Odpoveď na príspevok od pavolkascak:
@ernesti4 akurát staviame poschodový dom z heluz … @pavolkascak suhlasim s tym, co pises tak pol na pol. a ostatne vnutorne priecky ides davat aku hrubku? ak aku budes vyuzivat?Odpoveď na príspevok od ernesti4:
@sousedekovci89 tak ale logicky tu 25 musim aj ni… @ernesti4 aj ty veris tomu marketingu okolo zateplenych tehal?Odpoveď na príspevok od ernesti4:
@sousedekovci89 tak ale logicky tu 25 musim aj ni… @ernesti4 áno zastavaná plocha na pozemku je tá istá. Ide len o to že pri tenšom murive človek ušetrí pár m2 základovej dosky pri rovnakej podlahovej ploche domu (ako pri nejakom jednovrstvovom murive)Odpoveď na príspevok od ernesti4:
@pavolkascak suhlasim s tym, co pises tak pol na … @ernesti4 V čom veríš pol na pol? Priečky budú 11,5 cm, v projekte mám heluz. Plus sádrová omietka 1,5 cm z kazdej strany. Takze dokopy hrúbka priečky cca 15 cm. Vzduchová nepriezvučnost 46 dB co by malo byt celkom fajn.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@ernesti4 aj ty veris tomu marketingu okolo zatep… @sousedekovci89 neviem no, ale nemam preco tomu neverit zase na druhej strane. viacej ludi ich chvalilo uz a pisalo na ne v dobrom.Odpoveď na príspevok od pavolkascak:
@ernesti4 V čom veríš pol na pol? Priečky budú 11… @pavolkascak to som ved myslel. a su pripady, kedy ludia fakt rataju kazdy meter, aby im vsetko vychadzalo, ako potrebuju. nie ze verim pol na pol, ale suhlasim s tym, co si pisal. proste v niecom mame rovnaky nazor, v niecom nie.Odpoveď na príspevok od ernesti4:
@sousedekovci89 neviem no, ale nemam preco tomu n… @ernesti4 ved ked ta palia peniaze a potrebujes sa ich zbavit, chod do toho. Ale pri rovnakej cene by si skladbou tehla+polystyren dosiahol daleko lepsie tepelnouzolacne vlastnosti. Plus veci ako tepelne mosty, prevedenie detailov. Ludia uveria vsetkemu aj "vyhodnosti infrakurenia" bez znalosti podmienok domu atd... a po vytriezveni sa uz len tazko priznaju ze spravili chybu...Odpoveď na príspevok od jaro_67:
@fundasa tak zase je logicke to je, ze budu drahs… @jaro_67 no tak ale zase nemame miliony na dom 😃 to je jedna vec a druha vec ci sa to v konecnom dosledku vobec aj oplati.Odpoveď na príspevok od fundasa:
@jaro_67 no tak ale zase nemame miliony na dom 😃 … @fundasa neviem, aky dom planujes, ale pochybujem, ze by si potrebovala nan miliony 🙃 ci sa oplati postavit dom z kvalitnych materialov? potrebuje tato otazka vobec odpoved?Odpoveď na príspevok od jaro_67:
@fundasa neviem, aky dom planujes, ale pochybujem… @jaro_67 tak pride mi rozumnejsie investovat do vsetkeho na zaciatku. ako potom mas prist na to, ze v niecom si spravil chybu a teraz budes musiet prerabat a robit nieco nanovo, alebo hladat riesenia, ako dany problem zachranit. takze toto ma podla mna ozaj jednoznacnu odpoved.Odpoveď na príspevok od jaro_67:
@fundasa neviem, aky dom planujes, ale pochybujem… @jaro_67 tak myslim si ze je jasne ze niet nad kvalitu. kvalitativne je stavba domu u mna tiez na prvom mieste. tiez zas rozumiem tomu ze cenovo su tie materialy teraz riadne vysoko, no neviem ci bude este niekedy lepsie a tak ci je vhodne vobec otalat.Odpoveď na príspevok od trubadurka4:
@jaro_67 tak myslim si ze je jasne ze niet nad kv… @trubadurka4 Ked sa pozries spatne, tak asi nebolo za posledny cas nic take, ze by na dalsi rok bolo vsetko lacnejsie. A teraz to tiez inak nebude. Takze neotalat. Kludne ak niekto chce stavat, tak by som aj teraz este objednal. Ked aj by to dorucili az buduci rok, tak nevadi. Asi teraz uz nikto nebude stavat. Teraz uz pomaly ludia zazimovavaju to, co postavili doteraz.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@ernesti4 ved ked ta palia peniaze a potrebujes s… @sousedekovci89 ako ja rozumiem tomu ze bohuzial ty si mal tu smolu a mal si tepelne mosty na dome. no to este neznamena ze sa to stane kazdemu. ako fakt je to taky strasiak dnesnej doby a kazdy to uvadza hned ako prve vsade. a popritom ked je raz nieco kvalitne spravene tak sa fakt clovek nemusi obavat.Odpoveď na príspevok od dedkos:
@sousedekovci89 ako ja rozumiem tomu ze bohuzial … @dedkos tepelne mosty ti ale tiez nevznikaju po celej budove. su miesta, ktore si treba ustrazit proste a treba vediet, co zvolit a ako s tym pracovat. ale isto by som nehadzal na tehly celkove to, ze ked si zvolis to a to, budes mat zakonite tepelne mosty.Odpoveď na príspevok od dedkos:
@sousedekovci89 ako ja rozumiem tomu ze bohuzial … @dedkos akurat napriklad ze pri jednovrstvovom murive je kazdy milimeter spary medzi tehlami potencialny tepelny most. O moj dom tu vobec nejde ja mam stary barak vtedy sa murovalo ako murovalo. Ale ked dnes vieme eliminovat tepelne mosty nazvem to primitivnym sposobom, navyse je to na konci dna aj lacnejsie, to si tak radi komplikujeme zivoty?Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@dedkos akurat napriklad ze pri jednovrstvovom mu… @sousedekovci89 potencialny, ale nikde nie je povedane, ze nim aj musi byt.Odpoveď na príspevok od vackoo:
@sousedekovci89 potencialny, ale nikde nie je pov… @vackoo a znovu sa vratim s kvojej poslednej vete- to si tak radi komplikujeme zivoty?Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@vackoo a znovu sa vratim s kvojej poslednej vete… @sousedekovci89 myslim, ze toto mozeme asi uzavriet. dokola sa budeme tocit o tom istom 😉Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@vackoo dookola sa to točí ako naša pekná zemeguľ… @eagleowl no a vidis. a stale sa najdu ludia, ktory postavia dom bez izolacie a su bez tepelnych mostov. tak potom co su kuzelnici?Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@dedkos akurat napriklad ze pri jednovrstvovom mu… @sousedekovci89 zaujimalo by ma z coho si staval ty ked si tie tepelne mosty mal co si uz raz spominal. pretoze pokial si nezvolil vhodny material tak sa ti ani necudujem. ked ides raz robit jednovrstvove murivo bez zateplenia a tepelny most je pre teba strasiak cislo 1 tak asi zvazim co pouzijem a vyberiem nieco co ma lepsie tepelnoizolacne vlastnosti a zlepsi tak energeticku bilanciu budovy. @ernesti4 ano asi budem patrit medzi nich aj ja tak ked budem mat postavene tak ti dam vediet ako som si to vykuzlil 😃Odpoveď na príspevok od ernesti4:
@eagleowl no a vidis. a stale sa najdu ludia, kto… @ernesti4 nepochybne postavia dom....tepelno izolačné vlastnosti obvodového múru sú síce o niečo málo horšie ako u domu zaizolovaného a väčšinou ten múr stojí aj o veľa viac peňazí ...ale každá líška svoj chvost chváli😅....Odpoveď na príspevok od dedkos:
@sousedekovci89 zaujimalo by ma z coho si staval … @dedkos okej, som zvedavy. a kedy by to asi tak malo byt? uz si aspon zacal stavat? ak sme sa o tom uz bavili predtym, tak sorry. @eagleowl samozrejme, ale pokial chvalia a maju aspon co, tak stale ta lepsia moznost.Odpoveď na príspevok od ernesti4:
@dedkos okej, som zvedavy. a kedy by to asi tak m… @ernesti4 ...koľko je cena za m2 takého muriva vie spočítať každý a aký je "R" obvodového múru tiež...chválenie typu "býva sa nám dobre" nemá žiadnu výpovednú hodnotu....Odpoveď na príspevok od jaro_67:
@fundasa neviem, aky dom planujes, ale pochybujem… @jaro_67 tak ale material v dnesnej dobe je cenovo niekde inde ako napriklad pred desiatimi rokmi. neviem ci to bude vobec niekedy lepsie. kvalitovo je podla teba najvhodnejsi material aky? lebo z roznych stran pocuje clovek rozne nazory.Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@ernesti4 ...koľko je cena za m2 takého muriva vi… @eagleowl zhodnotenie byva sa nam dobre neznamena len to, ze pridem domov a citim sa tam dobre, mam tam teplo a vsetko, co potrebujem. ale predpokladam, ze to zahrna aj take veci, ci sa neobjavili po case nejake skryte zavady, alebo nieco co by bolo treba riesit.Odpoveď na príspevok od deddik:
@eagleowl zhodnotenie byva sa nam dobre neznamena… @deddik a čo tým chce básnik povedať ?...."mam tam teplo a vsetko, co potrebujem"......a aký vplyv má to či som použil jednovrstvové murivo alebo klasicky zatepli na to či je v dome teplo ? Lebo teplo je bežne aj v dome postavenom pred 30-timi rokmi....🫠.....a čo zahŕňa napr."všetko čo tam potrebujem" v súvislosti s obvodovým múrom ??? .....skryté závady nemajú súvis s druhom materiálu ale kvalitou prevedenia.....vady sa môžu vyskytnút pri každom materiále ak je nesprávne použitý....(napr. keď v tehle "fúkalo cez zásuvky".....) (Mne sa v žiadnom byte ani dome nebývalo zle.....a býval som už počas šesťdesiat rokov minimálne v piatich🙃......)