice to je niečo iné vyplňujú sa betónom a betonárskou oceľou, používajú sa na základové pásy, oplotenia, suterény, a pod.
prosímmm poradíí mi niekto chceme kupit plot a hladku tvarovku možnost je od ABW Kreativ plot alebo Vital??,Kto má prosím tieto ploty aké mate skusenosti???
@lusiana999 skus si zalozit novu temu a do nazvu si daj plot od ABW alebo tak nejak.. ja sice este plot neriesim ale nejake obavy by si nemusela mat.. co konkretne ta zaujima?